SuperBlog

să ne ajutăm aproapele

Niciodată nu am fost o fană înrăită a filmelor SF. Pur şi simplu mi s-a părut mai frumoasă ideea ca oamenii (regizorii, creatorii de film etc) să pună accent pe natură, pe planetă, pe oameni şi pe sentimente aşa cum sunt ele, nu transpuse într-o lume virtuală. 
Am crescut cu Spider-Man, iar odată cu înălţarea mea atât în lungime cât şi-n ani, l-am găsit pe Spider-Man la fel de semi-mutant, muşcat de un păianjen, cât şi sub diverse persoane: Tobey Maguire, Miles Morales etc. Pentru toate vârstele, omul păianjen dăinuie de mulţi ani, fiind adaptat şi readaptat, pus în trilogii, în filme pentru copii, ori fiind simplu, doar Omul Păianjen.

În spatele filmului original se află şi o frumoasă poveste de dragoste, care pe mine personal mă face să-mi blochez oarecum mintea. De ce? Ei bine, am fobie de păianjeni şi e destul de insuportabil să ştiu că ADN-ul unui om s-a contopit cu ADN-ul unui păienjenuţ; chiar dacă acest lucru se întâmplă doar ipotetic şi doar într-un decor SF.

Mi-aş dori totuşi să îmbrac o zi costumul albastru cu roşu. Cum s-ar zice, să fiu pentru o zi Omul păianjen-În lumea păianjenului. Mi-ar plăcea astfel să reuşesc să-mi înving teama, să mă caţăr pe clădiri cu ajutorul pânzei, să am simţuri mai ascuţite şi să ajung într-un timp record într-un loc în care oamenii au nevoie de mine. Nu neapărat pentru că sunt la ananghie, ci pentru că vor acolo un prieten, chiar dacă acesta se dovedeşte a fi omul păianjen.

Ideea acestui personaj denotă nevoia oamenilor de a avea pe cineva care să-i vegheze de sus. Spun de sus pentru că, de obicei, Spider-Man apare de nicăieri, de pe acoperişurile blocului. Oamenii aflaţi la ananghie au mereu nevoie de un sprijin, aşa că un protector ca Omul Păianjen este mereu bine venit.

Comunitatea în care trăim nu are nevoie de salvatori doar în momentul în care sunt în pericol. Daţi-mi costumul lui Spider-Man! Făceţi-mă o Spider- Woman şi nu, nu pentru a salva oamenii din clădiri înflăcărate, ori din râuri îngheţate. Ci pentru a-i salva de propriile lor gânduri. Oamenii au nevoie de supereroi pentru a-şi putea duce zilnic propriile lor dureri şi gânduri. Oamenii au nevoie de comunicare, de înţelegere, de armonie şi, mai presus de toate, de oameni în care să poată avea încredere. 
Nu întotdeauna numim aceşti oameni mama, tata, prieten, psiholog, doctor etc. Uneori îi numim supereroi. Iar supereroii nu trăiesc doar în filmele SF, ci îi putem găsi în Disneyland-uri, în malluri, în poze, dar cel mai important, în sufetul nostru de copil.
Ai uitat unde ai pus copilul din tine? Nu-ţi face griji, e tot acolo. Alege să fii supererou pentru o zi, îmbracă un costum imaginar şi hai să ne ajutăm aproapele!


Acest articol a fost scris pentru ultima probă (26) din cadrul competiţiei SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

10 comentarii

 1. Thanks for Sharing 🙂 and Hi, Greetings from Bacalagers Media!

  We are Bacalagers Media is a Smart Digital Media Platform that Presents Quality Content and Inspires All Young Children in Indonesia in Choosing and Sorting News Information Interesting About Lifestyle, Business, Health Tips about stimuno untuk balita and Latest Technology News.

 2. Hi, my name is Misa. Now I will share two articel about my trip in Indonesia from my blog

  19 Hour Transit in Malaysia
  One Day to be a Beach Girl
  Star Hunting with HAAJ

  Hope you like. Regrads Misa

 3. Nice blog post. Thanks for sharing 🙂

  Hi, we are team Simakpedia, just share new article from Simakpedia Blog for you…

  Bahasa Bersifat Arbitrer
  Pesona Keindahan Kota Istimewa
  Teknik Menulis Yang Baik Dan Benar

  See you, from Ridhwan

 4. Subiect interesant pentru un blog. Am căutat pe Internet pentru distracție și am venit pe blogul tău. Postul fabulos. Vă mulțumim pentru o schimbare de cunoștințe! Este minunat să vedem că unii oameni încă depun eforturi în gestionarea site-urilor web. Vino să-mi vizitezi blogul la TumesKecil
  Citiți mesajele mele de aici:
  Tips beli smartphone
  Bahaya Ngecas HP pakai Laptop dan Solusi Mencegah Bahayanya
  Kode rahasia di hp xiaomi dan fungsinya

  Mulțumesc mult!

 5. Foarte tare blog-ul tau, imi place 🙂

 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

 7. Foarte tare articolul, mi-a placut, big like!

 8. Subiect interesant pentru un blog. Am căutat pe Internet pentru distracție și am venit pe blogul tău. Postul fabulos. Vă mulțumim pentru o schimbare de cunoștințe!

  Permiteți-mi să citesc cititoarele interesante aici. Este vorba despre o formare care poate îmbunătăți aptitudinile individuale. Citiți acest lucru în secțiunea de
  orientare tehnică.

 9. Anonim spune:

  Good News and Informaton. Thanks for another wonderful post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *