mid-year review
Blog

Mid-Year Review – lista dorințelor îndeplinite

Draga mea prietenă din blogosferă, Diana, m-a invitat astăzi la o super provocare: mid-year review. Bineînțeles, a nominalizat numai gagici mișto din blogosferă și mi-am spus că trebuie să răspund cât e cald subiectul.

Pe alocuri o să schimb întrebările și poate acest mid-year review o să vă inspire și pe voi. Luați o foaie de hârtie și un pix, jurnalul, blogul, ce aveți la îndemână și lăsați acolo răspunsurile.

Trebuie să vă menționez faptul că de vreo 3 ani încoace îmi fac o listă de dorințe în noaptea de revelion. Acolo pun de toate: sănătate, dragoste, realizări profesionale, mici plăceri ale vieții. Țin lista tot anul în portofel și pe 30 decembrie iau la tăiat tot ce am reușit să realizez. Ce a rămas nefăcut mut pe anul următor, pentru că nu-i niciodată prea târziu să faci ceva.

La fel, mai am o agendă în care-mi țin bucket-list-ul vieții mele. Știți voi, lucrurile alea pe care, obligat forțat, trebuie să le fac până mor. Pentru că e mișto să ai aspirații și să-ți mai vezi și de suflețelul tău din când în când.

Self-care

În ce fel am avut grijă de mine în primele 6 luni ale 2021?

Am învățat să mă iubesc și să mă apreciez la adevărata mea valoare. Cu puțin ajutor, evident, despre care v-am povestit aici. Însă o dată cu trecerea timpului am reușit să mă pun pe mine pe locurile 1,2,3. Nu de alta, dar așa mă asigur că nu mai rup bucăți din mine pentru alții. Această schimbare a venit treptat în viața mea, poate începutul a fost chiar acum mai bine de un an. Însă ultimele 6 luni au fost o adevărată forță pentru mine.

mid-year review
sursa foto: Pinterest

Ce practici m-au ajutat să am grijă de mine?

Nu pot spune că am făcut ceva în mod special. Am început să fac exerciții de respirație care mă scot acum cam din orice problemă. Am început să-mi vorbesc în oglindă și să despic firu-n patru cu mine însămi. Și, bineînțeles, în continuare atunci când simt un pericol îmi selectez un playlist bun, căștile în urechi și dans. Muuult dans prin casă. Să zicem că e momentul meu cu mine și am început să am din ce în ce mai multe astfel de momente.

Mindset

Din ce mentalitate am trăit și acționat până acum?

Ce bifez aici în mid-year review? E simplu. Eu sunt cea mai bună și nimic nu mă poate opri. Mi-am demonstrat în repetate rânduri că acest lucru e real și asta mă motivează să o țin tot așa. E posibil să fiu văzută ca arogantă, însă în aceste 6 luni mi-am strâns părerile oamenilor într-o cutiuță. Și nu mă descurajează nimic. Îmi cunosc punctele forte și vreau să le ating mereu și să le depășesc cu fiecare ocazie.

Pe ce mi-am concentrat gândurile cel mai mult? Am exemple când am supra-analizat (overthinking) anumite zone? Dacă da, care sunt acestea?

Cred că am încercat să mențin pe lista de așa nu overthinkingul. Gândurile toate mi le-am canalizat spre dorințele mele cele mai mari, spre evoluția mea. Mă gândesc mereu totuși dacă sunt pe drumul cel bun. Nu într-un sens vinovat, pentru că îmi găsesc locul pe drumul ăsta și nu mă uit în spate. Însă uneori mă întreb dacă nu cumva trebuia să fac stânga trei străzi mai sus. Dar cum toate drumurile duc la Roma, nu-mi fac griji că nu voi găsi destinația finală.

Self-Love

Ce relație am avut eu cu mine în primele 6 luni ale anului?

Am râs, am dansat, am plâns când a fost nevoie. Am avut grijă de psihicul meu, mi-am ascultat gândurile și mi-am urmat dorințele în continuare. Mi-am luat timpul necesar să mă vindec atunci când a trebuit. Și, cel mai important, mi-am jurat că nu mă mai arunc cu capul înainte. So far so good.

Ce înseamnă pentru mine Self-Love?

E ca atunci când scoți din frigider pe caniculă o sticlă de apă rece și simți că-ți răcorește tot corpul. E liniștea aia pe care doar tu ți-o poți oferi. E cea mai importantă prietenie pe care o poți avea.

Muncă

Sunt mulțumită de procesul meu de lucru de până acum?

Procesul meu de lucru înseamnă învățare. Cât îmi ia să asimilez informația, pentru a reține unele lucruri și a-mi fi bine în facultate/spital. Încă am de lucrat la acest aspect. Sunt zile în care sunt mama procrastinării. Însă per total în aceste 6 luni am reușit să-mi dezvolt unele super-puteri. Asimilez mai multă informație cu un efort mai mic. Schematizez mai bine unele lucruri. Am evoluat frumos din acest punct de vedere.

Ce vreau să schimb în procesul meu de lucru?

Îmi doresc mult să fiu mai organizată. Vreau să învăț cum să fac totul după un program, cel puțin în orele de studiu. Din acest punct de vedere, lucrez dezorganizat și haotic, însă nu e târziu să-mi revin. Cumva mi-e foarte ok în dezorganizarea mea, însă acest lucru nu o să-mi aducă un beneficiu în viitor. Și mă bucură faptul că sunt conștientă de asta și vreau să găsesc un echilibru.

Relații

Cu cine mi-am petrecut timpul în primele luni ale anului?

Asta e una dintre întrebările mele din acest mid-year review. Încă de la sfârșitul anului trecut am început să petrec mai mult timp cu ai mei. Și chiar dacă sunt plecată mai tot timpul de acasă, am preferat să trecem pe conversații video pe FaceTime sau Whatsapp. Pisica a fost, totodată, de ajutor. De fiecare dată când am avut o zi proastă a stat tolănită lângă mine, torcând.

Am avut un mare sprijin și din relațiile online cu oameni faini și bloggerițele mele dragi. Prietena mea cea mai bună mi-a fost alături, chiar dacă de la distanță. Însă prieteniile nu se numără în distanțe.

mid-year review
sursa foto: Pinterest

Mi-am permis din nou să țin la cineva, dar să o fac în liniște, fără ca ochii lumii să mă controleze. Și asta a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Să fiu fericită în doi. Și atât.

Finanțe

Ce bani am făcut anul asta? Cum mă simt în legătură cu asta?

Încă n-am ajuns în punctul ăla. În schimb am reușit să mai pun deoparte câte ceva, cât să strâng bani de cheltuială pentru vacanță. Sau cât să îmi mai fac câte o plăcere din când în când. Pentru această parte încă n-am atins un mid-year review. Și asta pentru că am decis să-mi pun pe Revolut banii făcuți din blogging, prin martie. Nu sunt mulți, pentru că până acum au venit mai multe colaborări cu produse. Însă în ei se reflectă adevăratul preț pentru munca mea. Și asta mă încântă.

Sănătate

Cum am avut grijă de mine pe plan fizic până acum?

Am început să mă deplasez la sală. Nu atât de mult pe cât mi-aș fi dorit, însă puțină mișcare în plus nu mi-a stricat. Nu pot spune că m-am rupt cu mâncatul sănătos. Dar cum nu mănânc porc, deja organismul meu are 1% sănătate în plus.

Am mers frecvent la controale de rutină și asta mi-a adus doar avantaje. Mi-am schimbat câteva produse de îngrijire, sub recomandarea medicului, și corpul meu mi-a mulțumit.

De asemenea, am început să fiu mai rezistentă la durere. Acum iau medicamente doar în cazul în care durerile devin chiar insuportabile. În rest, las corpul să lupte. 🙂

mid-year review
sursa foto: Pinterest

Cum mă simt în legătură cu corpul meu acum?

Niciodată n-am avut o problemă cu corpul meu. Poate ar merge date jos vreo 2-3 kilograme, însă nu e nici ceva urgent și nici o necesitate. Îmi place ce văd când mă uit în oglindă. Și îmi place când alți oameni îmi spun că arăt foarte bine și că hainele stau bine pe formele mele.

Evoluție personală

În ce fel am crescut în aceste 6 luni de zile?

M-am dezvoltat frumos. Nu m-am grăbit cu nimic. Mi-am făcut planuri de viitor totuși, însă nu mi-am mai imaginat unde o să fiu în 10 ani. Știu că o să fiu bine. Însă până atunci, iau totul așa cum vine. Iar asta am început să aplic în aceste 6 luni de zile.

Obiective

Unde sunt acum cu obiectivele mele pentru acest an?

Majoritatea sunt atinse. Pot spune că mai am o listuță în gânduri cu lucruri de făcut în următoarele 6 luni. Dar până în prezent mă bucur de tot ce am realizat.

2020 a fost un an greu pentru toată lumea. Mai puțin pentru mine. A fost unul dintre cei mai buni ai pe care i-am avut. Singurul lucru negativ a fost faptul că nu mi-am putut atinge toate obiectivele. Dar pe majoritatea le-am biruit în acest jumătate de an de până acum.

Următoarea jumătate vine probabil cu lucruri care trebuiau să se întâmple, de drept, în 2021. Dar niciodată nu-i târziu, câtă vreme mai sunt încă 6 luni din an, nu-i așa? Acest mid-year review e, de fapt, un preview la lista pe care o voi bifa în decembrie.

mid-year review
sursa foto: Pinterest

În loc de încheiere

Am făcut latina până în clasa a XII-a, însă cred că abia acum o înțeleg la adevărata ei valoare. Carpe diem abia acum prinde sens. Am ales să trăiesc fiecare clipă, să mă bucur de ea și să o iau ca atare. Merită să ne lăsăm duși de val chiar și în viață, însă cu picioarele pe pământ și cu capul în nori.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

6 comentarii

  1. Ce pot spune? Keep up the good work și carpe diem! Crești tare frumos 🤗

    1. Mulțumesc, draga mea 🤍🤗

  2. Ce frumos! Felicitari pentru tot, Plusica mea! Succes pentru urmatoarele 6luni!

    1. Mulțumesc tare 😍 te imbratisez!

  3. Minunato, de aseară ma țin sa citesc ce ai scris. Am o perioada groaznica legata de timp. L am deschis de vreo 3 ori, frustrata ca nu l pot duce la capăt. Acus l am dus și tare ma bucur! Și ma bucur pentru tine! Sa îți dea Dumnezeu ca următoarele 6 luni sa fie pe creștere continua pe toate planurile. Dar, ce zic eu?! Următorii ani! Sa te bucuri de tine și de ei! 🤗❤️

    1. Mulțumesc mult, draga mea! 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *