Blog

De ce Craciunul?

Eram copil si ma jucam cu fulgii de zapada. Mama ma privea pe geam si zambea. Ce vremuri…Imi amintesc si acum ziua in care am pus marea intrebare. Cand mama era prinsa in treburile pentru sarbatori, doar eu si intrebarile mele neintelese lipseam:
– Mama, de ce conteaza Craciunul? 
Mama, mirata de intrebarea mea, a incercat sa-mi explice cat mai bine cu putinta:
– Draga mea, Craciunul reprezinta Nasterea Mantuitorului, momentul in care totul s-a schimbat pe Pamant. Stii foarte bine legenda. Poti spune ca de atunci a inceput sa domneasca si raul pe Pamant, pentru ca Irod vroia sa-l ucida. Craciunul conteaza pentru ca are o semnificatie foarte mare in religie si pentru ca il gasesti in sufletul oamenilor.
Am crescut; stau si zambesc in timp ce scriu si imi dau seama cat de mult m-am schimbat. Privesc anii  parca reflectati pe geamul plin de fulgi de nea. Am stat in toti anii astia cu acest raspuns la o banala intrebare de copil de 5 ani. Acum insa? Nu mai vreau nimic. Craciunul nu inseamna doar cadouri pentru mine, mancare multa si brad impodobit. 
Pentru mine Craciunul inseamna liniste sufleteasca, indeplinire a dorintelor si visare pe mai departe. 
Daca s-a schimbat cu ceva aceasta sarbatoare? Da…Acum pot spune ca mi-e mila cand vezi cati oameni, tineri fiind, nu mai stiu de adevarata semnificatie a Craciunului. 
De ce trebuie sa uitam ce inseamna? De ce ne e frica sau rusinem sa recunoastem tema religioasa?
Oamenii trebuie sa fie mai buni in perioada asta, sa se curete de pacate si sa fie impacati cu sufletul. Trebuie macar pentru cateva zile sa ne ferim de rautate si de ura, sa fim prieteni toti intre noi, pentru ca asa ar fi vrut Mantuitorul sa fim.
Sarbatori de iarna…Cat v-am asteptat! Atatea zile taiate in calendar, atatea ganduri zburdalnice in orele de mare au zburat spre voi…Dar sunteti aici acum. Sarbatoarea mea preferata a venit.
Sunt niste simple zile pentru unii. Dar pentru mine?
Pentru mine inseamna atata bucurie si atata liniste, incat mi-as dori ca in fiecare zi sa fie Craciunul. 
De ce Craciunul? Pentru ca sunt alt om.
„Ce inseamna pentru tine sarbatorile de iarna?”

Articol scris pentru Blog Power 51  dupa urmatoarea tema propusa de Anemona:

Magia sarbatorilor: 
– ce reprezinta pentru tine sarbatorile de iarna?
– modul in care iti petreceai Craciunul difera de cel pe care il ai acum?
– ce mici gesturi iti vor face aceste zile de neuitat?

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

7 comentarii

  1. Nu doar tinerii nu apreciaza Craciunul. Din contra, cred ca mai mult adultii au pierdut spiritul Craciunului.

  2. Si cred ca din cauza adultilor nici tinerii nu mai cred. Adultii sunt prea plini de griji si prea grabiti pentru a remarca sarbatorile asa cum ar trebui.

  3. Anonim spune:

    Ce înseamnă pentru mine sărbătorile de iarnă am scris în "Magia sărbătorilor". Ce înseamnă pentru tine, am citit acum şi mi-a plăcut ceea ce am citit. Ce înseamnă Crăciunul pentru cei care nu cred în sărbători şi tradiţii este problema lor.
    Să ai parte de un Crăciun liniştit pe care să-l petreci în tihnă alături de cei dragi.

  4. Mulțumesc frumos! Să aveți parte de un Crăciun liniștit și plin de sănătate alături de cei dragi!

  5. Imi place articolul tau :X

  6. Multumesc;*

  7. Anonim spune:

    Frumos! Mi-a placut mult ce-am citit! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *