Astăzi o să împărtășesc câteva secrete din bucătăria mea!
Dulce, acrișor și ceva fermecător… Nu, nu. Aceasta e altă poveste, însă sper să iasă ceva acrișor, pentru că așa îmi plac mie sosurile.
Astăzi vom facem împreună Spaghetti, câteva ingrediente fiind niște bunătăți de la Băcănia Tei. Nu toate deliciile comandate le folosesc în rețetă, unele îmi țin doar de foame și de sete cât mă chinui să-mi arăt talentele de bucătar.
Rețeta este una simplă. Sunt mare iubitoare de paste, le-aș mânca de trei ori pe zi și de două ori între mesele principale, 24 din 7, astfel încât reușesc să fac combinații diverse atunci când vine vorba de paste.
Este un preparat care poate fi făcut atât pentru prânz, cât și pentru cină, ori pur și simplu savurat rece, într-o salată.
Pentru astăzi am ales să gătesc un fel de Spaghetti Bolognese, însă sosul pe care l-am folosit este unul tot de la Băcănie, găsit în cămară, care are în compoziție multe legume și este 100% natural.
Înainte de a vă spune în linii mari cum fac rețeta, trebuie să vă menționez faptul că pentru moment Băcănia Tei face livrări doar în București și Ilfov, așa că sunați-vă toate rudele de la capitală să vă preia coletele de la ei.
Pentru rețetă avem nevoie de:
- carne – eu am folosit de vită, nu amestec, pentru că porc nu mănânc;
- condimente – sunteți liberi să alegeți după propriile gusturi;
- Paste/ Spaghetti – eu am ales Spaghetti 2.4 al Bronzo de la Băcănie;
- Sos – Vraja Busuiocului este alegerea mea, un deliciu!
- Usturoi – mie personal îmi place, nu e un ingredient de bază;
- Apă de la paste – să nu o aruncați!
Am început prin a prepara carnea pentru că trebuie lăsată mai mult și nu aș vrea ca pastele să se răcească în timpul acesta. Carnea s-a făcut în voie, iar spre final, când deja apa se evaporase, am adăugat și pastele, respectând timpul menționat pe ambalaj, respectiv 13 minute.
Chiar dacă sunt făcute în casă și nu ar trebui să se lipească între ele, eu am pus și 3 picături de ulei, pentru că așa m-a învățat bunica mea. Uleiul le ajută să nu se lipească una de cealaltă, astfel nici nu mai este nevoie să le treci printr-o apă rece după ce le scurgi de apa fiartă.
Despre sos ce să vă mai spun, e un deliciu. Are înăuntru niște bucăți consistente de legume, se simte gustul lor și vine cu o savoare ieșită din comun. Îmi place că are o textură interesantă, la început când am desfăcut borcanul am avut senzația că mirosul se aduce puțin cu cel de zacuscă, însă gustul este unul cu adevărat diferit. Nu este nici foarte apos, dar nici prea gros ca structură, ci numai bun pentru a-l amesteca cu apa în care au fiert pastele pentru a-l omogeniza frumos.
La sfârșit, dacă vi se pare că s-a schimbat gustul puteți să mai condimentați, până totul vă face să vă lingeți pe degete (dar asta doar după ce v-ați spălat pe mâini și dezinfectat, bineînțeles! :D)
Eu, din păcate, nu am putut comanda niște legume de la țară, proaspete, căci ar fi ajuns bătute de vreme prin curierat. Însă m-am bucurat de toate produsele primite, sunt delicioase, le-am savurat cu drag și mi-am umplut stomăcelul, așa că vă invit și pe voi să aruncați un ochi pe site-ul lor.
Totodată, ca să vedeți cum a decurs totul și ce a testat și pisica, vă invit să vizionați materialul video de mai jos.
Sărut mâna pentru masă, Băcănia Tei!
Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 17 din cadrul competiției SuperBlog!
Ce fată harnică avem noi aici 😀
Daaa. Dau pe afara de harnicie :))
[…] Băcănie în bucătărie […]