SpringSuperBlog SuperBlog

Eleganța se găsește în micile detalii

Când mi-am luat diploma de designer interior, nu credeam că-mi voi începe cariera direct cu redecorarea propriei mele case. Lucrurile s-au desfășurat destul de liniștit, de la capitolul retencuit pereții până la mobilat în adevăratul sens al cuvântului, așa că am avut destul timp de gândire în ceea ce privește amenajatul celor mai importante două încăperi din casă și anume bucătăria și baia.

Este bine cunoscut faptul că aceste două locuri sunt cele mai importante din punctul de vedere al curățeniei și igienizării, ambele având cel mai direct contact cu organismul. Dacă este un lucru important pe care l-am învățat pe parcursul cursului de designer interior, este faptul că întotdeauna bucătăria va fi cea mai costisitoare cameră de amenajat din toată casa, după ea urmând, bineînțeles, baia.

Am început renovarea ca orice meșter priceput, prin a măsura din nou pereții, pentru a vedea exact cât spațiu am pentru a mobila bucătăria așa cum mi-o doresc eu. Având în vedere că bugetul este nelimitat pentru această parte a casei, gândesc în amănunt totul. Optând pentru mobilier pe comandă, îmi asum faptul că nu voi schimba o dată la 4-5 ani, așa că nu rămâne decât să mă axez pe alegerea culorilor și a unor electrocasnice rezistente în timp.

Pentru a-mi putea aduce visul la realitate, am început cu alegerea electrocasnicelor. În viziunea mea, bucătăria perfectă este elegantă, dar rustică. Am început prin a căuta o chiuvetă de bucătărie  așa cum mi-o imaginam și anume neagră, din fragranite, care să aibă două cuve, una mare și una mică și un picurător, ideale pentru zilele în care am multe vase de spălat.

De un negru puțin lucios mi-am luat și frigiderul, singurul electrocasnic care nu vine incorporat în mobilier, ci are locul lui perfect, după ușă.

Cum îmi doresc o tentă de eleganță în cel mai important colțișor al casei mele, am ales o plită Franke pe gaz, cu cinci ochiuri, pentru că nu se știe niciodată când iese gospodina din mine și face mai mult de două feluri de mâncare odată.

Am optat pentru această plită la 2,213.70 lei pentru că are exact ceea ce îmi trebuie mie, și anume un accent. Iar acesta se găsește pe butoanele aprinzătoarelor, o dungă finuță aurie care să dea un ton mai cald bucătăriei. Tot un accent auriu se găsește și pe hota de la aceeași producători, care, din punctul meu de vedere, este foarte bine structurată. Are un finish lucios și niște butoane de pornire și reglare finuțe, integrându-se perfect într-o bucătărie alb-cu-negru.

Nu v-am spus încă? Acesta este visul meu.
Mobilierul l-am visat. Nu noaptea, ci cu ochii deschiși, dând scroll în sus și în jos pe diverse site-uri producătoare de mobilier la comandă. Am vrut ca totul să fie incorporat, o mobilă făcută sub formă de L, care să înceapă de la centrala încadrată de un dulăpior și să se termine cu un blat generos lângă plită.
Pentru că nu dispun de îndeajuns de mult spațiu pentru a-mi pune un cuptor electric încorporat pe un perete separat, în corpul lui de mobilier, o să merg pe structura clasică de aragaz și o să-l poziționez chiar sub plită. Dar, sub el, voi mai face înainte de plintă un sertar nu foarte adânc, în care să pot așeza tăvile din cuptor.
Ca organizare în dulapuri, mi-am propus ca în partea de jos să stea toate oalele și tigăile, sub chiuvetă să am un loc îndeajuns de mare încât să-mi pot monta un filtru de apă, iar în partea de sus să fie toată vesela, dar pusă separat. Paharele și seturile de cafea și ceai le doresc puse într-un dulap cu ușițe cu margini tot albe, din pal, ca restul mobilierului, dar cu geam de sticlă exact ca o vitrină. Acest detaliu îi va oferi bucătăriei mele o notă de eleganță, dar în același timp mă va duce și cu gândul la copilărie, la bucătăria bunicii și la vitrinele pline de bibelouri pe care, cu greu, aveam voie să le ating.

Dar una dintre cele mai mari dorințe ale mele a fost să am mereu o masă rotundă în bucătărie, mi se pare că dă un aspect mai intim, mai relaxat încăperii, doar că spațiul totuși nu mi-a permis să-mi îndeplinesc visul. Dar, undeva în subconștient încă am în plan să mă mut la casă într-o bună zi, acolo unde, o să reușesc, cu siguranță, să-mi îndeplinesc fiecare moft!

Voila! Bucătăria este gata. Chiar dacă spațiul e mic, atunci când îți transformi visele în realitate, totul este primitor. Iar când stabilești totul în cel mai mic detaliu și reușești să pui totul la punct așa cum ți-ai imaginat, nu-ți rămâne decât să stai în ușă, cu mâinile în șolduri ca un super-erou și să fii mândru de ce ai realizat!

Acest articol este scris pentru prima probă din cadrul competiției Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *