Blog

Partea II- Anioşka îşi dezvăluie povestea

Terminasem spectacolul din Moscova. Ca de obicei primisem multe flori si aplauze. Eram terminata, asa ca am hotarat sa merg in camera mea de la hotel si sa ma intind.  De obicei dupa spectacole stateam impreuna toti; nu si acum. Pentru noi toti, Moscova era un oras cenusiu; nu si pentru Anioşka. Aici ii era familia. 
In seara aceasta nu doar eu, ci toti alegeam sa ne retragem in camerele noastre. Dupa ce am facut un dus m-am apucat de citit o carte. Nu vroiam sa adorm inca. Nici nu m-am apucat bine si am auzit o voce de dupa usa:
-Draga mea, dormi? Era Anioşka cu vocea ei cristalina. M-am ridicat din pat, i-am deschis usa si am invitat-o inauntru. Uite, a continuat ea, vreau sa-ti spun o poveste. Te rog sa nu ma intrerupi.
Am privit-o mirata si am dat din cap. Nu stiam la ce se refera. S-a asezat pe marginea patului langa mine si a inceput povestea.
– Vezi tu, candva am fost o fata tare cuminte; invatam bine, parintii erau mandri de mine, fratii mei…Dar intr-o zi a aparut barbatul asta, asa cum a aparut si la tine. Imi era profesor de filozofie si il indrageam tare mult. Am dat totul pentru el; si cand spun totul ma refer si la feciorie. Da, chiar asa. Ce mai stau oare sa cenzurez? Ne-am tras-o, de mai multe ori. Si dupa am plecat cu el, desi stiam ca fac cea mai mare greseala a vietii mele. Am plecat si el m-a lasat dupa un timp. Nu ma puteam intoarce acasa pentru ca imi era rusine de ai mei. Si a trebuit sa ma descurc singura. Am batut din poarta in poarta si am ajuns la o familie din nordul Rusiei. Tin minte si acum ziua aceea, de parca a fost ieri. Era o familie tare bogata. Era un fel de conac, iar ea era plecata. Am vorbit in schimb cu sotul ei si mi-au spus ca as putea ramane pentru a le fi un fel de servitoare; asa puteam sa fac si niste bani si dupa sa ma car naibii undeva. Am acceptat. Am primit o camera frumoasa in mansarda si am inceput curatenia. Doar un lucru nu stiam: ca in acea casa, cand ea se intorcea si pleca el, casa era plina de prostituate si clienti. Si ghici ce s-a intamplat cu timpul. Asta am devenit si eu. Nu am crezut ca voi face vreodata asta, dar s-a intamplat! Devenisem o curva si nu stiam ce sa mai fac ca sa scap.
A inceput sa planga si sa tremure. Fara sa-mi dau seama am intins o mana spre ea si i-am sters lacrimile. Ea a ridicat ochii spre mine si a vazut ca plang si eu. Acum imi era mila de ea si o compatimea, desi era o femeie puternica.
– Nu plange pentru mine, iubito. Nu am terminat povestea. O sa vezi ca plangi degeaba acum. O sa vezi ca viata mea a devenit intr-un final frumoasa. Dar sunt prea obosita sa continui acum. Ne vedem dimineata. 
M-a pupat pe frunte si a plecat. Am ramas intinsa pe pat, gandindu-ma cu ce gresise oare ca sa merite soarta asta. Nu ma mai gandeam la mine acum, absolut deloc. Ma gandeam doar la ea. 
Si adancita in ganduri am adormit.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

2 comentarii

  1. Mai vreauuu continuarea :o3

  2. Vine in curand si continuarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *