Blog

Un deceniu și un an de SFR

Bună tuturor! Deși anul acesta festivalul Serile Filmului Românesc vine puțin în întârziere, entuziasmul este într-o continuă creștere.

La împlinirea unui deceniu de festival, ediția a fost dedicată maestrului Florin Piersic. Întâlnirea cu domnia sa a fost una cutremurătoare, într-un sens bun, pentru că a fost pentru prima oară când am avut ocazia să descopăr de aproape atâția oameni talentați, valori de neegalat ale României.

La sfârșitul întâlnirii cu publicul, minunatul domn Piersic a ținut să ne spună să ne bucurăm de el, cât încă mai este printre noi; acest lucru m-a ambiționat să iau în vizor și ediția de anul acesta, pentru a nu rupe acest lanț de descoperire a oamenilor talentați din fire.

Sursa foto: Facebook

Anul acesta, alături de alte nume ale cinematografiei românești, va primi un omagiu în Iași nimeni altul decât Horațiu Mălăele, cunoscut atât ca actor, cât și ca regizor și scriitor român.

În data de 30 septembrie va avea loc deschiderea oficială a festivalului, prin avanpremiera filmului Luca, regizat de maestrul Mălăele. Dintre invitații la Gala care va avea loc în Piața Unirii din Iași nu vor lipsi draga noastră Irina-Margareta Nistor, ambasadorul SFR, Andi Vasluianu, Rodica Mandache, câteva dintre numele din distribuția filmului Luca.

Sursa foto: Facebook

Retrospectiva Horațiu Mălăele va cuprinde mai multe filme și anume: Moromeții 2, în regia lui Stere Gulea, Funeralii Fericite și Nunta mută, ambele în regia lui Horațiu Mălăele și Această lehamite în regia lui Mircea Daneliuc. Bineînțeles și aici vor fi invitați oameni și prieteni ai cinematografiei românești.

Și în cea de-a 11-a ediție SFR vom avea mai multe secțiuni, printre care se numără și cele de documentare, de scurtmetraje, o secțiune Elisabeta Bostan, o secțiune cu cele mai bune filme ale anului 2018-2019, o secțiune cu filme în premieră.

Pentru cei interesați, biletele se vor găsi atât pe site-ul festivalului, www.festivalsfr.ro , în curând pe eventbook.ro și puteți urmări și pagina de Facebook a festivalului aici pentru mai multe informații suplimentare.

Ne vedem în perioada 30 septembrie- 4 octombrie la Serile Filmului Românesc!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

5 comentarii

  1. Vai îl iubesc pe Horațiu Mălăele, mi-ar plăcea să fiu acolo.

  2. Ce fain, îmi pare rău că nu voi fi în Iași în perioada aia. Mi-ar fi plăcut să revăd Moromeții 2.

  3. Ah, ce tare îmi lipsesc astfel de activități, întâlnirile cu oamenii de teatru și cultură talentați! Abia aștept o ocazie pentru a -i revedea și a trăi sentimentele extraordinare la reprezentațiile lor.

  4. Ma bucur sa aflu de acest film si poate voi putea sa merg si eu sa-l vad

  5. […] articolul anterior pe care îl găsiți aici v-am spus și care sunt categoriile de filme pe care le veți găsi în cadrul acestei ediții […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *