Travel

Jurnal de călătorie – ziua 3

Bună tuturor! Cred că de acum ar trebui să-i spun jurnal de vacanță și nu de călătorie. Probabil ăsta va fi “ultimul episod”, până plecăm din acest hotel, ca să mă pot bucura și eu mai mult offline de toate lucrurile frumoase de aici.
O să vă mai spun lucruri despre hotel astăzi, căci mă surprinde pe zi ce trece.

Astăzi mă voi axa mai mult pe două lucruri și anume grija față de copii și restaurantul. Dar până să le dezvolt pe acestea două, aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre curățenie și personal.

Personalul este unul foarte amabil și de fiecare dată când te intersectezi cu unul dintre angajați, dacă faceți contact vizual, acesta îți va da din cap sau îți va spune Merhaba, chiar dacă ești doar în trecere, în drum spre plajă sau spre piscină.

Au niște uniforme foarte frumoase, de la barmani până la doamnele care fac curățenie. Acestea din urmă sunt singurele care nu rup engleza deloc, însă te vei înțelege cu ele prin semne :D. Zilnic se face curățenie, acum prosoapele folosite se pun în saci, separat fiecare cameră, același lucru întâmplându-se și cu lenjeriile de pat. Seara, cam pe la orele 20, o mașinuță ca din aceea de golf preia toți sacii și-i duce la curățătorie. La fel, lenjeriile sunt scoase din țiple separate.

După ce curățenia e gata, poți simți un miros fin de clor, de la substanțele cu care se curăță pe jos. Un lucru remarcabil este faptul că atât înainte cât și după schimbarea lenjeriilor, se dezinfectează și toată tăblia de la pat.

Acum să revenim la lucrurile pe care voiam să le punctez mai bine.

Copiii la Voyage Torba

În general în Turcia atât părinții cât și stuff-ul hotelurilor sunt foarte atenți atunci când vine vorba de copii. Dacă vreți să veniți la Bodrum cu copiii, vă recomand totuși să alegeți avionul, căci în funcție de zona din care veniți din țară, sunt peste 1400 km de făcut cu mașina și pentru copii de vârste mai fragede poate fi insuportabil.

În schimb, n-o să-i purtați de grijă foarte mult. Aici sunt multe locuri de joacă pentru copii.

Cel de pe plajă este un fel de tiroliană, un mic parc de aventură pentru cei mici. Pot fi supravegheați cu ușurință, atât de pe plajă cât și de pe terasa barului. Astfel vă bucurați și voi pe deplin de vacanță, dar și copiii.

Și mai atrăgător e programul dintre orele 21-23 pentru copii. Acesta se ține într-un mini amfiteatru, unde copiii dansează și cântă cu animatorii hotelului. Lângă amfiteatru este piscina copiilor, care are tobogane și diverse figurine care stropesc, acestea funcționează tot la anumite ore ziua, iar fix lângă piscină, îngrădit frumos, este un mini părculeț, cu aceleași ore târzii de funcționare, unde copiii se pot bucura de un carusel și un trenuleț.

Există o piscină și pentru adulți cu tobogane, dar acestea pot fi folosite și de copii mai mari; părinții se pot bucura de un ceai turcesc pe terasa de lângă, iar în același timp își pot supraveghea și puiuții.

Ce și cum mâncăm?

Cum vă spuneam și în articolul anterior, principalele mese se iau în același restaurant. Acesta este situat lângă recepție, are mese atât înăuntru cât și afară și nu ești obligat să porți mască înăuntru atunci când îți alegi mâncarea.

Singurul moment în care eu nu îmi iau mască este la micul dejun. Atunci e ceva mai liber, cred că o parte din turiști preferă să sară peste micul dejun sau să comande o gustare mică pe plajă, așa că nu există niciun fel de îmbulzeală pe la vitrine.

Găsești destul de ușor cam tot ce vrei. Pe pereți, deasupra insulițelor, este scris ce găsești la fiecare: fish, asian food, pasta etc. Personalul se rotește mereu și la insulițe, așa că o să vezi zilnic fețe noi.

Toate insulele cu mâncare caldă sunt dotate cu plite pe inducție, pentru ca tigăile să se mențină calde.

Mai sus v-am pus o poză cu baclavalele, căci ele sunt masa cea mai importantă de mâncat, de repetat sau cel puțin de încercat la turci. :)) La toate produsele se găsesc aceste mici tăblițe unde scrie numele produsului; la mâncare se găsesc scrise în 5 limbi și, suplimentar, se completează cu limbajul semnelor. 😀

Mâncăm tot ce vrem, tot pe 100 de farfurii dacă așa vrem. Doar că în aceste trei zile de stat aici mi se pare că nu se mai face aceeași risipă. În anii trecuți, vedeam cum ospătarii strâng farfurii aproape pline de pe masă. Acum totul pleacă de la o lingură de mâncare, tot ce trebuie să faci este să menționezi cam cât anume vrei în farfurie.

Mâncarea este foarte diversificată și indiferent dacă ai o alimentație complexă sau dacă ții un regim special, cu sigurață vei avea ce să pui în farfurie și să te saturi. Trebuie doar să arunci un ochi peste tot, pentru că e posibil să observi ceva care să-ți placă atunci când deja te-ai săturat. 😀

Sper că v-au fost de ajutor informațiile oferite. Dacă mai aveți întrebări, le aștept cu drag în comentarii.

Până data viitoare, aveți grijă de voi și de cei dragi vouă!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

10 comentarii

 1. Oana spune:

  Super, asteptam articolul, vacanță plăcută în continuare.

 2. Dana spune:

  Fără dar și poate, îmi voi planifica vacanta de la anul în afara țării, prea mă ispitesti! Vacanta minunată!

 3. Cred ca la anul ne vom încumetă și noi sa mergem mai departe de granițe. Sper sa fie ok. An acesta ne perindam prin zona de vest

 4. M ai cam izbit cu baclavalele alea, fără mila 🙂🙂🙂 glumesc. Sejur plăcut în continuare, îmi place turcii pt toate activitățile create pt copii, pt adulți, petreceri organizate, de aceea sunt foarte căutați. Eu încă n am îndrăznit sa merg la atata drum pt un sejur acolo dar cine știe pe viitor

 5. De admirat tot ce fac cei de la hotel.
  Vacanță plăcută în continuare și bucură-te cât mai mult de frumusețea Turciei. 🙂

 6. Tare bine arată baclavalele acelea. Sunt sigură că sunt foarte bune.

 7. Ce locatie frumoasa ! Vacanta placuta

 8. Fain ca au atat de multe chestii pentru copii! Conteaza foarte mult aspectul asta.

 9. O singura data am reusit sa ajung in Turcia si am fost impresionata de tot ce-am gasit acolo. Imi doresc tare mult sa mai ajung si sa-mi fac vacanta acolo

 10. Baclavaua este preferata mea, ori de cate ori merge sotul la turci imi aduce cate o tava mareeee ( 3,5 kg) cu baclava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *