Blog

Leapșă – lucruri de făcut până la finalul anului

Bună, tuturor! Astăzi voi prelua o leapșă de la Diana, care s-a gândit și la mine și m-a nominalizat. Inițial leapșa a pornit de la Mira, așa că le mulțumesc în parte, pentru punctul de pornire și pentru continuitatea asta frumoasă. Însă eu vreau să o duc ceva mai departe de atât, să nu fie o leapșă cu lucruri de făcut până la Crăciun, ori pentru Crăciun, ci lucruri de făcut până la finalul anului, care bate la ușă.

Nu știu câte vor ieși la număr, n-am stat deloc să le aștern întâi pe hârtie, așa că vom vedea pe parcurs.

Conștientizare

Eu am făcut-o deja, însă trebuie să o facă și alții. Da, a fost un an ciudat, însă dacă te-a luat valul panicii nici nu avea cum să fie altfel. Cât a fost lockdown am stat în casă, însă apoi mi-am trăit viața, cu mască, exact la fel ca și până acum. Am conștientizat din timp faptul că mi s-a dat șansa să mă bucur mai profund de tot ce am în jur, fără frică, fără piedici, fără să-mi mai sufle oameni în ceafă, așa că am făcut acest lucru.

Am conștientizat faptul că totul contează, că totul e frumos, trebuie doar să ai un minut de răgaz să caști ochii. 🙂

pinterest

Apropiere

Hai să ne apropiem iar de familie, de oameni, de cei pe care vrem să îi cuprindem strâns în brațe fără vreo restricție. Perioada asta nu ne-a făcut mai buni deloc, ci ne-a făcut mai triști, mai urâcioși, mai puși pe scandal ca niciodată.

Avem nevoie de oamenii dragi nouă, chiar dacă sunt blocați undeva la capătul celălalt al planetei. Însă chiar și un apel video poate schimba starea cuiva, așa că hai să ne apropiem unii de alții, pentru că oamenii au nevoie de oameni.

Cadouri

Cadourile deja sunt luate, frumos împachetate și o parte din ele așteaptă cuminți sub brad. De la pisici până la bunici, la prieteni, la bloggeri, la oameni care ne aduc un zâmbet pe față.

Majoritatea cumpărăturilor le-am făcut online pentru că nu suport să alerg la cumpărături nici când e mall-ul gol, acum, cu aglomerații, restricții și toate cele, nici nu vreau să aud.

Cadourile mele au mereu ceva handmade, măcar o scrisorică sau un bilețel, care să poată fi păstrat peste ani. Vă recomand să faceți la fel. Cuvintele de mână ajung mereu la sufletele oamenilor.

Bradul

Bradul e și el făcut, artificial, împodobit în alb și argintiu, parcă mai frumos decât oricând. Făcut pe grabă, pentru că am vrut să îi fac mamei o surpriză și să îl găsească împodobit, cu mine deja lângă el, acasă.

pinterest

Curățenia

Curățenia aia generală, cu spălat la geamuri, cu văruit, cu mutat mobila în casă, se petrece chiar acum. Nevoia de a ne curăța și sufletele, nu numai casa, trebuie să fie mai mare, pentru că așa cum spuneam mai sus, a fost un an cu peripeții pentru toți – nu o să spun dificil, revin mai jos. 😀

Bucatele

În fiecare an, alături de mama, facem în Ajun turte cu julfă. Nu pot lipsi niciodată de pe masă, sunt o tradiție de familie, așa că facem mereu turtițe în ceaun, frământate de noi, iar julfa îndulcită e un deliciu.

Nu avem neapărat o listă pentru sărbători, în afară de veșnica friptură de porc, afumată chiar de bunicul, cu cartofi în patru și varză murată, în rest, câte puțin din fiecare, mai o sălățică, mai o șubă rusească, mai un tiramisu, și masa e iarăși plină pentru sărbători!

Rezoluții

În fiecare an îmi fac o listă mică cu rezoluții pentru anul următor. Eu mă amuz când oamenii spun că speră să vină un an nou mai bun, căci sunt sigură că va fi un 2020.1, nu 2020+1. Însă fiecare are dreptul să spere. La final de an îmi scot din portofel bilețelul unde mi-am scris toate rezoluțiile anului și bifez tot ce am putut face. Ce a rămas, trec la început pe noua listă și adaug încă 3-4 lucruri.

Să fim precauți, nu panicați, și conștienți că războaiele nu s-au câștigat în două-trei lupte, ci în ani de luptă. La fel e și cu bolile. Însă e păcat că omenirea s-a îngenuncheat în fața unui virus blând, care-și arată din când în când colțișorii. Căci panica, n-a adus-o virusul. Am adus-o noi, oamenii.

Aveți grijă de voi și de toți cei dragi vouă!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

4 comentarii

  1. Ce frumos ai răspuns: cald, uman și sincer ❤️ Mulțumesc 🎄 P.S. Nu faci un video cu turtele acelea? P S. 2 O să păstrez mereu scrisorica de la tine ❤️

    1. Încă nu știu pe cine o să nominalizez, o să revin cu edit ❤️ o să fac și video cu tot procesul, știu că nu în multe zone din țară se păstrează tradiția.
      Mă bucur că o vei păstra ❤️❤️❤️

  2. Foarte frumos scris. Big like :X

    1. Mulțumeesc ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *