SpringSuperBlog SuperBlog

Un peștișor gătit

Deschid dulapul și încerc să găsesc din priviri hainele potrivite pentru astăzi. Zi cu puțini nori, destul de rece, așa că trebuie să-mi găsesc un outfit drăguț. Arunc pe mine primii blugi găsiți, o pereche skinny, negri, iar în partea de sus, o cămașă cu mânecă trei sferturi, un sacou, cu mânecile puțin suflecate și pot ieși din casă arătând decent! Partea cu găsitul hainelor e una foarte ușoară pentru mine, dar atunci când vine vorba de asortatul bijuteriilor, aici avem cu totul și cu totul o altă problemă. Și e una cât de poate de reală.

Alegerea bijuteriilor nu a fost niciodată o activitate ușor de făcut. Nu e ca și când poți să-ți pui o pereche de cercei și un lanț și gata. Treaba nu se termină aici. Pe lângă alesul bijuteriilor după hainele îmbrăcate, trebuie să le găsesc pe cele potrivite și în funcție de starea pe care o am. Dacă de exemplu nu am chef nici să mă machiez, atunci pun și mai mare accentul pe ce accesorii folosesc. Pot spune că sunt o maniacă a bijuteriilor, având o colecție impresionantă de peste 4 cutii pline, una de cercei, una de inele, una de lanturi și pandantive și una de accesorii mixte, tinichele de efect, luate de prin diverse magazine de haine și accesorii.

În general port argint, dar pe lângă prefer ca bijuteriile mele să fie decorate cu cristale și pietre. Dacă e să trag rapid o privire peste toate cutiile de bijuterii, nu pot spune că există o regulă a ceea ce prefer și port. Sunt adepta inelelor mari, pe care le pot combina mult mai ușor cu cercei finuți, ori cu brățările mele cu bănuți de argint pe care nu le dau jos de la mâini niciodată. Nu sunt neapărat o ascultătoare a horoscopului, dar trebuie să recunosc faptul că am unele pietre care se găsesc în bijuteriile pentru zodia Pești, zodia mea, și cu care simt că rezonez. deși des combin și pietrele și cristalele specifice altor zodii.

Jadul este o piatră semiprețioasă pe care o găsim sub mai multe variețăti: colorat sau alb, nefrin sau jadeit, cel mai bine pe mine mă prinde cel în nuanțele de vernil, care, din punctul meu de vedere, reprezintă jadul clasic, pe care îl iubește toată lumea. Piatra are un aspect lucios mat, dând o manieră elegantă oricărui accesoriu care este fabricat cu această piatră. Ca orice alt semiprețios, jadul mi-l purific cu apă și săpun, tot în decurs de 2-4 minute, cam cum mă spăl și eu pe mâini. Ce-mi place cel mai mult la această piatră este faptul că reprezintă sexul frumos, este o energie Yin, este un element al apei, potrivit cu zodia, favorizând vindecarea, dragostea, înțelepciunea – să ne tot luăm înțelepciunea din pietre!- și, pentru cei care nu sunt fani spiritualism, banii. 
În colecția mea, am o brățară cu jad, care are o singură încuietoare, dar trei șiraguri de pietre, și, de asemenea, un set întreg cu pandantiv, cercei și inel, făcute manual, pe care le folosesc mai mult la ocazii speciale, putând să le combin cu niște ținute mai elegante.
Pe lângă jad, ador ametistul. E o trecere tare bruscă, având în vedere că oscilez între nuanțele de verde și albastru atunci când vine vorba de culorile mele preferate. Iar ametistul…violet? Violetul nu mi se potrivește deloc. Dar să vezi și să nu crezi!

Ce-mi place la ametist este faptul că e cantitativ mai greu decât celelalte pietre semiprețioase. Asta înseamnă că pot purta o pereche de cercei finuți, șlefuiți cu o piatră de ametist, dar să-i simt la fel de grei ca o pereche mai voluptoasă. E piatra care mă definește din toate punctele de vedere, acoperindu-mi energetic domeniile în care mă aflu acum: sunt studentă, fiind la medicină, voi fi un om al științei, mă consider și scriitoare, sper ca purtarea acestei pietre să mă balanseze energetic ca să pot să termic cartea aceea mai repede. De asemenea, mi-am adus de la turci un tasbih, care reprezintă mărgelele de rugăciune ale musulmanilor, care este în totalitate din ametist și pe care, atunci când sunt nervoasă, când sunt stresată sau când pur și simplu nu reușesc să adorm, ori sunt foarte îngândurată, o învârt pe degete și mă ajută să mă liniștesc.

O altă piatră pe care o ador, dar din păcate nu o am în culoarea mea preferată, este cuarțul. Cuarțul albastru este superb, este pur și este, de asemenea, o piatră specifică zodiei mele, care stimulează creativitatea și ajută corpul să se relaxeze pentru rugăciuni și medidații. Dar eu dețin un set cu elemente de cuarț roz, care nu reprezintă în totalitate peștișorul din mine, dar care are niște caracteristici pe care eu le consider un atuu, ca de exemplu interesul pentru artă și pe care îl port involuntar în momentele în care nu am o stare foarte bună, în momentele în care simt că trec printr-un eșec și mă ajută să-mi adun toate energiile negative și să mi le elimin din corp.

Au pietrele semiprețioase și cristalele puteri energetice? Categoric. Toate spun o poveste și, dacă le adaptezi cum trebuie, reușești să creezi noi povești, îmbinându-le cu nevoile tale energetic. Probabil nu toți oamenii reușesc să rezoneze cu ele, dar cred că, din când în când, cumva, trebuie să găsim o modalitate să ne curățăm chakrele, indiferent dacă implică pietre și cristale sau nu.

Acest articol este scris pentru proba cu numărul 11 din cadrul competiției Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *