Arhitectura dezvoltă frumos în mai multe domenii şi răspunde totodată la nevoile oamenilor. Pentru a crea spaţiul cel mai confortabil şi sigur pentru tine, ai nevoie, cu siguranţă, să apelezi la un birou de arhitectură care să te ajute să-ţi pui pe hârtie, apoi în construcţie, casa ideală. În ultimii ani, arhitectura nu a rămas la sintagma de fenomen izolat şi putem spune că nu se poate detaşa de modificarea modului de viaţă contemporană. Odată cu înaintarea în era tehnologiei, ideile şi percepţiile se schimbă, inspiraţia se găseşte la orice colţ de alee, iar multitudinea de trenduri nu fac decât să ajute- ori să încurce- o persoană în a-şi alege locuinţa ideală pe care să o materializeze.
Indiferent dacă e vorba de o casă cu etaj, de una simplă, ori de un simplu apartament, casa pe care cineva şi-o doreşte trebuie să ofere siguranţă, confort şi să fie de bun gust.
Cum gusturile nu se discută, design-ul interior îl poate face fiecare după bunul plac. Dar până acolo este mult de muncă, aici intervenind arhitecţii cu diverse proiecte de case, care să sară în ajutorul fiecărei persoane pentru a crea căminul mult visat.
Fotografie preluată de pe site-ul: https://aia-proiect.ro/ |
Întotdeauna mi-am dorit o casă mare, dar având deja o casă cu destule camere la bunici, mi-am dat seama că ar fi în zadar să-mi doresc să construiesc încă una exact la fel de mare. Contează foarte mult forma pe care o dai casei, pentru că fundaţia este cea mai importantă, iar forma ei trebuie să fie una clasică, care să poată susţine ulterior greutatea tuturor lucrurilor din ea.
Mi-aş dori ca proiectul casei mele să fie unul simplu, care să se combine perfect atât cu elemente din trecut de care sunt strâns legată, cât şi de elemente contemporane, cu care să fiu în pas cu moda. Pentr a-mi aminti de bunici, aş vrea la casa mea un cerdac de lemn, pe care să-l ornez cu ghivece cu flori şi care să se completeze perfect cu o prispă spaţioasă în care să-mi pot amenaja un colţ de citit cu o băncuţă şi o masă de cafea.
În casă aş avea nevoie de strictul necesar: o bucătărie spaţioasă, în care să se găsească un blat în stilul caselor americane, în mijlocul încăperii. De-a lungul timpului am avut parte doar de bucătării mici aşa că, măcar în proiectul visurilor mele, să am parte de o bucătărie spaţioasă în care să gătesc cu plăcere.
Fiind o familie numeroasă, aş vrea un living-room mare, încăpător, care să-mi permită să adun toată familia la un loc la sărbători şi în care să putem depăna amintiri. Cred că un mic etaj cu 3 dormitoare ar fi de ajuns, deoarece mie, ca musafir, nu îmi place să fiu pusă să dorm pe canapea, mai ales ştiindu-mă cu probleme cu spatele. Aşa că un dormitor pentru oaspeţi, un dormitor pentru mami şi tati şi un dormitor de copii ar fi suficiente.
De asemenea, un dressing ar fi ideal într-o casă. Ideea şifonierelor mă sperie, deoarece le pui undeva şi ele ocupă mult mult spaţiu şi întotdeauna vei regreta că ai ocupat acel spaţiu cu un dulap în care oricum nu îţi încap toate hainele, astfel ajungând să apelezi la un scaun-minune care să-ţi ţină loc de dulapul numărul 2.
Fiind o posesoare de permis de conducere, un garaj ar fi locul perfect în care aş vrea să-mi feresc maşina de ploi, zăpezi ori soare prea puternic, aşa că este bine venit în planul casei mele. Tot cu gândul la bunici aş vrea şi un mic spaţiu verde, o grădină pe care să mi-o amenajez singură, deoarece dacă e vorba de o casă în oraş, spaţiile verzi sunt oricum deficitare, iar casele sunt un fel de apartamente cu etaj şi garaj, fără prea mult loc verde pentru a planta un copac, pentru a instala un loc de joacă pentru copii, un balansoar ori pentru a-ţi planta 2-3 straturi de morcovi bio şi vreo 10 fire de roşii cu gust autentic de acasă.
Consider că este foarte important ca tot ce o persoană are în minte să fie transmis cum trebuie şi, bineînţeles, înţeles de arhitect şi de echipa care lucrează la proiectul tău. Pe lângă toate visele, ideile grozave ori gândurile extravagante legate de o anumită viziune asupra casei, trebuie stabilit ce este mai important: siguranţa sau ce tapet va veni în dormitor? De foarte multe ori se întâmplă ca siguranţa unei persoane să fie mai scumpă, să necesite un plan mai amănunţit de idei, o construcţie mai fermă, deci automat mai mulţi bani. Scopul unui arhitect în modelarea siguranţei tale este de a-ţi prezenta toate proiectele care se pot baza pe ideile tale, poate veni cu inspiraţie din proiectele anterioare de la oameni mulţumiţi şi, astfel, îţi conferă o stare de bine că viitorul tău cămin va fi construit bine şi te va ţine în siguranţă pe baza unor proiectări făcute de nişte oameni devotaţi domeniului în care se află.
Locuinţa de vis, ori de suflet, se poate găsi oriunde şi, cu siguranţă, se poate ridica aşa cum fiecare persoană o doreşte. Ne putem numi norocoşi pentru faptul că, odată cu venirea tehnologiei avansate, nu mai suntem nevoiţi neapărat să ne apucăm noi de zidit şi de turnat fundaţii după cum ne taie capul, ci putem apela la un ajutor specializat, care să ne consilieze şi să ne asculte dorinţele, să ne facă proiectul ideal pe care, la finalizarea lui atât pe hârtie cât şi în faţa ochilor, să-l putem numi, fericiţi şi mândri, acasă.
Acest articol a fost scris pentru a cincea probă din cadrul competiţiei SuperBlog!