Blog

Interviu de zece cu Andy Platon

Sursa foto: instagram

Despre Andy Platon nu o să vă spun foarte multe în introducere, ci am să vă las să îl descoperiți singuri. Îi mulțumesc pentru faptul că a acceptat să răspundă acestor zece întrebări, astfel ajutându-mă să-mi pun în mișcare proiectul interviuri de zece.

Pentru că orice introducere sună mai bine în engleză, vi-l prezint ca fiind music producer, mai exact multi-platinum award winner, film music composer & director, songwriter și, pentru cei dintre voi care nu știau, unul dintre membrii juriului 2019 Eurovision-România.
 Dacă nu vă este sonor numele, îl puteți recunoaște și după pseudonimul artistic de Soundland, el realizând totodată și primul music video pentru o carte.

Cine e Andy Platon dincolo de studio, de compozitorul și producătorul muzical? Cum te-ai descrie în două fraze unei persoane care nu te cunoaște?

Aș spune, cred, o persoană pasionată. Mi-a plăcut din totdeauna să am pasiuni, multe ce sunt din afara muzicii. De-a lungul timpului am observat că având constant multe activități și pasiuni, treptat, ele mă conturează și mă formează ca om.


De unde a apărut pasiunea pentru muzică?

Prima oară am cochetat cu muzica la vârsta de 7 ani, când am început studiile la chitară clasică. Undeva în jurul vârstei de 14 ani am avut o primă tangență cu un program de producție muzicală și mi-am dat seama rapid că asta e ceea ce mă pasionează, că ăsta e drumul pe care vreau cu adevărat să merg. Deși ulterior am făcut Liceul de Matematică-Informatică și Facultatea de Regie și Film.


Ai colaborat cu Vescan, cu Andra, cu Olga Verbițchi, cu Nane și lista poate continua la

Sursă foto: Cotidianul

nesfârșit. Care este colaborarea în care ai pus cel mai mult suflet?


Îmi este greu să aleg doar câteva piese. În orice idee – care, de multe ori, rămâne în calculator- până la piesa finală ce poate ajunge în topuri, pun la fel de multă pasiune și acord aceeași atenție.
Mă simt foarte norocos deoarece până la vârsta asta am reușit să colaborez cu majoritatea artiștilor din industria muzicală românească și cu foarte mulți artiști și producători de peste hotare.
O colaborare de care sunt mândru este cea cu Listenbee, piesa Save Me, obținând multe discuri de platină în afara țării, având peste 200 de milioane de streamuri, dar, în egală măsură, sunt foarte încântat și de Și îngerii au demonii lorDan Bittman, Inimi Desenate– Delia, Falava– Andra sau, primul meu single Atât de ușor alături de Alexandra Ungureanu.


Dacă ar fi să nu mai existe muzica de mâine, cu ce te-ai ocupa?

Probabil de olărit 🙂 -glumesc. Sunt convins că aș descoperi constant pasiuni noi. Probabil aș fi undeva prin lume, călătorind și adunând experiențe noi.


Unde îți găsești cel mai des inspirația?

În tot ce mă înconjoară. În experiențele personale sau ale altor oameni, în situații, în cărți, în povești, în evenimente, în sunete… Cred că acesta este și farmecul, faptul că inspirația e foarte imprevizibilă și că poate fi găsită în orice, câtă vreme observi detaliile care te înconjoară.  


De unde și cum a apărut pasiunea pentru motoare?

Fiind din Borsec, Harghita, de mic crescusem într-un mediu cu mașini offroad -participând cu tatăl meu la diverse competiții- motociclete, atv-uri, parapante etc. Țin minte că mergeam la diferite întâlniri ale motocicliștilor și fotografiam toate motocicletele pe care le vedeam. 
La vremea respectivă, consumam câte 3-4 filme, având un aparat de fotografiat pe film, ulterior trimițându-le la developat. Așadar, la vârsta de 18 ani, nu am mai stat pe gânduri și am fost foarte determinat să iau carnetul, astfel, pe parcurs, și această pasiune s-a dezvoltat din ce în ce mai tare.


Ce super-putere ai vrea să ai?

Probabil să prezic viitorul…


Ce înseamnă pentru tine acasă?

Aș putea spune că acasă pentru mine a devenit mai mult o stare decât un loc. Acasă mă simt și când ajung în Borsec, locul în care am copilărit sau în București, locul unde de altfel locuiesc, dar reușesc să iau cu mine această stare și când călătoresc în Elveția sau poate în Statele Unite.


La ce se rezumă o zi perfectă pentru Andy Platon?

Un smoothie bun dis-de-dimineață și creativitate multă pe întreg parcursul zilei!


Țin să îi mulțumesc încă o dată pentru faptul că a acceptat să-mi răspundă la câteva întrebări, ajutându-mă să-mi finalizez unul dintre cele mai importante proiecte pe care le am în minte!

Pentru cei dintre voi care nu-l urmăriți pe Andy Platon, îl găsiți aici pe Instagram, pe Facebook, ori pe YouTube.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

21 de comentarii

 1. Foarte frumos interviu! Nu il stiam, dar am descoperit un om frumos!

 2. Interesant interviu și bune întrebările tale, felicitări.
  Nu îl știam dar îți mulțumesc că mi-ai oferit posibilitatea să-l cunosc.
  Succes!

 3. Un interviu tare fain! E frumos sa descoperi lucruri noi despre cei pe care ii urmaresti. 😘

 4. Drept sa-ti spun nu auzisem de el, dar uite, datorita interviului tau, acum stiu cine este!

 5. Cu aceasta ocazie am cunoscut si eu acesti interpreti

 6. Foarte bune intrebarile si raspunsurile pe masura. Felicitari!

 7. Imi plac raspunsurile, simple si la obiect.

 8. Numele acestui tip pasionant nu-mi este cunoscut, însă munca da. Prin intermediul acestui articol simt că am pătruns cumva în culisele lumii artistice. 🙂 Tare fain omul!

 9. Un interviu foarte bun! Îmi plac mult întrebările adresate, iar răspunsurile sunt pe măsură.

 10. Recunosc nu am auzit si nici nu stiam de el pana acum. Mulțumesc ca mi-ai dat ocazia sa aflu atatea despre acest personaj

 11. Foarte frumos ai formulat intrebarile, un interviu bun.

 12. Nu îl știam și mă bucur mult că l-am descoperit! ��

 13. Nu stiam de el pana acum, mi-au plăcut întrebările de altfel. �� ��

 14. Ma bucur ca l-am descoperit, prin intermediul interviului tau.

 15. Foarte faina ideea de articol -interviu. Asa i-am cunoscut si eu mai bine 🙂

 16. Un articol foarte bun si niste intrebari la care mi-as fi dorit si eu sa aud raspunsurile! felicitari

 17. Super interviul, multumesc pentru postare!

 18. Am auzit de Andy Platon, dar nu știam că a avut o contribuție la „Și îngerii au demonii lor”. Mi-ar plăcea să-l cunosc. Momentan, mă bucur că l-am cunoscut pe blogul tău.

 19. Ce om interesant! Mereu imi place sa descopar oamenii din spatele artistilor. Frumos interviu! Mult succes!

 20. Foarte interesant interviul. Thank you for sharing.

 21. […] este produsă în studioul lui Andy Platon(click pe Andy) și Ovidiu Florea, și e o piesă de dragoste, după mărturisește tânăra […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *