Blog

Carpe diem

Tema propusă de mine pentru Blog Power 61 este:

Aşteptarea:
– Un mod de a te relaxa sau de a sta sub presiune?
– Eşti o persoană care are răbdarea necesară încât să aştepte suficient de mult timp până va primi ceea ce îşi doreşte?
– Când eşti nevoit să aştepţi, ce faci ca timpul să treacă mai repede?
Pot spune doar că aşteptarea m-a determinat să scriu în continuare pentru Blog Power în speranţa că într-o zi voi deveni şi eu lider de opinie. Ei bine, acesta este rezultatul aşteptării mele! 
Ce reprezintă aţteptarea pentru mine? Cred că este un mod de a mă relaxa şi de asemenea o stare care îmi face inima să bată nebuneşte şi să mi se urce în gât. Nu ar trebui să fiu stresată, ar trebui să fiu complet relaxată când aştept ceva, dar nu întotdeauna este aşa. De cele mai multe ori sunt complet relaxată, citesc ceva în timp ce aştept, comentez pe blog-uri sau mă gândesc la postări noi; dar sunt momente în care aşteptarea mă face să mă frământ, să tremur şi să am mintea ocupată doar cu lucruri rele care s-ar putea întâmpla când aşteptarea ar lua sfârşit. De obicei pot aştepta mult şi bine, stând fără să mă mişc şi în linişte, asta dacă ştiu că totul se va termina cu bine, aşa cum visez şi sper eu să se termine.
Carpe diem. Am stat şi eu puţin să mă gândesc de ce am ales titlul acesta şi mi-am dat seama că e cel mai potrivit pentru mine, pentru articolul acesta, pentru temă, pentru ceea ce vreau să descriu. Trăieşte clipa. Cum am putea să trăim un moment, dacă nu ştim pentru care moment să trăim? Poate nu m-am exprimat cum trebuie sau poate nu înţelegeţi, aşa că o să încerc să fiu ceva mai explicită. În fiecare moment al vieţii noastre stăm şi aşteptăm un altul. În fiecare secundă aşteptăm secunda următoare, chiar dacă ea deja a trecut în timp ce noi aşteptam. Aşteptarea este deja un reflex, un lucru omniprezent în vieţile noastre. 
Adesea îmi pun o întrebare: ce s-ar întâmpla dacă oamenii nu ar mai aştepta, nu ar mai avea răbdarea necesară ca să stea în „banca lor” şi să aştepte? Nu este oare şi aşteptarea un fapt care a dus la conflicte istorice, la război, la ură, la sentimente negative sau pozitive faţă de aproape? Cei care nu au avut răbdare au fost cuceriţi în istorie de un popor mai mare, mai puternic. Poate nu am dreptate, dar aceasta este părerea mea. Cred că nu au aşteptat pregătirea necesară şi de aceea şi-au pierdut teritoriile sau viaţa.
 Aşteptarea este un mod în care poţi comunica şi altfel cu o persoană dragă. Poţi să aştepţi un cuvânt, un gest din partea unei persoane, în timp ce ea poate aşteaptă acelaşi lucru, drept pentru care aşteptarea şi tăcerea nu mai sunt atât de stânjenitoare.
Cum fac timpul să treacă mai repede când aştept? Cu o carte bună în mână şi cu un ceai cald alături, eventual în aer liber, unde în timp ce citesc mă pot gândi şi la viaţa mea, mă pot bucura şi de o privelişte superbă şi de un aer bun pentru plămânii mei fragili.
Cam asta este viziunea mea asupra aşteptării. Cred, de asemenea, că aşteptarea este o armă puternică ce nu poate fi controlată de orice om. 
Aşteptarea este un factor care te influenţează, care te ajută să simţi, să respiri şi să trăieşti clipa!
Alte articole scrise: Aştept.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

10 comentarii

 1. Felicitari 🙂

 2. Mulțumesc din suflet:*

 3. nu ai ales o tema pe care mi-ar face placere sa scriu din pacate.. pe mine asteptarea ma scoate din sarite 😀

 4. Seize the Day

  Să ai o noapte liniştită.

 5. :)))) Eh, nu toată lumea suportâ așteptarea.

 6. Dacă acei conducători care au dorit să-i cotropească pe alții ar fi așteptat, poate în inima lor s-ar fi făcut lumină… Așa, ei doar au așteptat momentul prielnic atacului.

 7. Anonim spune:

  Uneori, sa astepti e singurul lucru pe care il poti face…

 8. Asa e…E buna si asteptarea asta la ceva

 9. E ultimul lucru care ramane de facut, dupa speranta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *