SpringSuperBlog SuperBlog

Veșnic la mal

Privesc cireșii înfloriți din grădină. Îmi duc mâna printre crenguțele lor care, ușor ușor, încep deja la o adiere mai mare a vântului să se scuture. Mă gândesc la vară și la vacanța scurtă, de o săptămână, pe care deja mi-am programat-o pe litoralul românesc, pentru luna august. Gândurile la vacanță sunt întrerupte de o încruntătură, care pare să-mi apropie sprâncenele mai mult decât credeam că e posibil. Mi-am rezervat vacanța, luându-mi cazare în Mamaia Nord, achitând 20% din preț în avans, pentru a beneficia de oferta avantajoasă cu un discount de 30%.  Dar sprâncenele mele sunt tot alăturate, căci nu sunt sigură dacă voi putea să mă bucur de ea, având în vedere actualul context. Și să fim serioși, între a merge în vacanță și a alege să stau în spital și să dau o mână de ajutor, voi alege a doua varianță. Dar să vă spun totuși de vacanța mea, căci mă entuziasmează rău ideea de a vedea iarăși marea. Până la urmă, mă-ntorc la tine, iar și iar, mare albastră…

Când merg în vacanță nu caut neapărat să văd locuri noi ori, mai bine spus, să mă plimb. De obicei plec într-o singură vacanță mai mare tot anul, în luna august și într-un city break, maxim două, în restul anului. Iar atunci merg în Turcia. M-am reîndrăgostit totuși de litoralul românesc acum câțiva ani, când am ajuns tot la Mamaia, doar că într-un hotel mult mai luxos. Aici îmi amintesc cu drag de copilărie, de vremea când plecam hai-hui cu bunicii, fără cazare, căci locuri mereu se găseau.
Acum pentru o cameră e nevoie de lungi căutări, dar cel mai des folosesc agenția de turism litoralulromânesc.ro care nu m-a dezamăgit niciodată. Aici găsesc tot felul de oferte, unele în genul early booking care dispun de multe discount-uri și care mie, evident, îmi plac mult.

S-au schimbat multe față de acum 15 ani, când mergeam cu bunicii la mare, dar au rămas și multe lucruri la fel. Îmi doresc la fel de multă liniște ca atunci, doar că acum o înțeleg în adevăratul sens al cuvântului. Nu mă interesează decât relaxatul în hotel, pe plajă și plimbatul dimineața la răsărit cu picioarele în apă pentru aerosoli.

Acum aleg hotelurile all inclusive, care îmi oferă orice facilitate doresc și care să mă ducă parcă, și în țara mea, pe culmile standardelor pe care le au litoralurile mari din afară. Chiar dacă majoritatea hotelurilor de 4-5 stele dețin și piscină, eu nu o folosesc în general, decât dacă mi se răspunde la întrebarea cu ce este tratată piscina? Cum replica clientul nostru, stăpânul nostru, ar trebui să se aplice și la noi, personalul hotelurilor cu piscină sunt drăguți să-mi răspundă la întrebare, înțelegând faptul că la mijloc este vorba de o problemă medicală de natură dermatologică și anume alergia la clor. Piscinele tratate cu clor în proporții mari sunt un minus destul de mare la oricare dintre vacanțele mele.

Pentru această vacanță am ales Hotelul Phoenicia Royal Mamaia Nord din mai multe puncte de vedere. În primul rând are confortul pe care mi-l doresc pentru a mă putea relaxa pe deplin în vacanță. Trebuie să recunosc faptul că în fiecare concediu făcut în România am prins și câte o zi ploioasă, ori cu vânt puternic, așa că trebuie să am confort și pentru stat doar în cameră.
În al doilea rând, îmi place ideea de plajă privată. Mi se pare firesc ca și pe plajă fiecare hotel să-și poată rezerva dreptul să-și aleagă clienții și cred că este, deopotrivă, o idee bună și pentru clienți.
În al treilea rând, hotelurile cu regim all inclusive vor avea mereu oferte pentru SPA sau sală și, ce-i drept, după trei mese pe zi, copioase, e nevoie și de puțină mișcare și relaxare.
Și nu în ultimul rând, masa! Niciodată nu mi-a plăcut să plec din hotel și să caut un loc în care să mănânc, mai ales seara. Poate doar în cazul în care îmi doresc ceva specific să mănânc, cum ar fi într-un restaurant cu specific italienesc, pescăresc, chinezesc sau altele de acest fel, de care hotelul nu dispune. În rest, câtă vreme există programul all inclusive în hotel, mesele sunt toate asigurate! Thumbs up!

În vacanțe vreau să am alături oamenii dragi sufletului meu, cu care să pot rezona chiar dacă stăm toată ziua în cameră. Aici e vorba de familie, de prietena mea cea mai bună sau, dacă nu se poate și e vorba de o decizie de moment, plec singură. Așa pot auzi valurile mării mult mai bine.
Eu îmi aleg vacanța pentru liniște și pentru a mă reconecta cu marea. Voi când v-ați închis ultima oară ochii, în timp ce vă adânceați degetele de la picioare în nisipul cald?

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 10 din cadrul competiției Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

2 comentarii

  1. Mi-a placut articolul, de cate ori ma gandesc la mare, ma ajuta sa visez frumos 🙂

  2. Multumesc! Unde e mai bine, daca nu la mare?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *