Medical Experiences

what’s up, doc?

Cred că atunci când am ajuns la Medicină, cu toții am avut un mare șoc. Fie că e vorba de volumul imens de informații, de atitudinea profesorilor, de instituție în sine ori de structura claselor, cu toții am avut un ghimpe de nesiguranță, mai ales înainte de un examen.

Anii preclinici sunt grei. Avem parte de un amalgam de informații, majoritatea dintre ele nu o să ne ajute cu nimic, ori o să reținem prea puține lucruri, însă până la urmă toate sunt importante pentru a putea trece un examen.

Din anul trei însă, lucrurile se schimbă. Clinicul începe să se îmbine ușor cu preclinicul, totul începe să aibă un sens, mai ales pentru că începi să iei contact cu bolnavul. Anul trei e cărarea aia îngustă care te desparte de o prăpastie, care începe cu anul patru, când toți oamenii deja te consideră doctor, ceea ce înseamnă că trebuie să deții toate informațiile primite până atunci.

Probabil cea mai importantă materie din anul III e semiologia, unde înveți de toate: și bioetică, și anatomie și psihologie, totul se împletește frumos când ajungi lângă bolnav și începi să îl cunoști. Bineînțeles, principiul Everybody lies a lui dr. House se aplică și în viața reală, nu doar în seriale, așa că, odată ce începem să acumulăm experiența, începem să știm și cum să învârtim pacienții, pentru a scoate adevărul la iveală.

Astfel, pentru a veni în ajutorul studenților de pretutindeni, un grup de studente de la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, au creat un caiet magic, care cuprinde 20 foi de observație și valorile normale pe care trebuie să le știe fiecare student la Medicină.

Așa cum problema veșnică a studentului la medicină este faptul că avem foarte multe cheltuieli și ajungem să câștigăm o sumă de bani după foarte mult timp, am vrut să facem o mini-afacere. Ne-am gândit la orice ar putea însemna job pentru studenți: hotel de animăluțe, babysitter, însă nimic nu părea potrivit pentru noi.

Și cum știm cu toții că la facultate suntem îngropați în foi, în xeroxuri și muulte multe cărți, colegele mele de facultate s-au gândit să facă totul mai ușor, să grupeze un număr de foi de observație care să ajute anii clinici și, totodată, să pregătească anii preclinici, pentru că până la urmă, foile de observație vor fi partenerele noastre de viață până la pensie :D.

Așa că, în spatele unei coperte colorate pe care o poți alege singur din mai multe variante, te așteaptă foile de observație, gata să le completezi și să înveți cum să le folosești mai bine, mai comprimat și bineînțeles, valorile normale ale examenelor de laborator pe care le ai adunate la un loc și care te pot salva oricând din încurcătură fiind la îndemână.

Tot ce trebuie să faci este să cauți pe Instagram contul @whats_up_doc10 să vezi ce caiet ți se potrivește, trimiți un mesaj și îl aștepți să ajungă la tine!

Să aveți spor!

Aveți grijă de voi și de cei dragi!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *