Intru în casă obosită după o zi lungă. Încă miroase a nou, iar acest miros îmi spune că am ajuns acasă. Oricât de obosită aş fi, mă relaxează mult gătitul, chiar dacă abia am luat masa în oraş ori am frigiderul plin de pachete de la mama; mâncare cu gust de acasă…
Deşi am plecat cu o listă mică de cumpărături scrisă în telefon, am venit încărcată cu lucruri pe care, probabil, o să îmi amintesc că le-am cumpărat abia în momentul în care voi face ordine în frigider şi voi observa că termenul de valabilitate a expirat. Întotdeauna mă întorc cu o mulţime de produse de care nu am nevoie în sacoşă.
Fotografie preluată de pe site-ul: http://somproduct.ro |
Reţeta de astăzi? Un chec sărat, un mic aperitiv pe care îl pot servi la orice oră. Se prepară uşor, timpul de aşteptare cât e în cuptor e scurt şi voila! Chec aperitiv servit călduţ!
Toate ingredientele trebuie pregătite la temperatura camerei, aşa că îmi las pe masă toate produsele care completează reţeta.
Întotdeauna mi-am dorit o masă rotundă în bucătărie. Să fie mică, aşezată lângă fereastră, pentru ca lumina să bată fix pe farfuriile pătrate. Nu sunt o persoană complementară, din punctul de vedere al organizării, în schimb întotdeauna m-am auto-denumit o persoană geometrică. Îmi place să combin diverse forme şi culori, care mai de care mai diferite, aşa că setul meu de farfurii este pătrat, care vine în discordanţă cu masa rotundă. Dar, în acelaşi timp, dă un aspect elegant.
Fotografie preluată de pe site-ul: https://www.somproduct.ro |
La început am vrut să combin blatul de bucătărie bej cu mobila de culoare maro închis, culori liniştitoare care se îmbină perfect una cu cealaltă. Fiind vorba de un spaţiu micuţ totuşi, mi-am dorit ca în bucătărie, locul în care aleg să-mi petrec o bună bucată de timp din plăcere, să aduc o rază de soare, aşa că am ales o combinaţie de galben şi alb, care nu au făcut altceva decât să aducă lumină în bucătăria mea.
Gătitul e o plăcere când, dând cu ochii de noua mea bucătărie, zâmbesc şi simt încă atingerea zilei oricât de târziu în noapte m-ar apuca ideile culinare.
Dintr-un dulăpior micuţ, iar şorţul pe care mi l-a pus deoparte bunica şi încep să fac mizerie. Sunt foarte dezordonată în bucătărie, dar cred că dezordinea mare face şi minuni în cuptor sau pe plita electrică. După ce tava cu checul e băgată în cuptor la peste 250 de grade, mă văd nevoită să strâng făina de pe masa rotundă, să şterg gresia simplă şi încep să spăl toate bolurile folosite pentru diversele ingrediente.
Fotografie preluată de pe site-ul: http://somproduct.ro |
Când curăţenia e gata şi bucătăria prinde miros de gospodină, mă gândesc cu zâmbetul pe buze la faptul că nu mi-aş fi dorit mirosul de mâncare împânzit peste tot în casă. Ca design, o bucătărie open-space arată drăguţ şi, cu siguranţă, o poţi decora după bunul plac în orice fel. Dar o bucătărie închisă, cu o fereastră mare şi decorată minimal, oferă mult mai multă căldură pentru gătit.
Deasupra micii mele mese stă o lustră foarte joasă, care să-şi focuseze fasciculul de lumină pe masă şi pe cei care stau în jurul ei, pentru a se vedea mai bine. În unele colţuri lumina ajunge mult mai difuz, dar totul produce o atmosferă frumoasă.
Ceea ce mi-am dorit tot timpul în bucătărie a fost un dulap care să acopere centrala. Cumva, e singurul element care nu face parte din decor şi trebuie cumva ascunsă. Am reuşit să fac acest lucru, iar acum totul se completează perfect. Chiar şi cu multitudinea de magneţi de pe frigider!
Dar nimic nu se compară cu schimbul de te iubesc lăsat pe bileţele mici pe frigider; şi, privindu-le, apoi urmărindu-mi bucătăria pe care m-am chinuit din răsputeri să o adaptez viselor mele, realizez că această încăpere mică îmi dă sentimentul cel mai profund de…acasă.
Acest articol a fost scris pentru proba 3 din cadrul competiţiei SuperBlog!