Blog

Human connect to human

Hmmm…Oameni…
Constiinta mea surade cand aude de acest cuvant.
Sa incepem cu inceputul. Ce sunt oamenii? Daca intrebi un copil de 2-3 anisori iti va raspunde ca omul este o fiinta creata de Dumnezeu si lasata pe fata Pamantului. Nu neg ca nu ar fi adevarat; dar daca stam si privim omul pana in maduva oaselor, lucrurile se schimba.
Omul este fiinta rationala, care este capabil sa simta afectiune, iubire, ura si de asemenea poate influenta si persoanele din jur sa simta la fel. 
Viata alaturi de un om e deosebita; nu poti compara o viata traita de unul singur cu o viata intr-un cuplu sa spunem. Uite, priveste o simpla femeie, ce este fericita alaturi de persoana iubita, o femeie independenta, cu un loc de munca si cu capul pe umeri. Ai vizualizat-o? Acum priveste o femeie, ce este fericita alaturi de persoana iubita, o femeie independenta, cu un loc de munca, cu capul pe umeri, si cu copii. Aceasta este o femeie cu responsabilitati, care are o viziune total diferita asupra lucrurilor fata de prima femeie. De ce? Pentru ca e mama.
Oamenii sunt complicati. Au vicii ciudate, desi nu toti practica aceste vicii. Vezi tu, oamenii sunt simpli in complexitatea lor. Asa cum un simplu cocon da nastere unui fluture orbitor de frumos.
Adesea stau si ma intreb daca oamenii pot fi schimabati… Cred ca sunt doua categorii de oameni: oamenii care influenteaza si oamenii care sunt influentati. Acum trebuie sa ma corectez; sunt sigura ca nu doar eu cred asta. Dar sa vedem care ar fi problema. In general oamenii nu pot fi influentati de persoane pozitive, bune. Mereu si mereu urechile noastre trebuie sa auda la stiri cum a mai fost injunghiat un taximetrist, cum a mai fost rapit un copil, si alte povesti macabre ca acestea. Oameni buni, de ce lasam raul sa ne domine, cand putem foarte bine sa impunem bunatatea in jurul nostru? Gata? Nu mai suntem copii si nu mai credem in deviza basmelor ce spune ca „binele invinge raul”? 
Putem influenta in bine persoana de langa noi si putem face asta doar impreuna.
Unde va ajunge omenirea? Aceasta este o intrebare cu un raspuns din ce in ce mai complicat. Eu incerc totusi sa raman optimista si sa sper ca binele va domina si ca va da sah mat din 3 miscari in jocul acesta numit viata.
Oamenii sunt facuti unul pentru celalalt, fiecare gasind jumatate din el la alta persoana. 
Oamenii sunt conectati cu oamenii prin iubire. 
Oamenii suntem noi, nu ceea ce aratam ca vrem sa fim.
Articol inscris in Blog Power 53 cu tema propusa de belgianca:
Viata alaturi de oameni:
– ce crezi despre oameni?
– ce ai schimba la oameni?
– incotro crezi ca se indreapta omenirea?
Alte articole scrise: Alaturi de ei; Cat de departe am ajuns?; Sa relativizam; Ma fascineaza oamenii, Schite, Despre oameni, Uitam ca suntem oameni, Oameni si oameni
Succes tuturor!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

18 comentarii

 1. Anonim spune:

  Bună vreme.
  Consider că este cel mai bun salut la miez de noapte după ceasul meu.
  Parcă ne potrivim la părerile despre oameni. Mai avem şi opinii ce nu se potrivesc, dar este normal să fie aşa pentru că nu putem gândi la fel.
  Să ai o noapte liniştită.

 2. Optimistică viziune, eu prefer să cred că oamenii sunt răi:D

 3. E normal să avem păreri asemănătoare. O săptămână cât mai bună!

 4. Hmmm. Asta credeam și eu până am stat și m-am gândit la mine ca la un alt om. E interesant cum poți să te judeci, de parcă ai fi altcineva. Cred că lucrul acesta mi-a schimbat viziunea.

 5. E bine că ai reuşit, eu din orice perspectivă aş vedea lucrurile, sunt obişnuit să le iau pe cele negative:D

 6. Exact așa eram și eu. Dar o persoană specială m-a învățat să privesc altfel lucrurile.

 7. Imi place articolul tau 😀

 8. Mulțumesc, draga mea!:*

 9. E frumos optimismul tau. 🙂
  Si mi-a placut comentariul tau in care spuneai ca te-ai uitat la tine ca la un alt om. E un exercitiu extraordinar!

 10. Îți mulțumesc din suflet!

 11. "oamenii sunt simpli in complexitatea lor. " Asta daca le gasesti punctele tari si punctele mai putin tari.

 12. Interesant e ca pana acum toti autorii articolelor participante la concurs au clasificat oamenii in felul lor pripriu si nicio categorie nu se regaseste in mai mult de un articol

 13. Am observat și eu în celelalte articole.:)

 14. Anonim spune:

  Foarte bine, sensibil ;i frumos ai spus ! Și… nota 10 pentru că ai spus că binele poate învinge răul ! Dacă tot mai mulți cred asta, atunci, așa va fi !

 15. Îți mulțumesc! Așa ar trebui: să credem mai mulți și să redăm speranța.

 16. Oamenii sunt asa pentru ca multi oameni au luat calea gresita…Multi oameni nu mai cred in Dumnezeu , si unde nu-i Dumnezeu nu-i nimic bun . Asta e singura explicatie pe care o pot da pentru relele din lume..

 17. Stăm și spunem că Pământul se învârte în jurul propriei axe și în jurul Soarelui. Dar Soarele în sine se învârte în jurul lui Dumnezeu…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.