SuperBlog

Aer de salină la tine acasă

Atunci când vine sezonul rece, deja unele schimbări se fac și asupra organismului nostru. Unii dintre noi încep să tușească, unii încep să strănute, fiecare susține că problema lui este mai gravă.

La fel se întâmplă și primăvara când începe natura să-și revină la viață și diverși oameni deprind alergii. Unii ar spune că e perioada cea mai grea din an pentru ei. Însă trebuie să conștientizăm faptul că pe lângă aceste probleme, unii au astm, bronșite, trăiesc cu TBC și alte afecțiuni respiratorii mult mai grave care le îngreunează viața.

După cum bine știți, sarea are atât efecte benefice când vine vorba în tratarea unor boli, dar în consum foarte mare are și efecte nocive pentru organism. Însă, să fim totuși optimiști și să privim astăzi doar beneficiile aduse.

Cred că mulți dintre noi, după niște semne de alergie ori pur și simplu pentru relaxare am fost într-o salină -cea mai apropiată de mine este salina Praid- pentru a ne mări rezistența la răceli așa cum ne-ar spune orice specialist. Iar pentru acei oameni care nu ajung prea des la o salină, fie că nu au timp, ori pentru că sunt claustrofobi, s-au inventat lămpile de sare sau pur și simplu bucățile de sare decorativă pe care să le ții în camera unde dormi.

sursa foto: salin.ro

Dacă e să dăm puțin timpul înapoi, atunci când eram mică, dacă simțeam că mă ia răceala, primul lucru pe care îl făcea mamaia era să-mi bage picioarele în apă fierbinte cu sare, iar asta era cea mai bună terapie salină, pentru că avea efecte benefice și aproape imediat. Ce-i drept, e greu să aduci cu totul salina la tine acasă, însă în cadă, cu multă sare, poți să creezi o mică parte folositoare dintr-o salină.

Pe de altă parte, din păcate nu întotdeauna avem rezultatele dorite la noi acasă. Cunosc o familie, cu cea mai frumoasă fetiță din lume, fetița cu multe boli autoimune. La subsolul casei și-au făcut salină, special pentru fată. Însă lucrurile au început să nu mai dea niciun rezultat după aproape doi ani, căci până la urmă trebuie să îndeplinești anumite condiții pentru a putea ține o salină în propria casă.

Acum dacă învârtim rotița și ne întoarcem în prezent, vedem că și tehnologia a evoluat din acest punct de vedere, tocmai pentru a ne face noua viața mai ușoară, și întâlnim aparate, cum ar fi inhalatorul InSalin sau purificatoarele de aer Salin Plus care sunt menite să ne ușureze viața și să ne sară în ajutor.

sursă foto: super-blog.eu

Inhalatorul InSalin este benefic pentru persoanele care depind de un inhalator zilnic, cum ar fi oamenii care suferă de astm, însă acesta conține sare gemă neiodată, cu sursă direct din salina Slănic Prahova. Pe cealaltă parte a luptei pentru aerul curat în propria noastră locuință, este purificatorul de aer, ideal de folosit și în încăperile spațioase, care are rolul de a regla debitul de aer după preferințele utilizatorului.

Așadar, dacă vrei ca soțul tău să nu mai sforăie noaptea, copilul tău să doarmă fără să se foiească mai ales când gripa sezonieră sau vreo rinită își fac loc în viața lui, merită să iei în calcul achiziționarea unui astfel de aparat. Așa vei dormi și tu liniștită alături de toți cei dragi, știind că aerul din casă este mereu unul proaspăt și benefic.

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 7 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. […] Aer de salină la tine acasă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *