SuperBlog

Bilete de avion- un serach la nesfârșit sau rezultate la un click distanță?!

Când vine vorba de plecatul în călătorii, indiferent dacă discutăm de o plecare în scop personal sau în scopul unei afaceri, ori dacă vorbim de o vizită în țară sau înafara ei, trebuie să ne organizăm astfel încât să avem parte de o călătorie ușoară. Drum cu mașina sau cu avionul, călătoria cu opriri sau cu un drum țintă spre hotel, trebuie gândit totul din timp. Așadar, bilete de avion- un search la nesfârșit sau rezultate la un click distanță?! 
Pentru ca trip-ul să se desfășoare așa cum trebuie, trebuie parcuși câțiva pași pentru câteva zile pentru tine.

  • Bagajul

În funcție de destinația pe care o alegi, fie că este vorba de mare sau de munte, este important să ai parte de un bagaj compact, cu strictul necesar, fără prea multe lucruri în plus. Dacă ești și fan al întoarcerii acasă cu câte un suvenir pentru fiecare rudă apropiată, atunci trebuie să îți lași puțin spațiu și pentru ele în geantă.
De asemenea, trebuie să ai grijă la împachetat, în cazul în care vrei și ceva mai elegant, pentru o seară sau două, astfel încât să nu fii nevoit să cari și fierul de călcat după tine. Dacă alegi să călătorești în România și, pe deasupra și cu avionul, îți recomand să urmărești dimensiunile bagajelor admise pentru compania aeriană cu care vei face cursa internă, pentru a nu fi nevoit să deschizi bagajul la control și să arunci chestii din el în mijlocul aeroportului. Crede-mă, de obicei se fac pierdute.

  • Cazarea
Având în vedere că nu prea e recomandat să pornești de nebun într-o vacanță, mai ales în plin sezon estival de exemplu, e mai bine să ai o rezervare la un hotel, fie făcută printr-o agenție de turism sau de acasă, de pe un site de specialitate. Călătorind în România poate fi întotdeauna înșelătoare, căci nu tot ce zboară se mănâncă și, uneori, dacă facem lucrurile pe cont propriu, e posibil să nu fim mulțumiți de ceea ce primim. Dar un confort minim cred că merităm și noi.
  • Mașină sau avion?
Eu personal sunt adepta plecatului cu mașina, pentru a mă putea opri când vreau eu, pentru a putea vizita cât mai multe puncte interesante în care îmi doresc să ajung. Dar, în același timp e obositor. Având în vedere că stau în singura bucată de țară care nu are nici măcar un kilometru de autostradă, căci un metru avem, drumurile cu mașina sunt un chin, oricât de mult mi-ar plăcea să conduc. Dar trebuie totuși să mă gândesc și la confortul meu și acest lucru vi-l recomand să îl luați și voi în calcul. Cred că sunt destule aeroporturi în țară și majoritatea au curse interne, confortul e unul asigurat și nu trebuie decât să îți cauți bilet de avion spre destinație. Având în vedere că un plin de motorină costă cam la fel ca un bilet de avion, nu sunt diferențe foarte mari. Iar avantajele sunt reprezentate de timpul scurt pe care îl petreci în trafic și, bineînțeles, priveliștea de deasupra norilor. Trebuie să profităm totuși și de tehnologie, căci acum nu mai este necesar să ne deplasăm până într-o agenție specializată sau chiar până la aeroport pentru a achiziționa un bilet de avion, ci, la doar un click distanță, găsim toate ofertele companiilor, la tot felul de prețuri, cu avantajul bagajului de cală sau a check-in-ului online. Mai simplu de atât nici că se putea, nu-i așa?
Bilete de avion- un search la nesfârșit sau rezultate la un click distanță!?
Călătoriile în România sunt minunate, pentru că avem multe locuri prin care merită să trecem cel puțin o dată. Mocănița, Cimitirul vesel, Cazanele Dunării, Babele, Cascada Bigar sunt unele dintre atracțiile unice ale țării și trebuie să le vedem și noi, să facem un selfie și să imortalizăm momentul, ca să ne putem lăuda și peste hotare, la un moment dat, cu ceea ce avem noi acasă. Nu avem peste tot parte de hoteluri de 5 stele, iar lanțurile hoteliere de pe litoral abia de acum încep să se prindă cum funcționează sistemul all inclusive, dar atunci când ai acces all inclusive la liniște, la natură și la un petic de iarbă verde, care să nu fie gazon, ci naturală, crescută în inima pădurii, la ce-ți mai trebuie wi-fi, spa-uri și castraveți pe ochi pentru tratarea cearcănelor?
Despre călătoritul în România, înafară de drumurile rele, am numai cuvinte de laudă. Și ca orice altă călătorie, merită stabilită meticulos, căci merită să te bucuri de fiecare secundă pe care o petreci într-un loc nou. Amintirile sunt pe viață, așa că hai să le facem cum trebuie!
Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 17 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.