Știm cu toții faptul că telefonul este unul dintre cele mai importante elemente din viața noastră și, în același timp, unul dintre cele mai toxice.
Însă fiind un lucru de care nu ne putem despărți așa ușor, trebuie să avem în vedere multe aspecte care să ajute telefonul nostru să aibă o viață lungă și liniștită alături de noi.
În luna iulie a acestui an, după ce am terminat cu bine sesiunea, m-am hotărât să mă răsfăț schimbându-mi telefonul. Cumulat, e cadoul meu de sfârșit de an universitar, de Sfânta Maria și de Crăciun, pentru că nu era cu adevărat o necesitate. Doar că am convenit cu mama să îi dau ei telefonul meu și eu să îmi iau altul.
Mi-am cumpărat un iPhone 11 Pro Max din mai multe considerente. Cameră bună, e mare, deci nu aș avea nevoie de o tabletă să o iau cu mine peste tot în loc de laptop, are dotările necesare de care am nevoie de la un telefon. Sunt clienta lor fidelă de ceva timp, cam la trei ani mi-am schimbat telefoanele, dar de la ultimul ( iPhone 8+ ) am început să am și mai mare grijă de telefon.
Deținând acest device care are atât fața cât și spatele de sticlă, optez mereu pentru folii de telefon care să protejeze cum trebuie. Sunt mai multe variante de folii, le găsiți pe toate la BrandGSM și astfel puteți alege de acolo modelul perfect pentru voi.
De ce ai nevoie de folie? Un prim motiv pentru care folia e un must, și aici vă zic din experiență, aproape toate crăpăturile pleacă din colțuri. Nu știu cum se face, însă telefoanele astea au obiceiul să ricoșeze din orice, așa că o folie care să fie potrivită pe tot ecranul e de preferat. Decât să schimbi ecranul, mai bine schimbi folia mai des, iar una de sticlă e destul de rezistentă, modelul Devia fiind unul dintre preferatele mele. Pentru spate optez pentru o folie normală, dar asupra acestui aspect voi reveni mai târziu.
Motivul numărul doi. Folia îți conferă siguranță. Nu știu dacă ați remarcat faptul că telefoanele știu, în general, cât sunt de scumpe. Și de fiecare dată când am încercat să îmi pun o folie singură acasă, am reușit să zgârii ecranul fix în pregătirea lui spre a îmbrățișa noua folie. Din acest motiv prefer ori să apelez la altcineva, care face asta zilnic, ori să am mai multă grijă cum mânuiesc telefonul. Cert e că de la folie la folie am crescut gradul de rezistență, iar ultima mea folie de sticlă Devia, a ținut, atenție…2 ani. Am avut aceeași folie din momentul în care am luat telefonul și până i l-am dat mamei, doi ani mai târziu, iar atunci și-a schimbat și ea folia.
Pe lângă folie, întotdeauna am și o husă pentru telefon. Aici nu vă gândiți că am una singură, pentru că sunt obsedată de huse și le aleg aproape zilnic înainte să ies din casă. Husele antișoc sunt puțin cam prea masculine pentru mine, însă în casă am trei categorii de huse: huse fashion, deși cred că aici o să mai crească numărul, cu una Karl Lagerfeld, huse ultraslim, pentru că deja e mărișor telefonul, nu aș vrea să iasă mult în evidență și huse transparente, pentru că, trebuie să recunosc, îmi place să se observe mărul de pe spate, care anulează cumva treaba cu ieșitul în evidență de mai sus. 😀
Husa e motivul pentru care pe spate optez pentru o folie obișnuită. Cred că cele două protejează îndeajuns de mult spatele telefonului, preluându-și șocurile una de la alta. Nu vă gândiți că îmi trântesc telefonul de pereți, însă trăiesc în casă cu o pisică îndrăgostită de căști, iar uneori le uit conectate la telefon și ea fuge cu o cască în botic și târâie telefonul pe parchet. Safety first pentru telefon. Dacă nu aș alege produse calitative, cu siguranță ar trebui ori să fac ceva cu pisica, ori să schimb mai des telefoanele.
Totodată, așa îmi protejez telefonul de diverse substanțe și bacterii. Stând destul de mult timp în spital, chiar dacă mă dezinfectez des pe mâini, tot ating uneori telefonul fără să vreau după ce am pus mâna pe un pacient. De fiecare dată când ajung acasă dezinfectez ecranul și husa și aici vine partea interesantă. Da, produsele calitative nu se strică de la spirt. În schimb acesta i-ar putea dăuna telefonului; ce bine că folosesc folie și husă, nu?
Un alt motiv pentru care folosesc husă de protecție este pur și simplu pentru aspect. Telefonul meu e negru; mi se pare la fel de elegant ca și hainele negre, însă din când în când vreau să îi pun o pată de culoare: husă colorată, ori cu imprimeu. Nu trebuie să îți iei un telefon care e galben neon, roșu, verde, albastru. Nu trebuie să cheltui bani mai mulți pe niște telefoane care au opțiunea colorării contra cost. E de ajuns să folosești o husă calitativă, care să îi ofere telefonului tău și un aspect impecabil, dar care să-l și protejeze de căderi în vasul de toaletă, în chiuveta de la bucătărie, ori pur și simplu, de căderi pe scările blocului.
Ultima oară mi-am scăpat telefonul fix acum o săptămână, la poștă. M-am oprit lângă ușă să îmi dezinfectez corespunzător mâinile și, neavând buzunare nici la pantaloni, dar nici la palton, l-am pus sub braț, cât am frecat corespunzător mâinile. La ultimele două mișcări, am depărtat brațul și bam. Nu știam de ce se uită oamenii ciudat la mine, eu, nonșalantă, terminam cu spălatul, iar telefonul meu zăcea pe jos. Concluzia? Două zgârieturi noi pe folia de sticlă; husa intactă.
Așa cum atunci când te rănești pui un leucoplast pe rană să se vindece, imaginează-ți că o folie și o husă pentru telefon sunt un pansament preventiv pentru orice lovitură. Pupi, și trece, nu-i așa? 🙂
Acest articol a fost scris cu mare interes pentru proba cu numărul 13 din cadrul competiției SuperBlog!