SuperBlog

Animal Print all the way!

Octombrie, 1. De când tot aştept ca natura să prindă cele mai frumoase nuanţe de maroniu, gălbui şi roşu! Dimineaţă, o dimineaţă în care îmi aleg cu grijă hainele şi mă îndrept săre un nou început, noul an universitar. Aleg culori neutre, evident, că doar e toamnă. 
Stau cu căştile în urechi şi privesc oamenii de pe stradă. Zâmbesc când văd bătrânele care-şi poartă paltoanele vechi, dar elegante, pe umări. Cel mai frumos şi important trend este decenţa, astfel încât privesc cu admiraţie oamenii care o respectă. Zâmbesc, amintindu-mi şi eu de bunica mea. Acum câţiva ani îmi plăceau mult blugii rupţi; aveam senzaţia că se asortează bine cu aproape orice obiect de îmbrăcăminte în partea de sus, dar la fel de bine merg accesorizaţi cu orice. Problema la blugii rupţi este reprezentată de faptul că, odată cu spălarea şi purtarea lor, ei continuă să se rupă. Şi aşa cum am zis mai sus, bunică-mea era de părere că nu e o piesă vestimentară decentă şi că indiferent de cât de comozi ar fi, nu sunt buni pentru mine. Îmi tot spunea: ţie ţi-ar plăcea să te duci la doctor şi doctoriţa din faţa ta să fie toată ruptă în genunchi?! Aşa că hââşti!!! Mi i-a tăiat, longitudinal, de sus în jos, în aşa fel încât să nu-i pot purta nici măcar scurţi.
Blugii rupţi într-un mod exagerat sunt, din punctul meu de vedere, unul dintre trendurile care trebuie să dispară. Evident, am să vă explic şi de ce.
În primul rând, e ciudat să văd mămicuţe cu blugii sfâşiaţi. No hate, port şi eu, dar din ăia care să-mi acopere în întregime piciorul, nu să-mi lipsească din ei bucăţi întregi de material. Cred că după o anumită vârstă ar trebui să privim spre trenduri elegante, dar mai cozzy şi nu spre haine pe care, de obicei, le preferă adolescenţii.
În al doilea rând, nu caracterizează pe toată lumea; fiindcă nu avem aceeaşi construcţie corporală, trebuie să ne alegem cu grijă hainele pentru a nu primi pe stradă priviri ciudate. În general eu prefer să mă simt comod în propriile haine, fără să mă inhib pe stradă din cauza grimaselor oamenilor.
În această perioadă, fiind reduceri multe la schimbările colecţiilor, mă orientez în general spre accesorii: fie caut BIG SALE pentru genţile de damă fie mă învârt prin magazine după briz-brizuri de dimensiuni mai măricele.
Imagine preluată de pe site-ul ANSWEAR.ro
La polul opus, un trend pe care în trecut l-am urât, dar ulterior am ajuns să-l iubesc este animal printul pe haine. Cu siguranţă şi aici întâlnim fel şi fel de modele kitschoase, dar unele dintre ele chiar m-au cucerit. Cele mai frumoase piese vestimentare cu astfel de imprimeu sunt, cu siguranţă,pe botinele de damă pe care le găsim din ce în ce mai des în magazine, acel imprimeu leopard, o combinaţie perfect de negru şi portocaliu. Dar nu despre acest tip de animal print m-am îndrăgostit, ci de cojocelo-paltonaşul meu alb-negru, cu model de zebră. La gât, paltonaşul meu e tip tunică, dar e de ajuns pentru a-mi ţine totuşi cald la gât, este perfect pentru vremea asta de semi-iarnă toamna. 
Pe lângă animal print, o stare de bine îmi dau hainele în non-culori, dar care sunt „colorate” de puncticele, dunguliţe, carouri şi alte modele de genul. Sunt nişte articole vestimentare pe care, dacă e să privim în arhivele modei din ultimii 25-30 de ani, le găsim tot acolo, tot de actualitate, tot comode şi tot plăcute ochiului.
Cred că până la urmă, lucrul cel mai important este să combinăm într-un mod elegant hainele şi accesoriile şi, totodată, să aducem amprenta personală în văzul tuturor, pentru ca oamenii din jur să ne admire în primul rând aspectul, dar mai apoi să găsească caracterul nostru ascuns în haine.
Nu haina îl face pe om, dar cu siguranţă e mai bine să fii bine îmbrăcat şi să te faci plăcut, decât să fii prost îmbrăcat şi oamenii să te judece după aparenţe.

Denisa

Autoare. Vindecătoare prin cuvinte. Om

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *