Fashion SuperBlog

Look englezesc, a la Rita Ora

Oglindă, oglinjoară, spune-mi, de câte ori ți-am spus că nu am cu ce să mă îmbrac?
Dressingul meu are trei uși mari. Și o oglindă la fel de mare, iar casa mea nu s-a simțit acasă până când nu am avut pusă oglinda pe una dintre ușile dulapului. În continuare cade dulapul pe mine de haine, dar eu tot nu am uneori cu ce să mă îmbrac! Și, trebuie să recunosc, acest lucru se întâmplă și când nu am chef să calc o bluză sau o fustă dimineața și când o văd plină de cute, realizez că eu chiar nu am cu ce să mă îmbrac!!!
Trebuie să recunosc că eu și moda suntem puțin paralele. Dacă ar fi să mă situez pe o scală de la 1 la 10, cât de bine sunt pusă în temă cu trendurile și culorile anului, m-aș situa la poziția -200. Întotdeauna am mers pe criteriul că nu haina îl face pe om, dar să fim serioși, sunt atâtea filmulețe pe net care ne demonstrează contrariul.
Nu pot spune că nu sunt interesată complet de tot ce ține de modă, căci lăicuiesc zilnic pe Instagram pozele vedetelor pe care le urmăresc și unele imagini chiar îmi rămân în minte sau rămân puțin cu privirea asupra lor pentru a le analiza, critica sau aprecia mai mult.

Deși nu sunt o admiratoare a rochiilor glam, pot spune că dețin câteva totuși doar pentru nunți. Nunțile reprezintă singurele evenimente la care îmi place să mă împopoțonez și să mă schimb cu totul, să mă transform atât din punct de vedere al make-up-ului și al părului, cât și din punct de vedere al ținutelor. 
Dând scroll pe rețelele de socializare, observ foarte multe trenduri care se repetă. Anul acesta am remarcat faptul că unele detalii bărbătești au fost binevenite printre colecțiile feminine și anume sacourile bărbătești a căror structură s-a transformat în paltoane pentru femei. S-a mers mult pe aceste detalii, de umeri drepți și închidere în V, exact la fel ca la sacourile bărbătești. În general, în cazul femeilor, paltoanele vin cu năsturei sau capse până sub gât, eventual și cu o curea sau un cordon care să se lege discret în talie. Anul acesta cred că s-a mers mai mult pe accesorizarea ținutelor, căci acest tip de palton cu iz masculin te lasă să accesorizezi ținuta cu o eșarfă, cu un colier mai mare sau cu o helancă, lucruri care se pot evidenția mai mult pe o haină cu deschidere mai mare.
Acest aspect l-am observat și la vedetele pe care le urmăresc, în general actori, soliști sau…fotbaliști, cei din urmă fiind, bineînțeles, însoțiți de doamnele lor. Când ai mulți bani și te sfătuiești mereu cu designeri sau mai mult, ești cap-coadă îmbrăcat de ei, lucrurile astea sunt simple. Oamenii deja îți cunosc stilul, știu, de asemenea, ce dă bine la public și totodată urmăresc tiparele trendurilor.

Sursa foto: Instagram

Îmi place Rita Ora. E o cântăreață britanică ce a reușit să urce destul de repede în topurile muzicale mari ale lumii. Îmi place pentru că reușește să rămână naturală și delicată, chiar dacă e machiată și aranjată pentru un concert sau pentru o întâlnire oficială.
Una dintre fotografiile mele preferate cu ea este aceasta, în care are un aer mai mult decât sexy, într-o rochie simplă, neagră, cu niște bretele subțiri și un decolteu generos, lucru care mă duce cu gândul la faptul că nu are nevoie de paiete, de lucruri strălucitoare și de un machiaj extravagant pentru a arăta bine.
Cu siguranță rochia ei este semnată de un designer mare și sigur costă și câteva sute de euro sau, mă rog, de lire sterline, de pe acolo de unde vine ea. Însă eu am reușit să găsesc o rochie asemănătoare, elegantă, dar la un preț decent pe Answear.ro, care să mă facă, după buget, cel puțin la fel de atrăgătoare ca Rita Ora.

Este o rochie simplă, tot despicată pe picior, dar cu un material ceva mai lucios decât cel pe care îl preferă Rita. Deși pe site rochia vine sub denumirea Pepe Jeans- Rochie Alma x Dua Lipa, cred că mai bine i se potrivește Ritei decât rivalei ei în muzică, Dua Lipa. Îmi place că rochia vine la spate cu o continuitate a bretelelor subțiri, așezate în formă de x, fapt care oferă o vedere substanțială spatelui și care conferă un aer mai elegant ținutei. Acum este redusă, de la 629,90 de lei la 499,90 de lei, ceea ce oferă un buget relativ bun pentru a o accesoriza corespunzător.

Având în vedere că în fotografie nu pot vedea cu ce e încălțată Rita, pot să-mi pun imaginația la contribuție și să caut o pereche de pantofi în care să mă simt confortabil, dar care să meargă mănușă cu ținuta aleasă.
Pentru a fi de efect, voi alege niște pantofi cu toc cui, cu vârful ascuțit și din piele naturală, tip stiletto, care să atragă priviri asupra întregii ținute, din cap până-n picioare.

Având o culoare argintie puternică, un print aproape asemănător cu cel al unei oglinzi, sunt potriviți pentru a completa ținuta neagră, simplă, găsindu-se pe site la numai 249,90 lei.
Cum bugetul este limitat și cum simplitatea e ceva ce rar mai găsești la evenimente din ziua de astăzi ori chiar și în cluburi, am ales o ținută lejeră și elegantă, pe care o voi accesoriza numai cu o pereche de cercei simpli, probabil cu perle sidefate, care să fie cât de cât asortate cu nuanța pantofilor. Un inel discret pe mâna stângă și cele câteva brățări cu bănuți de argint pe care niciodată nu le dau jos de la mână și…look-ul de vedetă este gata!

Cum nici în poza de referință Rita Ora nu este machiată dinamic, voi merge pe un machiaj de zi lejer, cu diverse nuanțe naturale de bej și poate voi accentua puțin machiajul cu un ruj puțin mai agresiv ca și nuanță, poate un roșu sau un vișiniu mat, nuanțe care oricum schimbă aerul look-ului.

Cine a spus că nu poți arăta ca o vedetă cu bani puțini, câtă vreme alegi o ținută în care să te simți în largul tău și care să te facă să eclipsezi la un eveniment? Alege cu încredere, căci sigur vei găsi ceva care te va caracteriza!

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 20 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. […] În trecut am mai spus că un simbol al eleganței și punct de inspirație este Rita Ora. Bineînțeles, multe dintre ținutele ei provocatoare n-aș avea unde să le port. Asta dacă nu vreau să atrag toți ochii scurși ai oamenilor din Piața Chirilă, care e un fel de Obor, dar mai pe civilizație și în capitala Moldovei. 😀 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *