Guest Post

Dacă nu crezi în tine, nimeni nu va crede!

Pe Diana am cunoscut-o la Gala ediției SuperBlog 2019. A fost o plăcere să întâlnesc atunci atâția oameni frumoși, mai ales după ce deja aveam idee unul despre celălalt din mediul online. Pe Diana o găsiți pe blog-urile ei, intitulate De-ale Dianei și Illusion’s Street și pe multe grupuri de blogging de pe Facebook. Vă invit să o citiți și să vă delectați cu următorul articol pe care l-a scris pentru noi <3.

Avea Kobe Bryant fix vorba asta din titlu: „dacă nu crezi în tine, nimeni nu va crede!”. Și câtă dreptate avea! Sigur, mie mi-a luat ceva până se realizez asta. Multă vreme am trăit retrasă în carapacea mea. Până la urmă, ce aveam eu de spus interesant? Cine eram eu?


Nu ieșeam în lume… mai ales scrisul mi-l doseam bine. Cel puțin așa credeam până s-a produs inevitabilul: Illusion’s Street, blogul meu creativ a fost găsit. Odată cu asta au început să vină și încurajările și, mai apoi, a sosit și blogul numărul doi: De-ale Dianei. Carapacea mea a început să crape. Am început să-mi arăt scrisul, să mă mândresc cu el. Am început să am încredere în mine și asta m-a ajutat mult. Cum?
Ei bine…

sursa: Pinterest

Suntem ceea ce reflectăm

Nu știu câți o urmăriți pe Neus Diez, dar vloggerița spaniolă are niște videouri tare interesante (pentru cine înțelege limba lui Don Quijote). Într-unul analizează marketing-ul din spatele cântăreței Rosalia. Sigur ați auzit-o, vara trecută era pe toate posturile de radio comerciale împreună cu J Balvin. Deși era la debut, cântăreața originară din Barcelona s-a marketat drept o vedetă internațională. Mai exact, deși nu era încă recunoscută și în alte țări ea și-a anunțat lansarea primului album printr-un afiș uriaș, unde credeți?! În Times Square! Ce le-a transmis asta conaționalilor ei? Că deși era cunoscută doar pe plan național, ea era deja o cântăreață de talie internațională. Și așa, publicul i-a crescut. (Ba chiar i-a făcut și pe alții din alte țări curioși aș zice.)


Altfel spus, ceilalți ne văd așa cum ne proiectăm noi. Dacă noi ne arătăm încrezători în propriile forțe și în propriul succes, reflexia noastră în mintea celorlalți va fi conformă cu aceasta.

Ne dezvoltăm atitudinea necesară pentru a avea succes

Winston Churchill spunea că „atitudinea este un lucru mărunt, dar care face o mare diferență”.
Negativismul și pesimismul ne țin departe de scopurile noastre. Partea proastă e că e greu să convingi un om cu un astfel de mindset că greșește.
Însă la fel de adevărat e și vice-versa: cei cu o gândire pozitivă nu se vor lăsa doborâți de nimic. Pentru ei și mutatul munților din loc e un lucru posibil. Și, evident, a pierde e o parte integrantă a procesului.

Știați că până să ajungă să dezvolte Angry Birds, echipa lui Niklas Hed a dezvoltat alte 51 de jocuri care au fost toate un eșec? Eșecurile constante duc, eventual, la ceva bun. Trebuie doar să continuăm să lucrăm, să nu ne pierdem încrederea în noi. Aceasta este mentalitatea de învingător!

Ce trebuie să ținem noi minte?

Desigur, exemple mai sunt, iar eu aș putea să scriu până poimâine cel puțin despre acest subiect. Alții au scris cărți întregi despre încrederea în sine și determinare. Ce e important de reținut, însă, e faptul că noi suntem primii care trebuie să credem în noi – nu mama, nu tata și nici bunica! Desigur, și ei sunt importanți, dar în primul rând oamenii ne văd pe noi. Degeaba suntem văzuți de cei dragi ca fiind cu stea în frunte, dacă noi avem o cu totul altă impresie!

Noi suntem arhitecții propriului nostru destin și al propriei imagini, iar reușita stă doar în puterea noastră! Acest lucru vi-l scrie cineva care mulți ani a crezut că ceea ce face nu-i suficient, dar când și-a văzut greșeala, viața i s-a schimbat radical. Odată cu noul meu mindset (uneori enervant de optimist și încrezător, recunosc), pot spune că am obținut tot ce îmi doresc: un nou job, o casă a mea, o mai bună recunoaștere a blogului și… altele, poate un pic mai personale.

Voi ce credeți: cât de importantă e încrederea în sine?

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. Mulțumesc pentru găzduire, Denisa ❤️ Sper ca acest articol să aprindă o scânteie de inspirație în cititorii tăi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *