SuperBlog

Schimbări de primăvară

Răsuflu uşurată când văd că totul prinde contur. 
Învârt cheia în broască şi intru într-un norişor de praf în apartamentul aflat în renovare. Trebuiau să fie nişte ajustări minore, dar am ajuns să schimb parchetul, să-ndrept pereţii, să văruiesc toată casa şi să schimb în bucătărie faianţa. Odată cu schimbarea aspectului pereţilor din bucătărie, stau şi mă gândesc oare de ce să nu o iau de la zero? Brusc îmi vine o idee: renovarea întregii bucătării! 
Am ales să fac apartamentul destul de colorat pe pereţi, să-l accesorizez pe măsură, aşa că proiectul bucătăriei a fost unul simplu, clasic şi totuşi elegant. După ce m-am apucat de schimbat faianţa, de zugrăvit, de schimbat centrala, caloriferele, geamurile şi toată instalaţia electrică, am pus cap la cap şi planurile pentru fiecare cameră. Pentru dormitor am ales pereţii bleu, o culoare liniştitoare pe care să o combin cu un albastru profund pentru tăblia patului făurit pe lângă un lemn de culoare deschisă. O bibliotecă mică şi un birou îmi încadrează frumos geamul, lăsând restul camerei aerisită.
Pentru living am ales o combinaţie mai specială: fiind un apartament semi-decomandat, am vrut ca livingul să fie o cameră de efect, aşa că am combinat varurile de pe pereţi. Nu, nu împreună, ci doar am selectat două culori: un alb uşor sidefat pe trei pereţi, iar în partea opusă, un navy blue ( blue, bleu, ce joc de cuvinte 😀 ) exagerat de frumos. Având o structură puţin mai unică, am ales ca în living, „pitit” după uşă, să-mi stea şifonierul, un dulap nici mai mic, dar nici mai mare de 3 metri. Peretele navy l-am asortat cu un colţar extensibil de aceeaşi culoare, astfel încât pata de culoare să-şi mărească puţin efectul. Sunt adepta culorilor mai închise şi cred că v-aţi dat seama cu toţii că sunt îndrăgostită de orice derivat din albastru ( uneori poate şi verde ). În balcon mi-am amenajat un mic colţ pentru citit, cu un dulăpior drăguţ, puţin mai înalt, al cărui blat să-mi servească drept măsuţă. Deaspra dulapului am structurat frumos patru rafturi pe care să-mi aşez diverse ghivece cu flori şi, de ce nu, şi nişte ghivece cu verdeţuri proaspete, crescute de mine.
Pentru bucătărie am optat pentru mobilă albă, de pal, cu corpurile înfoliate rezistente la căldură şi am contrastat-o cu electrocasnice negre cu auriu. Luându-mi cuptor şi plită electrică, ambele rustice, m-am gândit cum pot amenaja astfel încât bucătăria mea să arate bine, primitoare, dar să aibă mai mult un aer clasic decât rustic. Am ales să-mi fac câteva dulapuri cu geam de sticlă, aşa cum avea bunica vitrinele cu paharele „cele bune”, pentru oaspeţi. De asemenea, fronturile dulapurilor sunt uşor decupate, au o structură ca de lemn şi dau un aspect interesant, rustico-modern, bucătăriei mele.
Asezându-mă în pragul uşii cu mâinile strânse la piept, am calculat cu grijă spaţiul rămas în bucătărie: nici prea mult, dar nici prea puţin. Pentru living deja am ales o măsuţă mică de cafea, iar spaţiu de depozitare mai bun pentru o masă mai mare nu este. Aşa că am ales o masă de bucătărie extensibilă, neagră pentru a se asorta cu restul accesoriilor electrocasnice şi pe care să o pot muta şi în living pentru momentele în care am oaspeţi. Nu-i frumos să-ţi inviţi musafirii la masă în bucătărie, mai ales în cazul meu, care mă emoţionez tare atunci când pregătesc mâncare pentru musafiri, iar în urma mea în bucătărie trebuie să vină o echipă de curăţenie. 

Având grijă la cum asortez masa care va servi atât bucătăriei cât şi livingului, mă orientez după nişte scaune de bucătărie potrivite, aşa că voi alege singura pată de culoare care-mi va „murdări” albul bucătăriei, şi anume tot un albastru- turcoaz potrivit schiţei din capul meu. Chiar dacă scaunele tapiţate nu ar trebui să stea în bucătărie, eu optez cu drag pentru confort în detrimetrul factorilor dăunători ca mirosul şi eventuale pete pe care le găseşti în orice bucătărie. Geamul larg deschis, hota mergând, noi să fim sănătoşi să ne bucurăm de toate schimbările în care investim pentru designurile noastre unice!
Când va fi gata totul, promit să vă fac un tur al casei mele. Iar dacă-mi sunteţi şi vecini, promit că vă aduc şi prăjiturele la uşă cum se vede prin filmele americane, să vedeţi că mi-s vecin de nădejde!
Acest articol a fost scris pentru proba a noua din cadrul competiţiei Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

29 de comentarii

 1. Anonim spune:

  Chiar am nevoie de scaune noi in bucătărie. Multumesc pentru link si baftă la concurs 🙂

 2. pai daca zici ca esti vecin de nadejde, zau ca ma mut langa tine, ca deja ma gandesc la prajiturelele alea!

 3. Recomand cu incredere site-ul! Multumesc!

 4. Te astept! Incep sa coc la ele maine dimineata 😂

 5. Fac schimbări de decor ori de cțte ori simt să am nevoie de mai multă energie sau confort. Sau, când este nevoie de înlocuit obiecte de mobilier. Acum am schimbat setul de dining.

 6. Vreau să schimb și eu scaunele, acum sunt crem dar aș vrea să îmi iau unele pe mov, să adaug o pată de culoare decorului din bucătărie.

 7. Nu suntem vecine, dar vreau sa vin la tine la cafea cand e gata renovarea! 😀

 8. As schimba mobila anual :)) super articolul tau 💜

 9. Te astept cu drag!

 10. Daca as putea sa o schimb cu gandul, cred ca as avea alta mobila o data la 2-3 zile 😂

 11. Mult succes la concurs. Iti spun drept si eu mi-am propus sa fac cateva schimbari la acest capitol.

 12. Ce pe gustul meu e articolul. Mobila o schimb mai rar, dar decorurile, saptaminal :)) Imi place si sa dau o noua sansa mobilei vechi, refacand-o. Succes in competitie.

 13. Un articol super fain! Bafta la concurs!

 14. Multumesc!

 15. Multumesc mult!

 16. Multumesc!

 17. Recomand din inima siteul lor. Au si produse mai deosebite decat cele pe care le gasim de obicei prin magazine

 18. Orice schimbare e binevenita, mai ales cand vine vorba de redecorat.

 19. Scaunele pot schimba totul într-o bucătărie… îmi plac unele foarte mult

 20. Si mie imi place sa schimb decorul😍 cat mai des daca s-ar putea…

 21. Tot la o masa extensibila ne-am gandit si noi pentru sufragerie.

 22. Povestea asta m-a purtat pe alte taramuri si apoi mi-amdat seama ca scaunele mele din toata casa lasa de dorit. Cele albastre chiar sunt interesante si mi-ar placea sa le am la mine acasa :))

 23. Si eu intentionez sa fac cateva mici schimbari in casa. Ma gandeam ca astept sa se mai incalzeasca putin si ma apuc

 24. Am.aruncat si eu o privire pe site-ul lor si deja mi-am ales cateva lucrusoare.

 25. Ce dragute sunt scaunele si masuta aleasa. Chiar mi-ar placea sa le am in bucatarie.

 26. Ce poveste frumoasa ai pregatit pentru schimbarile de primavara in casa. 😘 Faina mobila colorata din imagine. Mi-ar placea sa pot redecora casa in acest anotimp.

 27. Si noi suntem in renovari, iar o mobila noua intra bineinteles in plan. Trebuie sa recunosc ca mi-ai dat o idee cu prajiturelele desi cred ca vecinii mei m-ar privi suspiciosi :))

 28. Imi place alegerea ta si pata de culoare pe care o aduce

 29. Cat de chic sunt acele scaune! Si noi planuim de mult timp sa reamanajam bucataria si ne gandeam cam ce obiecte de mobilier sa luam 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *