SpringSuperBlog SuperBlog

#StaiAcasă și așteaptă mâncarea

Ce dor îmi e de zilele în care puteam să mă plimb, să mă opresc pe o terasă și să iau prânzul! Sa reușesc să mă bucur de priveliște și de mâncare ori singură, doar lucrând cu laptopul în brațe, ori împărțind masa cu o prietenă, două, trei…

Mi-e dor de clipele în care puteam alege orice sortiment de mâncare îl doream pentru livrarea la domiciliu căci multe dintre restaurantele mele dragi și-au subțiat puțin meniul în această perioadă.
De multe ori comand mâncare acasă. Chiar dacă îmi place să gătesc, uneori pofta bate orice limite și e mai simplu când eu doar stau pe canapea, trimit un e-mail sau îmi selectez produsele preferate dintr-o aplicație. Și, evident, când se adaugă faptul că pachetul de la mama s-a terminat, iar frigiderul e cam…gol.

La un mic search poți afla dacă LOKOFOOD este și în orașul tău. Sunt niște oameni faini care ne ajută pe noi toți în această perioadă, pentru ca noi să stăm liniștiți acasă și să ne expunem cât mai puțin posibil vieții de afară. Tot ce trebuie să faci este să îți găsești trei minute pentru a putea comanda mâncarea preferată. Iar ei o livrează.

Totodată, în această perioadă, am întâlnit mulți oameni care sunt sceptici legat de delivery. Nu numai din țară, am vorbit și cu prieteni și rude aflate în diaspora, împrăștiați prin Europa sau dincolo de ocean și întrebarea pe care am primit-o a fost: cum știu eu că cel care îmi livrează mâncarea nu e infectat? Ei bine, nu știi. Dar în aceste momente, având în vedere că nu mai există niciun tip de interacțiune între tine și restaurant, rămân fix angajații bucătăriei și super-eroii care livrează păpica.

Sunt multe restaurante care și-au redus personalul și care continuă să facă față numărului mare de comenzi. Ceea ce îmi place mie cel mai mult este faptul că multe dintre restaurantele care aveau meniul zilei doar în local, acum îl livrează și la domiciliu și din start poți face și o economie la bani. Alege să plătești online cu cardul, ori asigură-te că merge contactless-ul pe card, ca să îl poți apropia de PoS și bucură-te de mâncarea ta preferată la tine acasă!

Atunci când nu știu ce să mănânc, când sunt nehotărâtă și parcă aș dori și aia și aia, îmi comand de la NoodlePack. Niciodată nu poți da greși cu chinezescul, iar sosul acela special garlic…hmmm, parcă îți încălzește sufletul. Sunt buni și reci și calzi, îi poți mânca în combinație cu orice, dacă mai ai tu ceva pe la bucătărie făcut și, de obicei, sunt livrați și foarte repede.

Când sunt acasă, la Iași, dar parcă totuși nu îmi este chiar așa foame, când am timp să aștept mai mult pentru o livrare, îmi comand mâncare de la Oscar Restaurant sau de la Dionisos. Oscar are mâncăruri foarte rafinate, preparate calde gătite, porții mari și prețuri acceptabile, iar vara, când e cald și nu suntem în izolare, ar trebui să faci în prealabil o rezervare dacă vrei să mănânci acolo. Meniul este unul variat și poți combina orice dorești, până rămâi fidel unor anumite porții de mâncare. Să-ți spun un secret: e un must să încerci profiterolul la ei!

Dacă totuși mi-e foame și vreau un timp de livrare mediu, aleg Dionisos. E și aproape de locul în care stau, mâncarea ajunge întotdeauna caldă și să fim serioși, cui nu îi place un Souvlaki care să ne poarte, din izolare, direct pe meleagurile apelor turcoaz din Grecia?!
Dacă ar exista o zicală care să spună că și sănătatea trece prin stomac, atunci cu siguranță ar trebui să fim mult mai recunoscători pentru cei care ne pregătesc și ne livrează mâncarea.
Tu #StaiAcasă, ei îți livrează mâncarea preferată. Tu petreci mai mult timp cu tine, cu cei dragi, ei împachetează cu spor.

Tu ce vrei să mănânci la cină și de unde îți comanzi?

Acest articol a fost scris pentru ultima probă din cadrul competiției Spring SuperBlog, proba cu numărul 17!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. Multumesc mult pentru recomandare 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *