Blog

Aducem Basarabia Acasă.

„Acasă” nu e un simplu apartament sau o simplă casă, nişte pereţi în care te naşti, creşti, eşti educat şi îţi trăieşti viaţa. „Acasă” reprezintă ţara noastră, cu bune şi cu rele.
Dar să încetăm să pronunţăm Basarabia sau chiar Republica Moldova. Să o numim România de peste Prut. După cum bine se ştie, Republica Moldova reprezintă sub aspectul structurii etnice cel de-al doilea stat românesc, cu o populaţie de 3.938.679 de locuitori, dintre care 72,20% s-au declarat cetăţeni români şi moldoveni, potrivit datelor oferite de recensământul din 2004. Sintagma de „moldoveni” prin care se mai desemnează aceştiaîn mod tradiţional nu indică în realitate nicio conotaţie etnică, ci doar una regională, şi este proprie tuturor locuitorilor nativi ai fostului Voievodat (Principat) al Moldovei, aşadar şi rezidenţilor din judeţele din est ale României.

Aşadar, proiectul de lege a fost şi este publicat în Monitorul Oficial iar pentru ca o lege să ajungă în Parlamentul României pentru a fi votată din partea poporului, trebuie strânse 100.000 de semnături. Nu există nicio petiţie pe internet, deoarece validitatea semnăturilor constă în datele personale aflate pe buletin.

Există o campanie de informare pentru cei interesaţi pe aceste site-uri: http://actiunea2012.ro/ , http://basarabia-acasa.ro , iar cei care vor să semneze pot contacta pe cineva din judeţul lor cu ajutorul listei următoare: http://basarabia-acasa.ro/situatia-pe-judete/ .
Orice semnătură contează şi de asemenea orice susţinere!


Până în acest moment sunt strânse 10.883 de semnături şi sunt sigură că putem mai mult.

Poate Uniunea Europeană ne oferă posibilitatea de a călători fără paşaport în Ungaria să spunem, dar eu îmi doresc să călătoresc fără paşaport în ţara mea de dincolo de Prut!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

4 comentarii

  1. trimiteti i un formular ,sa pot stringe semnaturi si in spania, adresa mea este relena61@yahoo.es . sanatate si DOAMNE AJUTA

  2. O sa incerc sa va trimit formularul!

  3. Anonim spune:

    SARIM TOTI IN FOC PENTRU TINE MINDRA BASARABIE ..AM 90 DE ANI EU PENTRU TINE AM LUPTAT IN RAZBOI ADEVARAT ..DAR SEMNATURI TINERI =HAI LA SEMNAT =MILIOANE SA DATI CA NU LUTATI IN TRANSEE CA MINE SI 2 PICIOARE AM AMPUTAT.. LA SEMNAT..VICTORIE SIGURA POT JURA SI PE MIINILE CARE INCA LE MAI AM..INAINTE COPII =ADUCEM BASARABIA ACASA=

  4. Semnam, semnam si o aducem acasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *