SuperBlog

Miez de Măseluţă

Când eram mică, la micul dejun, nu mâncam altceva decât brânzică: cu verdeaţă, simplă, sau orice fel de brânzică, dar brânzică să fie! Dacă nu exista aşa ceva în casă erau două posibilităţi: ori plângeam, ori…plângeam.
Odată cu trecerea timpului a trecut şi pofta mea pentru brânzică şi am început să cred în altceva, în alt miez care conţinea lapte: dinţişorii mei de lapte şi Zâna Măseluţă. Pare absurd, pueril sau cum mai vreţi să numiţi asta, dar Zâna Măseluţă a fost mereu dincolo de „miezul de lapte”.  Nu ştiu câţi dintre voi aveţi copii, câţi nu, iar dacă aş avea eu unul cu siguranţă l-aş învăţa să creadă despre Zâna Măseluţă, Moş Crăciun, Iepuraş şi toate persoanele „magice” ale copilăriei mele.

Zâna Măseluţă mi-a apărut în vis de fiecare dată când lăsam un dinte de lapte sub pernă. Atunci o vedeam îmbrăcată într-o rochie lungă, cu o baghetă magică în mână şi cu un pergament în cealaltă, pergament pe care nota mereu următorul dinte pe care îl lăsam sub pernă pentru ea. Avea mereu grijă de mine şi îmi lăsa cadouri sub pernă, de la ciocolăţică la bănuţi sau la vitamina C pe care o mâncam ca pe pâine. Era un personaj imaginar cu care am crescut şi care nu ar trebui să lipsească din copilăria nimănui.

Când mă gândesc la Miez de Lapte zâmbesc pentru Zâna Măseluţă şi îi mulţumesc că are grijă de dinţişorii mei de lapte.

Articol scris pentru Proba cu numărul 5 din  SuperBlog 2013.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *