SuperBlog

good morning, Angels

În cinematografe revine echipa de elită de Îngeri ai lui Charlie sau Charlie’s Angels cum s-ar zice pe la Hollywood. Deși trio-ul excepțional care a făcut istorie este format din Cameron Diaz, Lucy Liu și Drew Barrymore, din varianta filmului anului 2000, din 29 noiembrie 2019 ne întâlnim în cinema cu o echipă mult mai tânără.

Fiind vorba de un film care cuprinde și o porție bună de comedie, acesta e punctul în care eu m-aș încadra perfect. Nu știu de ce încă nu am fost contactată de FBI sau CIA, căci abilitățile mele de spionaj sunt mai mult decât dezvoltate. De obicei găsesc informațiile gossip în timp real atât în momentul în care doresc eu să aflu o informație ori dorește o prietenă.
Să fii un înger a lui Charlie nu-i ușor, mai ales atunci când trebuie să îmbini utilul cu plăcutul; în cazul de față utilul reprezintă salvarea lumii din calea rău-făcătorilor, iar plăcutul, hmm, stalkerit-ul oamenilor.

Am menționat de salvarea lumii pentru că în România nu prea există rău-făcători așa cum îi găsim pe mapamond. Crimele, omoruri, furturi de identitate sau de bani, jefuirea băncii comerciale, la noi nu prea se practică sporturile de astfel de natură. Cred că încă ne uităm la diverse seriale care ne învață cum să o facem, iar după ce suntem bine pregătiți la nivelul teoriei, trecem și la practică. Până atunci planeta are nevoie de niște super-eroi, femei de preferat, căci pare că uneori femeile sunt mai raționale ca bărbații.

Charlie m-ar găsi cu siguranță acasă, cu un pahar de vin în mână și râzând cu prietena mea cea mai bună, ori poate plângând împreună. Cred că nu trebuie să ai sânge rece ca să faci parte dintr-o astfel de echipă, ci ai nevoie de un strop de raționament, de un strop de curaj și de unul de dorință, dorința că poți face ceva mai bun decât s-a făcut vreodată cu oricine. Îngerii sunt un fel de Spioanele, dar femeile în general, trag la bărbați, așa că haideți să-l păstrăm pe Charlie tot un…el.

Să trec totuși de Bosley nu a fost foarte ușor, mai ales pentru că am venit și cu propriile mele cerințe. Cum eu nu pot lucra fără să mă sfătuiesc cu cea mai bună prietenă a mea, riscam să compromit orice misiune, așa că am fost primite amândouă în echipă: eu- fata amuzantă și ea, fata care spune că nu e bine să faci un lucru, dar care e foarte nerăbdătoare să vadă totuși ce se întâmplă la sfârșit…

A fost nevoie doar să încep să vorbesc și să nu mă mai opresc din treaba asta: trei cuvinte serioase, două glume, o grimasă dramatică și cucerirea a luat sfârșit. Uneori e nevoie și de cineva care să mai detensioneze atmosfera. Cu siguranță nu e ușor să salvezi lumea, iar super-eroii masculini par mereu foarte non-șalanți și plini de energie mereu. Nu știu cum reușesc ei, dar dacă eu aud din boxe dimineața înainte de 10 good morning, Angels jur că mi se încing chakrele și abandonez, de ciudă, misiunea. Dar în unele zile aș cere lucrul la domiciliu, căci tot de acasă reușesc să găsesc orice informație și orice persoană îmi doresc. Și totul decurge cam așa: îmi prind părul cu un bețișor chinezesc, din ăla de iau mereu de la restaurant să mă dau mare că știu să mănânc cu bețișoare, dar eu le iau să-mi prind părul cu ele. Un coc în vârful capului, străpuns de un bețișor chinezesc, nu cred că a omorât pe cineva. Îmi iau laptopul în brațe și mă prefac că îmi pocnesc degetele, căci eu nu fac asta niciodată, dar pare mult mai interesantă imaginea, dacă fac și acest gest și mă pun pe căutat. Concentrație mare, mediu relaxant, dar să nu uităm că într-o mână țin un pahar cu rose de o culoare excepțională.
Nu v-ați întrebat niciodată de ce îngerii au fost întotdeauna femei? Vă spun eu. În primul rând, imaginea unei femei care stă concentrală asupra unui lucru este fenomenală. Un ochi închis, ori limba scoasă afară, ori un carnețel cu notițe care-și caută creionul rătăcit tot pe undeva prin păr…o imagine înduioșătoare chiar, aș putea spune. Atât de inofensivă și totuși atât de fatală. Iar al doilea punct de vedere și, de altfel, cel mai important, este faptul că bărbații renunță mereu: ba din plictiseală, ba din oboseală, ori pur și simplu din lene sau distragere.

Femeile nu se lasă până când nu obțin ceea ce își doresc.
Iar cu acest aspect, o fată perseverentă ca mine, a reușit să cucerească inima și încrederea lui Bosley.

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 23 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *