Bucătărim împreună

Spaghetti cu creveți

Bună, tuturor! Ce faceți, sunteți bine? Eu mă bucur de faptul că plouă și s-a mai răcorit puțin, deși din păcate nu peste tot a venit o ploaie liniștită.

Deși e o oră destul de târzie, mi-am făcut poftele, respectiv paste cu creveți și aș vrea să împart cu voi această rețetă, poate sunteți fani fructe de mare. Singurele așa zise fructe de mare pe care eu personal le mănânc sunt calamarii și creveții, așa că mă asigur mereu să am o cutie de creveți decorticați în congelator. Eu îi iau de obicei din Carrefour, unde mai găsesc și creveți înveliți în fâșii de cartofi și îmi fac proviziile cam o dată pe lună.

Sunt fană paste de când mă știu. Culmea, mi-au plăcut oriunde să le mănânc, mai puțin în țara lor, în Italia, unde am fost total dezamăgită de ceea ce mi-a adus ospătarul. Dar să revenim la rețeta noastră.

Pentru rețetă avem nevoie de:

  • Paste sau Spaghetti – eu am folosit spaghetti Barilla nr. 5
  • O cutie de creveți decorticați – eu am folosit toată cutia de 500g
  • 2-4 căței de usturoi
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sos de roșii – eu am folosit Passata Naturelo de la Lidl
  • condimente după gust

Am început să prepar totul în același timp, pentru că nu îmi plac pastele al dente. De obicei pun din ochi spaghetele, pentru a putea mânca o porție și jumătate, cam așa, de persoană. De data aceasta am gătit acasă, pentru mine și familia mea, adică pentru 4 persoane. Am pus la fiert aproape jumătate de pachet de spaghetti, rupte în două, cu puțină sare – eu folosesc sare mare în bucătărie, mi se pare că are mai mult gust – și puțin ulei, pentru a nu se lipi între ele spaghetele și a nu necesita clătirea cu apă rece.

Separat, într-un wok, am pus usturoiul pisat la călit în puțin ulei, pentru a-și lăsa aroma. L-am învârtit puțin, cât să nu se rumenească, apoi am adăugat creveții. Peste creveți am presărat puțină sare, puțin busuioc (este unul dintre condimentele mele preferate, așa că nu lipsește din niciun fel de mâncare), piper și puțin cimbru.

Puteți folosi orice condimente doriți, dar în general bucuiocul și piperul dau cu totul alt gust mâncării. Am învârtit cam o dată la două minute în ei, nu i-am lăsat să se rumenească în ulei, iar când s-au albit cu toții am adăugat o cană și jumătate de apă călduță în ei și i-am lăsat să fiarbă mai mult, cu capac, până aproape de momentul în care a trebuit să scot spaghetele.

Dacă procedați la fel ca mine și preferați să aveți în farfurie spaghetti/paste fierte mai bine, este bine să începeți odată și prepararea creveților. Dacă preferați pastele mai al dente, atunci puteți începe prepararea creveților puțin înainte de a pune pastele la fiert, pentru a putea fi gata cam în același timp.

Măsurătorile le fac din ochi pentru că sunt de părere că nu iese deloc cu gust mâncarea dacă respect totul 100%. Nu toți avem aceleași gusturi așa că orice rețetă se poate adapta. Când a scăzut complet apa din creveți, am adăugat peste ei aproximativ un polonic din apa în care au fiert spaghetele. Acestea au mers la scurs, în timp ce peste creveți am adăugat sosul de roșii.

Sosul l-am adăugat treptat, pentru a se putea uniformiza cu apa și am mai lăsat totul să fiarbă puțin, pentru a se putea închega puțin sosul. După ce a avut consistența dorită de mine – eu le-am vrut doar puțin zemoase – am adăugat pastele și am mai amestecat vreme de 5 minute, pentru a putea amesteca bine sosul, creveți și pastele.

Deasupra am tăiat legătura de pătrunjel proaspăt pentru a aduce și un gust fresh, de grădină și am pus totul într-un bol pentru a-și putea pune fiecare cât dorește.

Cred că am stat în bucătărie cam 30-40 de minute, iar rezultatul a fost unul foarte gustos.

Vă doresc poftă bună!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

8 comentarii

  1. Arată foarte bine! Mulțumim frumos pentru rețeta! O sa le încerc.

  2. Imi place mult aceasta mancarica. O sa incerc si reteta ta! Multumesc!

  3. Mie îmi plac toate fructele de mare, mănânc cu placere și midii

  4. Bre, nu-mi dau seama din imagine cat de bune pastele cu creveti la gust. Arata foarte bine si cred ca merg cu o Busuioaca de Bohotin rosé sec 🙂 Spor!

  5. Promit să adopt si eu reteta.

  6. Arată foarte bine. Voi salva rețeta și o voi face cât de curând.

  7. Iubesc pastele cu creveti. Eu cumpar creveti si ii decortichez eu. Parca au putin mai mult gust

  8. Anca spune:

    Am tot zis ca o sa fac si eu o reteta cu creveti, o sa o incerc pe aceasta, arata tare bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *