SuperBlog

Când era cafeaua cea mai bună, m-am lăsat de ea

Când era cafeaua cea mai bună, m-am lăsat de ea. Nu e în totalitate o frază plină de adevăr, așa că am să lămuresc pe toată lumea imediat.
Îmi place la nebunie cafeaua; îmi place mirosul boabelor proaspete care așteaptă să fie măcinate. Îmi place cum se simte la degete o punguță de cafea și primul miros care-ți inundă nările atunci când deschizi ambalajul. Îmi plac aceste plăceri mai micuțe pe care le oferă cafeaua. Însă deși vine cu aceste lucruri care îmi încântă simțurile, în mijlocul problemei intervine inima mea care-mi spune că pulsul meu este cam mic și ar fi o tragedie să beau cafea, să-mi crească la valorile -teoretic- normale, iar apoi să intre în palpitații. Și, sinceră să fiu, nici pe mine nu mă prea încântă tremuratul și nici ghearele din piept.
Deși pe planetă există o varietate de cafele, încă nu am găsit una care să-mi facă bine atât din punct de vedere al stimulării simțurilor cât și din punctul de vedere al sănătății. Dar atunci când ies în oraș, de obicei până în orele 15, ca să nu tremur chiar o zi întreagă, atunci îmi iau o cafea lungă, fără lapte, dar lângă ea mai adaug ceva: de obicei mâncare, dar dacă nu este și nu este, mă opresc doar la un fresh de portocale.
Surprinzător totuși este faptul că am făcut o achiziție de pe magazinul online magNET.ro just in case. Fie vorba între noi, aproximativ 110% dintre oamenii care îmi trec pragul mă întreabă la un moment dat dacă am cafea în casă. Mereu am cafea, pentru persoanele dependente de așa ceva, dar gusturile nu se discută. Una e cafeaua la ibric pe care o fac eu din ochi, iar alta e o cafea făcută la un espressor automat Philips care are un sistem de lapte LatteGo și care face o cafea perfectă pentru toate gusturile. Deși de obicei nu sunt fan lapte în cafea, nu voi refuza niciodată un Cappuccino făcut simetric atât din punct de vedere al gustului cât și al ingredientelor. Adevărul este că nu poți face tu ca om treaba pe care o face un roboțel gândit să facă cea mai bună cafea din lume. Ceea ce reușește să mă surprindă la espressoare este precizia cu care sunt făcute. Acea precizie care poate face peste patru sortimente diferite de cafea, cu sau fără lapte sau arome, ceva care totuși să fie exact așa cum ți-ai imaginat. Căci asta fac aparatele de cafea: te fac să spui în gând, după ce ai luat prima gură, ăsta e fix gustul pe care-l aveam în minte.
Sunt unele momente în care rămân șocată de crizele pe care le fac oamenii atunci când nu-și primesc doza de cafea. Din acest punct de vedere, cred că mă încadrez în tipologia oamenilor care deseori se uită ciudat la cozile de la coffee 2 go-uri ori de la cafenelele alea scumpe de-ți scriu, de obicei greșit, numele pe pahar.
Și totuși, ce înseamnă cafeaua pentru mine? Cu siguranță e acel moment în care îmi doresc să-mi murdăresc aragazul, căci niciodată atunci când e pe foc n-o opresc la timp și, totodată, este momentul în care tot mirosul din casă se schimbă și odată cu el și atmosfera. 
Coffee? Nope. I prefer wine.
Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul patru din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *