Fashion SuperBlog

Ayira și prima întâlnire serioasă cu iarna

Ador iarna. Sezonul rece este cel care îmi gâdilă simțurile și îmi încântă inima. Obrăjorii roșii din cauza gerului, mâinile aspre datorită vântului rece și degetele mai mereu înghețate sunt ca niște accesorii zilnice pe toată perioada iernii. Dacă ar fi după mine, aș dori să fie cald doar două, trei săptămâni pe an, în perioada în care aș fi plecată la mare. În restul timpului, mi-aș dori ori vreme ploioasă, ori iarnă cu zăpada până la genunchi!
Cum nu tot timpul merge Mahomed la munte, ci vine muntele la Mahomed, căldura mea vine din Africa, o frumoasă tânără cu trăsături distinctive, dornică să studieze în România. Ayira sosește cu o valiză mică în aeroport și e înghețată de frig, căci m-a așteptat puțin cam mult afară. Nu-mi stă în fire să întârzii, dar traficul uneori îmi dă peste cap planurile. Cum v-a sta la mine pe toată durata acomodării ei în Iași, îi propun să facem niște cumpărături pentru a-i lua o garderobă întreagă de iarnă. Îi explic că aici, în Iași, odată ce soarele nu-și arată fața, temperaturile scad sub zero grade. Îi explic cum că acest oraș e întins pe șapte coline, cum e și Roma și nu este protejat de nimic, ferit de vânturi sau de zăpezi puternice.

Pornim la cumpărături și-mi spune că nu are decât un buget limitat pentru haine și anume 2000 de lei. Nu știe dacă e mult sau puțin pentru a achiziționa haine de iarnă, căci nu e foarte bine familiarizată cu moneda românească. Ayira îmi mărturisește că cel mai mult își dorește o geantă casual pe care să o poată purta lejer alături de o haină groasă de iarnă și care să nu îi creeze un disconfort de niciun fel.
Cum colega mea africană are deja un ghiozdan pentru cursuri, ne orientăm după o geantă micuță, în care să îi încapă nici mai mult nici mai puțin decât cheile, telefonul, un pachet de șervețele și portofelul. Pe Answear găsim și reduceri, așa că Poșeta Femifesto este potrivită, fiind numai 59,90 de lei.

Geaca pe care Ayira o are în minte trebuie să aibă glugă, căci nu întotdeauna preferă să folosească o căciulă sau o banderolă cu care își acoperă capul, nefiind obișnuită cu astfel de accesorii. Astfel că îi arăt o geacă disponibilă în două culori, negru și verde murdar, la doar 219,90 lei, care are și gluga pe care și-o dorește, dar este și aproape de genunchi.
Cred că i se potrivește bine pentru că pare genul de persoană care poartă des fuste. Drept urmare, următorul element pe care vrea să îl bifeze pe lista de cumpărături este o fustă. Fusta rustică pe care o găsește o fascinează. Are câteva pliuri frumoase pe laterală, costă doar 159,90 lei, este finuță și, crede ea, ar merge foarte bine cu niște cizme de iarnă lungi care să-i țină de cald. Cizmele pe care pune ochii sunt lungi, cu tocul plat și închidere cu fermoar, reduse la prețul de 149,90 de lei. Pe lângă acestea, tot la același preț, vede o pereche de botine negre, din colecția Medicine, cu toc înalt, pe care și le dorește. Deja le vede integrate într-o ținută cu pantaloni cu talie înaltă și crede că se asortează bine și cu geaca de iarnă.
O ajut să-și găsească mărimea europeană la blugi și își alege două perechi de jeanși: una dintre ele skinny, cu talie joasă, albaștri, din colecția Mango, la 97,90 lei , iar cealaltă pereche, neagră, simplă, din colecția Jacqueline de Yong, la doar 79,90 lei.

Ayira îmi povestește faptul că nu este deloc o persoană care să se îmbrace office, dar dorește totuși să-și caute o cămașă mai elegantă și un sacou. De asemenea, își mai dorește un cardigan pentru a-i ține de cald, căci ea a venit din Africa cu multe tricouri și maiouțe și crede că le poate integra într-o ținută alături de un cardigan. Așadar, reîncepem căutările, fără să uităm totuși faptul că un buget ne presează.
Optează pentru un sacou negru, cu mâneci lungi, tot din colecția Medicine, la prețul de 134,90 lei, pe care îl poate asorta atât cu un tricou cât și cu o cămașă, fiind un sacou casual, care se încheie cu un singur nasture. Și-a ales trei cămăși, două pe care le-a vrut ea și una pe care am rugat-o eu să o încerce. Ea și-a ales, din colecția Medicine, o cămașă neagră, cu model din dantelă, la prețul de 96,90 lei. A doua pe care a ales-o, o cămașă din aceeași colecție, cu un imprimeu cu tigri, la prețul de 74,90 lei. A treia cămașă i-am ales-o eu, este verde, aparținând tot colecției Medicine, având mâneci de voal și potrivindu-se bine atât într-o ținută completată de un sacou, cât și fără și costând tot 96,90 lei.
O bluză puțin mai asimetrică, cu glugă, i-a cucerit privirea Ayirei. Aceasta cost 129,90 lei, vine în trei culori, iar ea a ales-o totuși pe cea neagră, pe care crede că o va combina cu o pereche de pantaloni scurți negri, pe care deja îi are, cu dressuri negre groase și perechea de botine.

Iar cum niciodată nu e totuși prea frig pentru scurt, din colecția Only și-a ales o rochie elegantă, cu un detaliu pe talie și anume o curea cu o cataramă voluminoasă, la prețul de 99,90 lei. Cardiganul ales de ea este cu un model tricotat, gri, lung până aproape de genunchi și care se leagă în talie cu un cordon, la prețul de 111,90 lei. Pe lângă acesta, am găsit împreună și un pulover drăguț, tot cu model tricot, cu guler până la jumătatea gâtului și de culoare cărămiziu spre auriu, tot la 111,90 lei.
De la Mango și-a ales același tricou, în ambele culori disponibile, alb, respectiv gri închi, cu decolteu în V, fiecare tricou costând 79,90 lei și tot de la Mango, modelul Longsleeve Silla, varianta gri, la prețul de 79,90 lei.

Cumpărăturile sunt gata, bugetul a fost de 2000 de lei, dintre care am folosit nici mai mult, nici mai puțin de 1864,3 lei pentru a crea garderoba pe o săptămână pentru noua mea prietenă, Ayira. Și pentru a mă crede că au ieșit șapte outfit-uri utile, sperăm că v-am inspirat și pe voi la cumpărături și la actualizarea ținutelor de iarnă.

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 28 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

2 comentarii

  1. Au chestii foarte ok pe site. Multumesc pentru recomandare!

  2. Cu drag! Spor la cumparaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *