SuperBlog

Melinis – savoarea aromelor naturale

Pentru că orice produs are în spate nu numai ore întregi de muncă, degustări, testări diferite și o mână de oameni care știu exact cum ar trebui să arate produsul lor la final, Melinis mai deține și o tihnă binecuvântată de Valea Nișcovului.

Acest produs este o explozie de gusturi, fiind puntea perfectă dintre îmbinarea mierii cu aroma petalelor de trandafiri și a fructelor crude și proaspete.

Din dragostea pentru mesele sănătoase, acești oameni harnici vin în întâmpinarea noastră cu multe sortimente, printre care și Melinis de cătină, un gust unicat combinat între dulcea miere de salcâm, care din punctul meu de vedere e cea mai bună, cu gustul ascuțit pe limbă, aspru, al cătinei.

În total sunt 8 sortimente, care combină mierea cu vișine, pere, gutui, afine, fiind folosită o metodă unică de preparare și anume păstrarea proprietăților naturale a fructelor și a petalelor folosite, datorită preparării lente, la temperaturi sub 35 de grade Celsius.

sursă foto: melinis.ro

Nu putem încadra nici în peltea, nici în miere, nici în dulcețuri, fiind un produs unic, cu ingrediente naturale, care să ne facă bine atât la sănătate, cât și la siluetă.

Știu că bunicul meu are o rutină de când îl știu, și anume dimineața pe stomacul gol ia o lingură zdravănă de miere, fiind bună la imunitate. Așadar, aceste produse nu doar că ne gâdilă burticile de cât de bune sunt, însă ne și ajută cu imunitatea, fiind produse naturale, alese cu grijă.

sursă foto: super-blog.eu

Îmi place faptul că produsele le găsesc aproape de orașul meu natal, respectiv în Roman ceea ce mă face să pun mâna pe telefon și să o sun pe mama, să facă niște provizii, pentru zile dulci, nu negre, când se mai plimbă între orașe.

Trebuie să recunosc și faptul că eu nu sunt învățată cu nimic dulce, mai ales cu produse făcute de mâna omului. Nu-mi amintesc să se fi făcut vreodată dulceață ori gem în casă, însă voi alege mereu un produs care are în compoziție miere, în loc de zahăr.

Pentru că petalele de trandafir sunt elemente importante în crearea acestor produse, o să vă spun în încheiere o povestioară, tot cu niște floricele, la fel de dulci și de bune ca trandafirii. Este vorba de așa numita floare Mânuța Maicii Domnului. Pe mijloc, are un firișor subțire cu o bulinuță verde în capăt. Dacă trageți ușor de acel firișor, la baza florii se va forma o picătură dulceagă, ca de sirop, care este foarte bună de gustat. Puteți încerca, să vedeți că e un gust la fel de unic ca și gustul trandafirilor care ne încântă papilele gustative din Melinis.

Până data viitoare vă invit să susțineți producătorii români și să vă delectați simțurile cu aceste produse delicioase!

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 11 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. […] Melinis – savoarea aromelor naturale […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *