SuperBlog

eleganță la încheietură

Sunt o fanatică a bijuteriilor. Am spus-o și în trecut și mă declar, în continuare, vinovată de acest aspect. Uneori cred că îmi aleg mai bine accesoriile pe care le voi purta la o anumită ținută, decât ținuta în sine.
Mă declar o tipă simplă. Cu puțin gust? Nici vorbă. Poate doar cu puțin simț estetic. Întotdeauna mă admir preț de câteva secunde în oglindă înainte să ies din casă. Dacă-mi place ce văd, dau din cap aprobator, îmi împing ochelarii mai sus pe nas și ies din casă. Dacă ceva mi se pare în neregulă, las vraiște dulapul, căci durează să aleg o combinație perfectă.
În general schimb zilnic cercelușii cât și inelele; dacă tot sunt destule, să nu facem discriminări între ele. Nu există niciodată nu am ce purta în rândul accesoriilor, ci doar un timp mai mare de gândire când trebuie să le aleg. La mâini port câteva brățări, pe care nu le dau jos niciodată, ci doar le înmulțesc uneori cu alte brățări sau cu câte un ceas de damă care să se combine mereu cu hainele pe care le port. Pentru că sunt alergică la ceasurile care au în compoziția lor curelușe sau sistemul de închidere din materiale care se oxidează repede, merg mereu pe ceasurile care au cureaua de piele sau din oțel inoxidabil 100%.
Îmi plac ceasurile care au cadrane mari și care își păstrează totuși eleganța. Cadranele mari sunt, de obicei, mai potrivite pentru bărbați, ele dând bine semi-ascunse în mânecile cămășilor. Femeile tind să prefere ceasurile de piele, de dimensiuni mici, care să nu se remarce atunci când sunt privite discret la o întâlnire plictisitoare, poate. Nu. Eu sunt total opusul în materie de ceasuri. Pentru că le port rar, îmi place să iasă în evidență și să se remarce în compoziția out-fit-ului meu. Am descoperit că elementul care mă caracterizează cel mai tare este ceasul de damă Fossil unul dintre puținele modele care vin cu o brățărică bonus, lucru care nu-mi displace deloc.

Surprinzător la acest model este faptul că este total pe dosul preferințelor mele, de aceea vreau să vorbesc puțin despre el. Nu are un cadran mare, dar cu siguranță este unul dintre cele mai elegante elemente pe care le am în raftul cu bijuterii. 
Vine ambalat într-o cutie frumoasă, care deși este de dimensiuni relativ mărișoare, este demențială. Ceasul are carcasa cadranului aurie, un auriu care în razele soarelui se apropie de un rose gold reușit.
Cureaua de piele oferă un aer serios ceasului, iar pentru acele momente în care ceasul trebuie exclus dintr-o ținută, ca de exemplu, nu poate fi pus lângă o rochie de seară, la o nuntă, Fossil vine în ajutor și accesorizează ceasul cu o brățărică, elegantă, subțire, cu o inimioară bătută în pietricele negre, care atrage priviri spre încheietura mâinii.
Mi-au plăcut întotdeauna ceasurile care nu au neapărat numerotate orele în cifre arabe, ci mai degrabă în cifre romane, sau chiar inexistente, înlocuite cu puncte, fluturi sau alte elemente care să facă interiorul cadranului simplu și totuși unic. Acest ceas vine cu citirea cadranului în puncte, iar în dreptul orei 4 se regăsește, discretă, inimioara de pe brățară, dar de această dată tot aurie, ca și restul punctelor, de altfel.
Eu folosesc ceasul mai ales când sunt în spital, pentru că e mai simplu să verific uneori pulsul pacientului cu ceasul în față, decât să îmi scot telefon. Plus că, de asemenea, este mai etic și dă bine alături de costumele chirurgicale.
Să-ți alegi accesoriul potrivit este destul de ușor, dar să-ți alegi un accesoriu elegant care să-ți pună încheietura mâinii în evidență, ei bine, asta e chiar măestrie!
Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 21 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *