SuperBlog

Cu ce „se mănâncă” scamele?

De fiecare dată când ies la cumpărături mă gândesc la cum o să întrețin acel produs. E un lucru din ce în ce mai greu de făcut, pentru că înainte spuneam eh, știe mama toată simbolistica etichetelor. Însă acum roata s-a întors, am ajuns să stau singură și să mă ocup cap-coadă de tot ce înseamnă păstrarea în stare bună a hainelor mele.

Astăzi vă voi spune câteva secrete care, de-a lungul timpului, m-au ajutat să-mi țin îmbrăcămintea la un nivel ridicat din punct de vedere al aspectului.

Cu ce se mănâncă scamele?

În cazul scamelor, mai ales cele care se formează pe mânecile sacourilor, folosesc ori un aparat special de îndepărtat scamele, ori o lamă de ras, pe care o trec ușor peste material. Chiar dacă majoritatea sacourilor mele sunt dintr-un material mai grosuț, încerc pe cât posibil să nu distrug materialul. Însă e destul de urât să vezi puncticelele alea mici, rotunde și enervante care îmi distrug sacourile.

Șervețele pentru mașina de spălat

Probabil majoritatea dintre noi am pus cel puțin o dată în coșul de cumpărături acele șervețele speciale pentru mașina de spălat care absorb culorile din haine. Aceste șervețele le folosesc mereu la prima spălare a hainelor, pentru că atunci unele-și varsă culorile pe celelalte. Spre exemplu, rochia mea Glamorous a avut nevoie de astfel de șervețele, pentru a nu se murdări de alte culori din celelalte rochii delicate puse la spălat.

sursă foto: answear.ro

Sortarea corespunzătoare a hainelor

Pare un lucru banal, însă am mare atenție atunci când sortez hainele pentru spălat. Mereu hainele le spăl pe categorii, fără să le combin cu prosoape, lenjerii sau altele asemănătoare. Blugii întotdeauna îi vor spăla în două ture, respectiv cei închiși și cei deschiși la culoare. Chiar dacă am doar trei perechi de aruncat în mașina de spălat, jeanșii sunt din materiale care lasă mereu culori în urmă, așa că programul scurt poate să meargă și cu trei piese vestimentare. Astfel reușesc să păstrez culoarea cât de cât fresh.

Cămășile le spăl întotdeauna pe programul de bebeluși, fiind haine delicate și intrând aproape mai mereu în contact cu halatul meu atunci când merg în spital. Așa că trebuie să mă asigur că microbii pleacă toți, ori măcar 99,9%, așa cum le laudă reclamele, folosind produse bune pentru spălat.

Detergentul și balsamul de rufe

Un subiect destul de controversat îl constituie detergentul și balsamul de rufe. Mai exact, ce detergent este bine să folosim atât pe blugi, cât și pe țesături mai fine? Să fie detergent lichid? Poate pudră? Sau poate pernuțe?

Unii oameni spun că pudra pătează, mai ales hainele negre. Ei bine, eu mă împac cel mai bine cu detergentul pudră, îl folosesc măsurându-l cu o cupă specială de detergent și mă asigur mereu că pun cantitatea potrivită de detergent pentru câte haine am în mașina de spălat.

Exact la fel fac și cu balsamul. Unele haine rămân puțin lipicioase atunci când balsamul este folosit în exces și necesită o clătire în plus. Deci trebuie avut grijă mereu la ce produse utilizăm.

Curățătoria

Trebuie să recunosc faptul că uneori trebuie să mai ai și un as în mânecă. Iar acesta, de multe ori, este luarea hainelor și plimbarea lor spre o curățătorie. Am unele rochii delicate pe care nu le pot spăla la mașină, însă, când am obiecte mai mici, cum ar fi cămăși pe care îmi este teamă să nu le deteriorez, prefer să le iau și să le spăl la mână, în cadă.

Sinceră să fiu acest lucru îmi aduce și puțin aminte de vremea când o priveam pe străbunica spălând vara haine, în curte, cu săpun de casă.

Care sunt lucrurile care vă păstrează vouă rezistența, prospețimea și calitatea hainelor?

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 9 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. Eu sunt fan șervețele pentru mașina de spălat. Nu spăl fără ele 😆 fără dero poate da, dar fără ele never 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *