SuperBlog

Țuțica Raluca în ocolul Pământului

Când eram mică, mă cocoțam în vârful patului și urmăream cu cea mai mare plăcere și cu sufletul la gură un desen animat și anume Ocolul Pământului în 80 de zile cu Willy Fog, desen inspirat din fabuloasa carte a lui Jules Verne.
Întotdeauna mi-am dorit să călătoresc și cred că acest desen animat nu a făcut decât să-mi deschidă și mai mult apetitul către plăcerea de a străbate încolo și încoace fiecare colțișor de lume. Mereu m-am gândit la faptul că în viață căutăm cu ardoare lucruri cu care să ne facem amintiri, iar partea de travel cred că este cel mai simplu și mai frumos lucru pe care putem să-l facem pentru sufletul nostru.
Pentru ocolul Pământului am de ales dintre două variante: circuite culturale Christian Tour sau circuite exotice Christian Tour. Mă gândesc că alegerile le iau singură, fără vreo presiune din partea cuiva, așa că aleg să trec și prin ceva cultural și prin ceva exotic.
Îmi pregătesc pentru înconjurul lumii haine subțiri, pentru că de această dată îmi doresc să ajung doar în destinașii calde. Deși e mijlocul lui octombrie, știu că în multe zone de pe glob sunt peste 25-26 de grade, așa că bagajul meu e generos, dar cu haine subțiri. Ca de obicei aleg Christian Tour ca agenție de turism care să mă ghideze în excursia din jurul Pământului, pentru că are o varietate de destinații din care poți să alegi. 
M-am hotărât să plec în această experiență de trăit o dată-n viață cu cea mai bună prietenă a mea, Raluca. De ce ea? Pentru că suntem exact pe aceeași lungime de undă. Avem o plăcere pentru călătorii și ne luăm energia din apa turcoaz a mărilor, din nisipul fin de pe plaje și din orice înseamnă vitamin sea. Pe lângă dragostea pentru mare, împărtășim, de obicei, aceeași plăcere de a vizita țări cu o cultură diferită de a noastră, pentru a ne bucura de cât mai multe locuri din lume. Totul e mai plăcut când ai alături un partener de aventură pe cinste!
O să ne începem aventura în Europa, mai exact în Portugalia, un loc bogat în cultură în care nici eu și nici Raluca nu am fost. Fiind o țară influențată de multe civilizații trecute de Mediterană, Portugalia reprezintă una dintre țările europene care sunt un must pe lista țărilor pe care vrem să le vizităm. Ar fi interesant, mai mult pentru mine, să nimerim într-o perioadă în care să-l găsim pe Cristiano Ronaldo înapoi acasă și să mergem să-i facem o galerie românească cu iuiuiui și hai uăi Ronaldo, dă și tu un gol! În itinerariul nostru pe continent reajungem, de data aceasta împreună, în Spania, locul în care eu fac pe muta și-mi las sufletul prietenesc pereche să-și testeze spaniola învățată în timpul facultății. Aici vom vizita Barcelona, să revedem grandioasa Sagrada Familia, să ne înfruptăm din paella și să bem sangria. Trei zile cred că ne sunt de ajuns în Barcelona, așa că mai departe ne mutăm la Madrid, unde-mi pot revedea și eu o parte din familia mea mutată acolo, unde cel mai probabil o să dăm tot de o mămăligă caldă, ca la mama acasă. Dar cel mai important loc în care vrem să ajungem în Spania este Parcul MundoMar aflat în Benidorm, locul în care putem să înotăm cu delfinii.
De pe meleagurile catolicilor unde răsună sunete de maracas pe fundal, plecăm spre cealaltă extremitate a Europei și (re)vizităm împreună Turcia. Deși merg în inima Constantinopolului de peste 13 ani, cele mai frumoase amintiri acolo le am cu Raluca, cele mai bune crize de râs, cele mai ciudate fețe și cele mai calde experiențe în țara mea preferată. Istanbulul e a doua mea casă și mă voi simți minunat ori de câte ori voi merge acolo, dar până la urmă cea mai importantă parte din călătorie este compania. Cum eu sunt o gurmandă și, aparent, sunt declanșatorul Ralucăi când vine vorba de mâncare, o să ne îndopăm din nou cu Iskender și Pide, cu koftele turcești și cu înghețată de lângă SultanAhmed. O să urcăm din nou în Turnul Sapphire și o să ne facem poze de sultane îmbrăcate tradițional la palatul Topkapi. O să bem din nou ceai turcesc, eu negru, Raluca din acela cu aromă de mere și o să mâncăm rahat turcesc cu gust de rodie. Mmmmm ce bun! După ce ne săturăm de deliciile turcești, ne permitem să ne pierdem în Marele Bazar pentru cumpărături și pentru a ne clăti ochii prin fața vitrinelor cu aur.
Ne despărțim cu greu de Turcia, de Bosfor și de Moscheea Albastră și plecăm spre o altfel de cultură și anume spre cea care venerează sarcofagele de pe Valea Regilor. Egiptul. Întotdeauna mi-am dorit să trăiesc pe pielea mea experiența statului în deșert, în căldură, iar Piramidele sunt pretextul perfect pentru a ne prosti cu turbane în cap, să nu ne bată soarele și pentru a afla, totuși, cum o duceau regii Nilului. 
Imagine preluată de pe site-ul theplanetsworld.com
Ah, Maroc…eu personal m-am îndrăgostit de Maroc în copilărie, când, atât eu cât și Raluca descopeream cadre frumoase în Clona, cu Jade care trăia o viață tumultoasă, fiind o rebelă oarbă după o iubire interzisă. M-am îndrăgostit de cadrele acelea de sus, de orașele acelea micuțe în care încă se practică spălatul rufelor la mână, pe acoperișurile blocurilor. Iar Rabatul, un alt caleidoscop al culturii musulmane, este cu siguranță un loc în care atât eu cât și Raluca o să ne spunem Fă-mi și mie o poză…dar cu telefonul tău undeva lângă Mausoleul lui Mohamed V sau lângă turnul Hassan.
După vizitat țări cu o diversitate culturală fantastică, merită să ne odihnim, așa că, pe versurile Camilei Cabello, Havanaaaa o nananaa, ne îndreptăm spre Havana, Cuba, pentru a ne plimba cu o mașină de epocă și pentru a dansa la orice colț de stradă, căci Cuba din asta trăiește: din muzică, din dans, din atmosferă…și din tutun. 😀 De asemenea, nu poți pleca din Cuba spre destinația următoare, dacă nu bei un mojito, căci ăsta este punctul său de origine. Mojito cu dans…sigur atmosfera nu te lasă să te oprești la un singur cocktail. 
Ultima destinație pe care o alegem este, bineînțeles, Maldive. Apă turcoaz, relaxare, căsuțe pe apă și mic dejun livrat pe o tavă în mica piscină individuală a fiecărei cabane. Maldive este pentru noi, pentru sufletele noastre care au trecut prin prea multe greutăți. Pentru prietenia noastră strânsă, care continuă chiar și la sute de kilometrii distanță. 
Iar circuitul este pentru Raluca, pentru că anul trecut de ziua ei i-am trimis cadou o carte de desenat cu cele mai frumoase clădiri ale lumii. Și se plângea că n-a văzut nici Sagrada Familia. Nici Taj Mahalul. Acum, drăguță, poți să treci la desenat, căci, în mai puțin de 80 de zile, am trăit cea mai frumoasă experiență posibilă.
Atât de multe culturi și parcă nu ajunge o viață întreagă să treci prin toate…


Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul cinci din cadrul competiției SuperBlog!
Pentru Raluca, cu promisiunea că, într-o zi, o să călătorim prin toată lumea, împreună.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *