Blog

Cerc închis.

– Mamă, mamă, spune-ne o poveste!
– Ușor, copii, le-am răspuns eu micilor mei poznași.
– Mamă, mai spune-ne o dată povestea acelei fete binecuvântate!
– Bine, să vedem…

A fost odată ca niciodată, cu mult mult timp în urmă, o fată cuminte, nevinovată, care dorea să scape de testul la biologie. Fata își dorea cu orice preț să dispară în timp ce clasa ei dădea testul, așa că înainte cu o zi de test fata a plecat mai repede de la școală.
Ajunsă acasă a scos din micul cufăr de sub pat cartea mare legată cu piele care îi fusese lăsată prin testament de bunica ei. Fata știa că bunica ei fusese vrăjitoare, dar îi era frică să spună; știau doar câțiva prieteni de-ai ei care credeau că și ea ar putea deține puterile bunicii ei.
Fata răsfoise cartea grea în acea după amiază și a realizat că prietenii ei aveau dreptate: Zeița Nyx o înzestrase pe fată cu o afinitate față de toate elementele ei: pământ, aer, apă, foc și spirit. Imediat ce fata și-a revenit în fire a plecat acasă la prietena ei pentru a-i spune ce se întâmplase. Luase de asemenea și cartea cu ea. Acolo erau deja și ceilalți prieteni ai ei și au început toți să citească fascinați din marea carte.
Una din prietenele fetei a citit ceva interesant și a spus că vrea să încerce și ea să vadă dacă merge cu adevărat. A căutat prin casă lumânări, 5 la număr, și s-au așezat într-un cerc. Fiecare dintre ei ținea în mână câte o lumânare și reprezentau câte un element.
Fetei îi era totuși frică. Dacă întradevăr bunica ei fusese vrăjitoare, ce se va întâmpla? Dar ca să nu-și dezamăgească prietenii a luat cartea în mână și a început chemarea elementelor.
– O, pământ a lui Nyx, vino și te alătură nouă și lasă-ne să ne descărcăm poverile ție prin pura ta mireasmă și ne învăluie cu mirosurile tale pentru a ne încărca de energie. Atunci a aprins lumânarea care reprezenta pământul și în cameră peste ei s-a lăsat un miros de fân proaspăt cosit. Nu s-a pierdut cu firea și a mers mai departe. O, foc a lui Nyx, care aprinzi cu scânteia ta pământurile Zeiței, vino și ne încălzește sufletele împietrite și topește lanțurile ce ne leagă mâinile și picioarele. În acel moment a apropiat chibritul de lumânarea focului și flacăra a apărut singură, iar ei se simțeau ca într-un cuptor încins izbiți de căldura focului. Deplasându-se în sensul acelor de ceasornic, fata a mers mai departe. O, apă cristalină a lui Nyx, spală arșița focului și curăță trupul nostru de toate cele nefolositoare și potolește setea noastră în miezul verii. Așa fata a aprins și lumânarea apei și în cameră se auzeau valurile mării izbindu-se de mal. O, aer de pe tărâmul magic a lui Nyx, aerisește trupul nostru și lasă-l să se simtă liber aproape de sufletul Zeiței. Astfel a aprins și a 4a lumânare, a închis ochii și a simțit cum un vântișor cald îi încurcă părul. A ajuns acum la lumânarea ei și cu mâinile tremurânde a rostit: Nyx, mi-e frică. M-ai înzestrat cu atâtea lucruri încât nu știu dacă ai ales bine. Nu vreau să te mânii, vreau să zâmbești. Nyx, mulțumesc pentru darurile tale. O, spirite, liniștește sufletul meu zbuciumat și lasă-l să doarmă și să se odihnească. Vindecă tu rănile lui și oprește-i sângerările. Zicând acestea, a prins ultima lumânare și a simțit furnicături în jurul inimii și mai apoi pe tot corpul. Erau niște desene minunate dăruite de Zeiță. A rămas cu prietenii ei acolo, între puterile elementelor și a realizat cât de bine sunt structurate: pământul oferă adăpost vietăților; focul arde pământul și totul de pe fața acestuia; apa stinge focul iar aerul împrăștie cenușa. Spiritul își așează mâna peste creștetul fiecărui element și îl liniștește.
Emoționată, fata își ia adio de la fiecare element în parte, stinge lumânările și închide cercul; fascinați, toți rămân cu acest secret și jură credință lui Nyx.
Fata ascunde cartea valoroasă și se roagă pentru tot restul vieții ei, în tăcere, la cele 5 elemente care i-au schimbat pentru totdeauna viața.

– Gata povestea, copii. Acum treceți la culcare ca să nu o supărați pe Zeiță.
– Mamă, ce s-a întâmplat cu marea carte a fetei?
– Nimeni nu știe, dragule. A fost un secret încre copilă și Nyx.
Dar mamă, de ce Zeiţa a lăsat şi spiritul? Eu nu ştiam de existenţa lui.
– Draga mea, dacă oamenii ar fi răi şi ar distruge aceste elemente, balanţa nu ar mai sta echilibrată iar noi am cădea de multe ori. Aceste elemente ajută ca vieţile noastre să fie echilibrate, să fie şlefuite. O lume fără vreun element din cele 5 ar fi imposibilă.

După ce am adormit copiii m-am îtors în dormitorul meu și am scos de sub podea marea carte învelită din piele.
Oh, Nyx, mulțumesc pentru cea mai mare binecuvântare. Mulțumesc pentru că ai dăruit afinitățile și copiilor mei.

Articol scris pentru Blog Power 65, cu tema propusă de Lotus:
Srieţi fie un text în proză, fie o poezie, pe tema celor patru elemente (pământ, apă, foc, aer).
1) Anumite tradiţii spirituale, incluzând astrologia, vorbesc despre aceste elemente ca fundament a tot ce există. Este ficţiune, metaforă sau realitate?
2) Imaginaţi-vă o lume fără unul din aceste elemente. Cum ar arăta ea, dacă ar fi posibilă?
3) Se corelează aceste elemente între ele? Şi dacă da, cum?

Au mai scris: Liviu Bimbea, Mirona

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

6 comentarii

  1. foarte, foarte frumos…un sfarsit de saptamana frumos!

  2. Mulțumesc, asemenea :D.

  3. O poveste frumoasă. Să ai o noapte liniştită.

  4. Anonim spune:

    Magica povestea ta. 🙂

  5. frumos!!! imi place seria casa noptii….asta m-a facut sa ma intresez mai mult de Nyx

  6. Intr-adevar e o serie tare frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *