Bun găsit în bucătăria mea! E micuță, fiind un apartament mic, însă e primitoare și gata pentru noi experiențe culinare!
Să v-o prezint puțin. Nu mi-am dorit nimic pe afară, așa că am optat pentru un mobilier sub formă de L, făcut pe comandă, unde să-mi incorporez atât electrocasnicele, cât și centrala și chiuveta. Am atât corpuri normale, acoperite de blat, cât și câteva suspendate, pe un perete, care să-mi ușureze viața.
Deasupra chiuvetei mi-am așezat farfuriile, pe ambele rafturi, căci am două seturi de veselă. Știți voi, ca la români, unul de bun, pentru musafiri, unul de uz zilnic. Glumesc. Acum sunt două pentru că toată bucătăria mea este mobilată și utilată în alb cu negru. Aveam un set de arcopal drăguț, cu bleu, dar simțeam că ceva e în plus, așa că m-am plâns la câțiva oameni că nu am farfurii albe și negre și…voila! * Aici inserăm un sfat prietenesc: dacă aveți nevoie de lucruri prin casă și știți că vine ziua voastră, puteți arunca câte un mic detaliu cu ce vă trebuie în conversațiile cu cei apropiați *.
Deasupra blatului, am un dulăpior tip vitrină, de dragul vitrinelor pe care le avea bunica, în care îmi țin, la vedere, cănile și paharele de tot felul. Sub blat stau trei sertare de dimensiuni diferite, în primul sunt tacâmurile, puse într-un suport drăguț de lemn, în al doilea sertar, așezate frumos, sunt toate condimentele și făinoasele, iar în al treilea, cel mai mare, am tigăile de dimensiuni mari și toate capacele. Poate vă întrebați de ce le-am pus într-un sertar și nu într-un dulap. Ei bine, am ales să-mi ascund caloriferul în spatele mobilei, punându-mi doar un grilaj decupat pe blat, pentru căldura dată de acesta. Iar cum setul de oale stă în dulapul din fața caloriferului, polițele din dulap sunt ceva mai mici, astfel încât încap numai oalele de dimensiuni rezonabile.
Uneori trebuie să te adaptezi după spațiu, așa că tot ce am luat a fost în seturi, atent alese pentru a încăpea în dulapuri. Acum că v-am făcut un tur al bucătăriei mele, să vă povestesc puțin despre câte ore petrec în bucătărie. Chiar dacă timpul meu liber e destul de limitat, gătitul mă pasionează și încerc pe cât posibil să petrec cât mai mult timp în bucătărie, pentru a putea avea mereu pe masă o mâncare caldă, home made. Zilnic petrec câte trei-patru ore în bucătărie, indiferent de ora târzie la care ajung acasă.
Pe lângă pasiune, gătitul este un mod de a mă relaxa.