SuperBlog

închide ochii şi inspiră vacanţa

Niciodată nu există afirmaţia conform căreia suntem nemulţumiţi de faptul că ne iese în cale o vacanţă, nu? Să fim bosumflaţi şi posomorâţi, să ne încruntăm, mai ales atunci când ni se oferă direct tichete de vacanţă. Nu putem pur şi simplu să spunem: oh, nu, eu n-am fost făcut pentru vacanţa asta! Acceptăm şi deja mergem cu gândul la ce să ne punem în bagaj. Fiind o sumă relativ moderată, m-am gândit să mai scot câţiva bănuţi din portofelul meu şi să îmi fac vacanţa şi mai frumoasă, nu doar într-un singur loc, ci în mai multe. Aşa că, văzându-mă cu tichetele în mână, deschid laptopul, pe Travelmint, să văd ce oferte îmi pun ei la dispoziţie care să accepte, bineînţeles, şi plata cu tichete de vacanţă prin Travelmint. 
Zis şi făcut! Un gând deja-i plecat în vacanţă, la mare, unul e plecat la munte, unul trimite un impuls degetelor să scrie mai repede pe tastatură, altul pur şi simplu se freacă cu degetele de tâmple, încerând să găsească mai mult spaţiu în valiză pentru haine.

Să vă spun un secret: în general, nu prea-mi place să-mi planific viaţa. Prefer să văd ce se întâmplă, să merg odată cu valul. La fel şi pentru vacanţă, pentru a nu-mi ieşi din minte, voi lăsa o sumă mititică dată de tichete pentru o destinaţie spontană, care să-mi bucure sufletul, să-mi relaxeze mintea, să-mi gâdile fiecare fibră musculară din corp, deci…să aibă un spa! Măcar unul micuţ. Valul meu are totuşi un mic impuls, ştiu de la ce să plec.
Încep cu un loc drag mie, marea! Nimic nu se compară cu câteva zile la mare, cu plimbări pe faleză, cu aerosoli făcuţi la răsărit, cu afundatul degetelor de la picioare în nisip, pentru a căuta părţile cele mai răcoroase din el. Nu-mi doresc o destinaţie foarte aglomerată, cum ar fi Costineşti ori Mamaia, dar să nu fie nici foarte plictisitoare. Ceva moderat şi, bineînţeles, cu mâncare bună!

O vizită la munte e la fel de plăcută. Mereu am spus că muntele mă va atrage pentru că vin de la munte, de la poalele Ceahlăului, dar am să merg în altă parte şi anume la Tâmpa. Nici nu stau foarte mult pe gânduri, fac repede o rezervare online, unde altundeva decât la La Maisonnette, un loc în care pur şi simplu nu ai cum să nu te simţi confortabil, în lux, dar în acelaşi timp bine de parcă ai fi la tine acasă. Ce e mai plăcut decât să fii în Braşov, unul din oraşele mele preferate, să te trezeşti dimineaţa chiar şi vara pe un aer semi-răcoros şi să îţi cadă privirea spre Piaţa Sfatului? Cândva
aveam de gând să mă mut la Braşov, să fac acolo facultatea, dar uitasem să-mi consult horoscopul în acea zi, aşa că planetele nu s-au aliniat precum ar fi trebuit. Însă cu mare drag mă reîntorc în inima oraşului Braşov pentru puţină relaxare.
Ce-ţi trebuie ca să ai o vacanţă reuşită? Ai nevoie de o companie bună, asta în cazul în care nu vrei să fii singur cu tine şi gândurile tale. Uneori, după o perioadă mai grea din drumul vieţii tale, poate e mai uşor, ori mai la îndemână să te regenerezi singur, aşa că poate tu preferi câteva zile de egoism, pe care să ţi le aloci doar ţie. Eu una, cu siguranţă, aş alege acele zile ale mele în sufletul Braşovului.

Încă stai să te gândeşti unde să mergi în vacanţă? Te rog! Eu deja am bagajul făcut, urmează să mă urc în maşină şi să fug prin ţară. Îţi recomand să faci exact acelaşi lucru! Sunt sigură că şi tu meriţi din plin o vacanţă!

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 16 din cadrul competiţiei Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *