Îmi dau seama că a venit frigul în momentul în care mă uit la mâinile mele și văd cum crăpături fine urcă ușor spre degete. Asprimea este și ea, bineînțeles, acolo unde trebuie, iar mâncîrimile ușoare nu fac decât să înrăutățească lucrurile.
Deși folosesc o cremă hidratantă de la Gerovital Plant trebuie să recunosc faptul că, în sezonul rece, trebuie să consum produsul în exces. Începe și perioada în care sunt într-o continuă răceală, cu imunitatea la pământ, strănutând aproape încontinuu în lunile noiembrie-decembrie și jumătate din ianuarie. Strănutând încontinuu, am nevoie să aplic pe față, insistând în zona nasului,o cremă care curăță, hidratează și oxigenează tenul pentru că pielea începe să mă părăsească în jurul nasului și trebuie să acord o mai mare îngrijire a tenului. De asemenea, datorită unor tratamente hormonale, mi-am auto-provocat un mic vitligo în zona ploapelor, așa că folosesc o cremă intens hidratantă mereu, ca bază de machiaj, pentru a-mi ține mereu pleoapele protejate de machiaj.
Pentru că în general tenul prezintă o zonă mult mai sensibilă de piele decât restul corpului, crema hidratantă este potrivită pentru toate tipurile de ten, atât pentru cele normale, cât și pentru cele mai sensibile și expuse la alergii.
Ritualul meu de curățare a tenului este simplu: mă demachiez, în cazul în care am machiaj pe față, cu un lapte demachiant, apoi curăț tenul cu apa micelară, iar înainte de culcare îmi aplic tratamentul pentru acnee. Acesta, de obicei, îmi pătează fața și mi-o înroșește, de aceea îl aplic o dată la două-trei zile. Dimineața, curăț bine de pe față tratamentul, clătesc fața din abundență cu apă și un gel de curățare și aplic crema hidratantă. În cazul în care se anunță o zi în care nu voi purta machiaj, folosesc o doză mică de cremă, aplicând puțin mai mult doar în zonele în care tratamentul anti-acneic și-a lăsat amprenta. Dar dacă mă gândesc că merge puțin fard, insist cu crema hidratantă în zona ochilor și, totodată, pe nas.
Vremea rece își spune cuvântul și la nivelul încheieturilor mâinilor, unde vântul mi-a transformat pielea din normală în una ultra-sensibilă. Pentru că am brațele pline de semne și alunițe, dermatologul mi-a recomandat să nu mai folosesc ceara pentru epilat iarna, pentru că pielea mea are de suferit. Cum imunitatea scade, pielea se usucă și țesutul cu semne se poate leza mult mai repede. Dar cum Yetti își vrea mereu părul înapoi, am încercat să folosesc o cremă, iar rezultatul a fost unul bun, fără alunițe înroșite sau piele descuamată, până la încheieturi, acolo unde, din păcate, m-am ars. Țesutul a început deja să se cicatrizeze, exact ca atunci când ne tăiem într-o bucată de hârtie.
Zona se vindecă încet, dar mă supără de fiecare dată când o scot, din nou, în frig. De parcă aș scoate-o desculță și fără fular la gât. Trebuie protejată mai bine în perioada asta, căci nici un mare fan al mănușilor nu sunt și nici nu îmi doresc să devin.
Pielea se vindecă mult mai repede atunci când folosim produse care au ingrediente naturale la bază, iar dacă mai sunt și pur românești, putem spune că leacurile sunt cele mai bune, doar suntem un popor care testează des întâi leacurile băbești, nu-i așa? Uneori poate nu ne dăm seama, dar până și ieșitul din casă pentru a lua pâine poate să provoace daune mari tenului nostru, căci aerul e din ce în ce mai poluat, iar noi încă nu ni-l hidratăm pe cât ar trebui de bine.
Dacă oamenii sunt o carte deschisă, atunci tenul este coperta 1. În liceu profa de română ne punea mereu să punem copertă la cărți, ca să le protejăm. Stratul protector pe care îl poți pune tu pe coperta ta, e un strop de hidratare, puțină vitaminizare și, un zâmbet cald, de care să se bucure și alții!
Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 25 din cadrul competiției SuperBlog!
Sunt super aceste produse, isi fac foarte bine treaba. Multumesc pentru recomandare.