Uncategorized

Pe urmele crimelor – Mark Beneke

Bună tuturor! Astăzi vă voi povesti despre ultima provocare dată de Diana. Trebuie să-mi imaginez cum ar arăta cartea mea preferată ecranizată.

Să începem cu începutul. Nu pot spune că această carte e preferata mea, însă a fost o carte care m-a marcat din multe puncte de vedere. Pe urmele crimelor este o carte cu specific stiințifico-polițist ca să spun așa. În ea sunt menționate multe cazuri interesante, inclusiv cazuri românești de vampirism, documentate.

Mark Beneke este omul de știință care stă în spatele acestei cărți. Este criminalist și astfel mă gândesc ca ecranizarea acestei cărți să nu fie doar pe post de film, ci pe post de documentar, exact în aceeași idee cum este și the confession tapes de pe Netflix. Vă recomand serialul.

Ca și actori mi-ar plăcea să pot aduce în documentar oameni din toate colțurile lumii, exact așa cum sunt prezentate poveștile din carte. Cred că o carte poate fi păstrată drept scenariu pentru un film, dacă este scrisă cum trebuie.

Unul dintre oamenii cu care mi-ar plăcea să lucrez este Mads Mikkelsen (probabil îl cunoașteți după rolul lui Hannibal Lecter) pentru că mi se pare cumva tot în tonul unor povești – nu o să vă spun totuși foarte multe detalii în articol și îmi asum, pentru că aș vrea să citiți cartea. E foarte interesantă, puțin creepy, dar genială.

Fiind o carte foarte complexă îmi e greu să aleg pe numitelea personaje din lumea filmului, însă cred cu tărie că fiecare își poate alege personajele după cum vede desfășurarea acțiunii.

Vă invit pe voi să vă imaginați derularea unui astfel de film, cu temă criminalistă, cu cazuri de vampirism, canibalism și ofrande duse la extreme.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. Nu știam despre această carte, mulțumesc pentru sugestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *