Blog

Am o mie de gânduri și de speranțe

am o mie de gânduri și de speranțe, o mie de vise
viitorul ne așteaptă cu brațele deschise
o mie de zâmbete și de lacrimi, o mie de stele-
să-mi las dorințele în grija lor și toate gândurile mele

Nu se putea să încep altfel primul articol de pe anul ăsta decât cu refrenul unei melodii. Nu încercați să-i găsiți ritmul, ori autorul, căci e o melodie special compusă pentru mine, scoasă acum din jobenul magic, de pe undeva de prin Mezozoic, de pe vremea când cântam.
Da, pentru cei care nu știu, am cântat o perioadă destul de mare din viața mea, ceva ce se încadrează la muzică ușoară (la vremea respectivă era muzică ușoară pentru copii).

Încep anul cu o provocare, de la dragul Daniel Botea, un blogger tot oltean, cum a ținut să-mi precizeze Emil în câteva rânduri, înainte, în timpul și după Gala SuperBlog. Oficial pe Daniel l-am cunoscut la Gală, zic oficial căci așa, prin online, ne știm de mai multe vremuri apuse.
Daniel m-a provocat la o leapșă muzicală, pe care a trimis-o spre Ardeal și spre Moldova, uăi; cred că vrea să se pună bine cu puterile, în caz că vine WW3.
Regulile pentru această leapșă sunt simple, în primul rând trebuie să o dau mai departe numai altor trei bloggeri, prezentându-i frumos, prin nume sau pseudonim. Deci nu o să găsiți nicăieri formularea „această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc”. Dacă ne strângem destui, poate ajunge și rândul vostru! Să nu fie cu supărare la nimeni.
În al doilea rând, piesa muzicală trebuie să nu se încadreze în tot ce înseamnă muzică de radio sau orice gen care se poate încadra în categoria de muzică comercială, pe care o auzim peste tot. Astfel încât nu trebuie să se încadreze nici la muzică ușoară românească ori străină, nici la muzică populară românească/străină, nici la rock, nici la pop, nici la manea, nici la muzică clasică, jazz sau hip hop etc. 
Leapșa mea pleacă mai departe spre
  •  Cătălina Popa, una dintre ocupantele podiumului SuperBlog 2019, o fată minunată pe care mă bucur că am cunoscut-o și pe care abia aștept să o revăd!
  •  Emil Călinescu, olteanul colorat cu look-uri surprinzătoare, căruia îi întorc leapșa (n-am uitat de leapșa ta, doar că examenele e multe și le-am luat în ordinea inversă a primirii, să nu te superi pe mine)
  • și Andrei Neagu, ca un cadou pentru ziua lui, un pasionat de muzică (îl găsiți pe youtube aici) și de scris, pe care l-am întâlnit tot la Gala SB. Să ne trăiești, Andrei, să reușești mereu să-ți iei inspirația (și) din muzică și să ne revedem cu bine și pe la 60, cu toții!
Fără alte completări, vă las aici melodia pe care eu o aleg. Fiind pasionată de Orient, le ascult muzica cu plăcere, dar nu mă orientez (orient-orientez, v-aț’ prins?! haha) neapărat spre genul acela de Yalla Habibi, pe care se rup în bucăți cadânele. Instrumentalele lor muzicale sunt geniale, mai ales cele care sunt adaptate și stilizate pentru a fi ascultate pe toată planeta. 
Fără alte introduceri, alegerea mea muzicală, care mă ajută să visez, să-mi pun ordine în gânduri, să învăț și, uneori, să și adorm. 
Enjoy it! 

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. Bre, e superba melodia si respecta regulile lepsei, in sensul ca este altfel de muzica. Insa nu stiu daca as putea invata pe crescendo-ul ala oriental 🙂 Acum in sesiune bag tare pe Haydn https://www.youtube.com/watch?v=55XgmvOIGCM&list=RD55XgmvOIGCM&start_radio=1&t=853 La mine merge bine cu Haydn, altii zic ca muzica baroca ajuta memoria. Dar eu am uitat ca era Handel si ascult Haydn 🙂 Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *