Travel

Travel Bucket List: 10 locuri în care vreau să ajung

Bună tuturor! Astăzi voi continua seria propusă de Diana și anume să fac un mic travel bucket list cu locuri în care vreau să ajung. Inițial m-am gândit că e o provocare grea, pentru că îmi doresc să văd toată planeta, dar apoi mi-am dat seama că pot sorta oarecum lista după anumite criterii.

În afara listei, vă recomand vouă Turcia. Aș putea să o trec totuși și eu, pentru că încă nu am descoperit toate locurile pe care vreau să le văd din această țară, însă știu că sunt mulți oameni care nu au trecut niciodată granițele spre turci, așa că vă las totuși pe voi să o descoperiți.

O să încerc să fac și un top 10, în ordinea descrescătoare dorinței mele de a vizita aceste locuri. Să începem!

Locul 10 – Marea Britanie

Nu am ajuns până acum în Regatul Unit, însă undeva în adâncul sufletului îmi doresc să merg. Deși am și niște rețineri în legătură cu UK, e totuși pe listă pentru London Eye în special, pentru a-mi vizita cele câteva rude plecate acolo și pe cei câțiva prieteni. Ah, da. Vreau să ajung aici și pentru un meci, poate cu Manchester United sau Liverpool.

Pinterest

Locul 9 – Statele Unite ale Americii

E cam jos în top american dream-ul asta pentru că nu am unul în mod special. Experiențele americane sunt undeva departe de mine, singurele locuri în care aș vrea totuși să ajung în America fiind cele 7 parcuri Disneyland, vizitarea Alcatrazului, vizitarea locului unde cândva a fost World Trade Center și pentru moment lista se poate opri aici. Pentru o astfel de listă, nu prea are rost să străbat oceanul spre un top 5 să spunem, nu-i așa?

Pinterest

Locul 8 – Australia

N-o să numesc cu exactitate un loc, pentru că aici ar fi mai multe de vizitat. Dar cel mai mult îmi doresc, de mică, să văd Marea Barieră de Corali, care e posibil să nu mai fie așa mare din cauza poluării și să prind și un moment de flux-reflux al oceanului.

Singurul impediment este faptul că aici se găsesc mulți păianjeni, iar eu sunt arahnofobă, așa că trebuie să-mi aleg foarte bine perioada în care mă hotărăsc să plec de-a-devăratelea.

Pinterest

Locul 7 – România

Hmmm, dar stai puțin, eu sunt din România! Exact. Călătoresc destul de mult în afara țării, aceasta fiind o opțiune personală din varii motive, însă nu am apucat să văd multe dintre lucrurile și locurile frumoase pe care mi le oferă România.

Aici e cumva mai simplu și mai complicat. Simplu pentru că e nevoie doar să-mi fac bagajul, să fac plinul la mașină și să pornesc la drum, iar complicat pentru că știm cu toții ce infrastructură de toată jena avem.

Îmi doresc să văd cascada Bigăr, Cheile Nerei, Statuia lui Decebal, să mai ajung o dată în zona Maramureșului, poate și la Alba Iulia, aceste ultime două locuri văzându-le acum mult prea mult timp.

Pinterest

Locul 6 – Iordania

Iordania îmi doresc să o descopăr încă de la prima plecare a mamei mele în Israel. Nu numai datorită legăturii (și a) acestui loc cu islamul, ori datorită sistemului medical bine pus la punct, ci pentru că m-am îndrăgostit de Petra, de locul care-mi aduce aminte de Efes, doar că într-o variantă mai roșiatică.

Pinterest

Locul 5 – Egipt

Egiptul sincer mă încântă și nu prea. E un loc care, cu siguranță, merită văzut măcar o dată în viață. Nu mă atrag neapărat străzile aglomerate din Cairo, ci mai degrabă liniștea și căldura pe care le înduri pe Valea Regilor.

Mi-aș dori să ajung să văd piramidele, mai ales după ce le-am analizat în repetate rânduri și pe Netflix, în serialul Povestea lui Dumnezeu cu Morgan Freeman. Este un loc în care merită să ajungi.

Pinterest

Locul 4 – Emiratele Unite Arabe

Povestea orașului născut din deșert, chiar de mâna omului… Ce frumos! Pe lângă luxul și avuția pe care le oferă Dubaiul, aș vrea să descopăr și ce e dincolo de zgârie norii de sticlă, ce a fost înainte să se construiască și să se tehnologizeze în prostie.

Aici îmi doresc să zăbovesc și să mă bucur de minunile arhitecturale pentru care am dezvoltat o pasiune. E atât de sus în top, căci sper să ajung de îndată ce se termină cu toate restricțiile din lume.

Pinterest

Locul 3 – India

India este pentru mine un leagăn al culturilor și al divinității. Spun asta pentru că ei sunt capabili să sacrifice orice lucru mărunt pentru zei, avându-i la fiecare colț de stradă.

Totodată reușesc să atragă turiști în locurile lor sfinte, pentru a se delecta în temple sau pentru a vizita Taj Mahalul care este la bază, în cazul în care nu știți, tot o moschee musulmană.

Cred că aici depinde de locul în care privești: alegi să vezi condițiile mizere în care trăiesc, conviețuiesc, se hrănesc și se spală oamenii, ori privești spre locurile de cultură pe care au reușit totuși să le conserve atât de bine.

Pinterest

Locul 2 – Laponia

Pentru cei care mă cunosc, știți foarte bine cât de mult îmi doresc să ajung în Laponia și cum, în ultimii trei ani, nu am reușit să organizez așa cum trebuie o plecare pe bune la casa lui Moș Crăciun.

Pentru că îmi place frigul, este locul ideal în care îmi doresc să ajung, mai ales dacă vreau să am parte de niște sărbători liniștite, doar eu și familia mea, lipsite de agitație, mese întinse și musafiri.

Într-adevăr, n-o să mai aud strigându-se la poartă Primiți cu colinda? dar o să am ocazia să mă plimb cu sania trasă de reni, să o întâlnesc pe doamna Crăciun și să văd, poate, Aurora Boreală. Cred că pentru o dată în viață se merită efortul.

Pinterest

Locul 1 și cel mai așteptat – Kuala Lumpur

Kuala Lumpur este cel mai mare oraș și, de altfel și capitala Malaysiei. Nu pot să spun cu exactitate ce mă atrage la orașul ăsta și de ce vreau să străbat un continent și jumătate ca să îl văd. Culmea, nu vreau să ajung aici doar pentru a vedea de aproape turnurile Petronas, ci mai degrabă pentru a vedea Parcul Păsărilor, Peșterile Batu, unde se găsesc multe temple hinduse și poate pentru relaxare, Sunway Lagoon.

Din acest motiv Kuala Lumpur e primul pe lista mea de călătorie. Reprezintă o atracție, e exact ca o scânteie, care nu se mai poate dezlipi de mine.

Pinterest

Aștept să îmi spuneți și voi în comentarii dacă ați vizitat vreounul din locurile menționate și unde altundeva v-ar plăcea să mergeți.

Până data viitoare, aveți grijă de voi și de cei dragi!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

8 comentarii

 1. Ce faină e lista ta. Eu de exemplu nu visez să ajung în SUA, mi se pare puțin prea agitat acolo pentru mine. În schimb, în România mai am și eu destule locuri, zone de vizitat. Mi-ar plăcea să ajung în Africa de Sud, în Japonia poate (deși e prea mult de mers cu avionul). În general, aș vrea să ajung să văd toată Europa.

 2. Ce listă frumoasă!
  Egiptul și Statele Unite sunt și pe lista mea. Ar mai fi Finlanda ❤

 3. Ce locuri frumoase! Eu visez deocamdata sa vad mai multe locuri la noi in tara. Si pe urma sa ma mai duc prin Europa. Imi place Austria si Germania.

 4. Pfff… Si eu imi doresc sa ajung in Marea Britanie, in Franta, in Egipt. Deocamdata doar visez.

 5. Frumoase alegeri, Bravooo !!!

 6. Frumoasă listă! Îți doresc să ajungi peste tot pe unde îți dorești și chiar mai mult!

 7. Îți doresc să ajungi în toate aceste destinații pe care ți le-ai propus. Mi-a plăcut articolul, este foarte clar, scurt și la obiect. Cât privește Dubai, te aștept cu mare drag!

 8. O listă în care am regăsit unele dintre destinațiile în care îmi doresc să ajung și eu, nu poate fi decât o plăcere să o descopăr, să o citesc.
  Mulțumesc pentru recomandări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *