SpringSuperBlog SuperBlog

Bucătărie Smart, cu Franke

Bucătăria este pentru mine locul cel mai important din casă. Da, ați citit bine: pentru mine, bucătăria este situată mai sus de dormitor, care se presupune că are un loc special în casa fiecărui om.

Însă în bucătărie mă pot relaxa foarte bine încercând fel și fel de rețete noi care, în același timp, mă mențin în priză. Dar întotdeauna am visat la o bucătărie simplă, poate cu o idee de rustic în ea, care să-mi fie în același timp și sursă de inspirație pentru rețete noi și nu numai.

Cel mai ușor am ales culorile

După ce am stabilit faptul că mobilierul va fi sub formă de L, cu fronturile cu model 3D care să se asemene cu lemnul, a venit și momentul alegerii culorilor. Inițial am spus că voi merge pe ceva colorat, dar uitându-mă în restul casei, pata de culoare era deja în celelalte două camere.

Așa că m-am hotărât fără prea mult timp de gândire și am ales albul pentru mobilier și negrul pentru toate electrocasnice, un contrast drăguț care să poată fi completat de o pată de culoare pe lustră, ori poate pe perdea.

Cum am ales electrocasnicele

Având în vedere faptul că aveam deja criteriul culorilor bifat, a fost mult mai simplu să restrâng căutarea electrocasnicelor potrivite. Cum nu am un showroom Franke în Iași am verificat ofertele și produsele lor online, pe site.

M-a încântat varietatea de produse pe negru, dorința mea cromatică, așa că mai departe lucrurile au mers repede.

Am ales plita și cuptorul Franke cu ușurință, cuptorul făcând parte din colecția Smart. Acesta prezintă câteva detalii argintii frumoase, la butoane și pe mâner, iar faptul că prezintă un sistem cu șine telescopice care să ajute la preluarea tăvii fierbinți, face ca toată mâncarea gătită la cuptor să fie floare la ureche.

sursa foto: Franke.com

Plita am ales-o tot neagră, însă cu detaliile aurii. Pentru că locuiesc singură, îmi este de ajuns o plită cu 4 ochiuri, iar aprinderea electronică integrată în buton este un avantaj, chiar dacă te lasă la greu atunci când se ia lumina.

Chiuveta în varianta Crystal Line este un punct de interes din bucătăria mea. Are un aspect rupt parcă din viitor, care oferă un aer mai interesant bucătăriei. Combinată cu o baterie Joy Cocktail Semi- Pro Crom care să o completeze perfect, cred că spălatul vaselor va deveni o plăcere pentru oricine calcă pragul bucătăriei mele.

surse foto: Franke.com

Nu-mi doresc să aglomerez bucătăria cu o mașină de spălat vase ori cu un cuptor cu microunde, cel puțin pentru moment. Sunt cumva obișnuită să spăl vase sub metoda clasică așa că o mașină de spălat vase nu e pe lista de electrocasnice care să-mi facă viața mai ușoară.

În schimb, iau în calcul un cuptor cu microunde, într-un viitor apropiat, pentru a-mi satisface plăcerea de a face popcorn cu ușurință; pentru el se poate găsi un loc pe blat, imediat lângă plită.

Hota trebuie să fie neapărat telescopică, pentru că bucătăria mea e destul de micuță. O hotă normală ar ocupa destul de mult spațiu, așa că varianta telescopică poate fi acoperită și de un dulap în care să pot folosi polițele pe lângă tubul hotei.

Pentru frigider nu am vreo cerință tehnică. Locul lui va fi oricum după ușă, deci oamenii îl vor observa doar dacă intră cu totul în bucătărie. Îmi doresc totuși să aibă congelatorul în partea de sus și să fie spațios înăuntru, cât să încapă pe primul raft măcar o oală minune cu ciorbă bună făcută de mami.

Bucătăria nu trebuie să fie smart doar din cauza electrocasnicelor, ci trebuie gândită smart de la stadiul de proiect și…până la linia de finish. 😀

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 2 din cadrul competiției Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

2 comentarii

  1. Și pentru mine bucătăria e mai importantă. Ea e sufletul casei ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *