SpringSuperBlog SuperBlog

Fii erou cu-n simplu ajutor

Când am început să scriu, nu credeam că voi ajunge să o fac din prisma unei generații de sacrificiu. Spun asta pentru că trăim niște vremuri grele, nu le pot numi nici măcar aproape apocaliptice, căci panica se instaurează în jurul nostru doar dacă o vrem cu adevărat.

Cândva o să fie bine. Știu asta pentru că au ales să se implice foarte mulți oameni în pandemie, atât în lupta din prima linie, cât și ca voluntari de toate felurile. Sunt oameni care au ales să producă măști și combinezoane, aici vorbesc și de mari designeri ai lumii, sunt producători de mașini, unii dintre ei care se găsesc și pe circuitele de Formula 1, care au început să facă ventilatoare pentru spitale, oameni de afaceri sau persoane fizice care sar în ajutorul tuturor cu donații sau materiale.
Pentru câteva săptămâni, planeta a luat o pauză, dar totodată ne-a arătat calea spre omenire, o cale pe care mulți dintre noi am uitat-o.

Pe acest vas al speranței și al ajutorului s-au îmbarcat și prietenii de la Autonom, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România. Aceștia pun la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) mașini din flota Autonom din toată țara, pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor, în lupta împotriva Coronavirusului. Flota cuprinde o gamă variată de mașini, de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri.
Dacă doriți să beneficiați de acest serviciu, puteți apela cu încredere numărul de telefon 0747.277.610 sau puteți trimite un e-mail la adresa: help@autonom.ro.

În astfel de momente trebuie să formăm un lanț al ajutorului, căci lumea se bazează și pe noi. Cum lucrurile stau rău la nivel internațional, trebuie să ne mobilizăm cu toții și să găsim soluții pentru a rămâne în siguranță, pentru a ne proteja pe noi, familiile noastre, dar și pe cei din jurul nostru, cunoscuți sau necunoscuți. Pământul continuă să se miște, chiar dacă pare că lumea noastră s-a oprit.
Ceea ce ar trebui să vedem la toți oamenii în această perioadă ar trebui să fie compasiunea și dorința de a ajuta. Ne putem gândi, cu siguranță, la oameni care-și doresc să facă profit din această situație, căci cel mai simplu de făcut bani este atunci când oamenii sunt panicați și disperați să obțină elemente necesare situației actuale. Din această cauză oamenii au măști, găsite cu greu în farmacii, dar vândute la prețuri mai mult decât triplate. Ori mănuși. Ori alte materiale de acest gen. Sau pur și simplu mâncare.
Oamenii au nevoie de oameni. Bătrânii au nevoie de tineri, de un sprijin, de un ajutor. Regulile stricte și ordonanțele de urgență nu vor face oamenii să înțeleagă neapărat pericolul. Dar voi instaura panică între oameni.

Să fii erou nu-i greu. E nevoie doar să împarți un strop de ajutor celor din jur, mai ales acum – bine, cu o pereche de mănuși, cu mască și la distanța corespunzătoare- dar nu numai fizic. Foarte mulți psihologi își oferă serviciile telefonic pentru persoanele care suferă de anxietate. Persoane care se înmulțesc pe zi ce trece.
Să fii erou cu gesturi mici, căci în vremurile grele, ele fac diferența.

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 16 din cadrul competiției Spring SuperBlog!
#StațiAcasă

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *