SuperBlog

Magia cadourilor

Crăciunul este sărbătoarea mea favorită din an. Cred că aștept Crăciunul mai mult decât aștept ziua mea, ori ziua numelui. Pur și simplu, cadourile venite iarna au altă magie.

Deja am început să inspectez magazinele și site-urile după diverse cadouri. Magazinele m-au dezamăgit, mai ales cele în care se găsesc și articole pentru cei mici. Din păcate părinții încep din ce în ce mai mult să fie superficiali, ori poate lipsiți de idei așa că aleg să meargă la cumpărăturile de Crăciun alături de copii. Unde mai e magia acolo?

În fiecare an de Crăciun sunt acasă. După ce ne pleacă musafirii din Ajun și ne băgăm fiecare în patul lui, începe o fâșâială de pungi și pungulițe, în funcție de unde vine Moșul, din ce cameră.

De toți suntem 6. 4 adulți și 2 pisici. Pisicile sunt singurele egoiste care primesc ceva dar nu dau nimic; poate doar gălăgie prin jurul bradului. În rest, fiecare are bucățica lui de magie. De obicei bunicul și tata dau bani și flori. E mai simplu să spui mergi și îți cumperi tu ce vrei decât să greșești cu ceva. Așa că greul rămâne pe spatele meu și al mamei.

Mama…e tot mamă. Ea are secretele și spiridușii ei, așa că treaba ei cred că e preluată prin sânge odată ce devii mamă. Însă am să vă spun cum mă organizez eu pentru luarea cadourilor.

Încerc să îmi întind antenuțele peste tot, pe întreg anul, astfel încât dacă cineva se plânge de ceva, să pot să notez în scrisoarea pentru Moș Crăciun.

Pentru pisici am cumpărat deja două costume drăgălașe de spiriduș. Nu sunt foarte încântate, însă e al doilea Crăciun petrecut împreună și trebuie să fie unul special. Abia acum, fiind ceva mai mari, înțeleg cumva care e treaba cu sărbătorile astea.

arhiva personală

Pe lângă hăinuțele tematice, vor avea parte de mâncare ceva mai deosebită și mai rafinată, specială pentru o astfel de sărbătoare. Dacă tot stăm noi, oamenii, cu burțile în sus de sărbători, de ce să nu o facă și animăluțele noastre?

Pentru tata e aproape la fel de simplu ca la pisici. Toată viața tata a fost un iubitor de costume, de cravate și de butoni. Astfel încât, o scurtă căutare de cămăși pentru bărbați mă va aduce mai aproape de reușita unui cadou perfect. Știu sigur că nu-i plac cămășile cu niciun fel de print, pentru că majoritatea dintre ele nu merg la un costum cu pantaloni la dungă. Așa că orice cămașă simplă, care poate fi asortată rapid cu un sacou elegant și cu o cravată este potrivită pentru el.

Nu rămâne de făcut decât să aleg câteva modele preferate, iar din ele să extrag 2-3 elemente pe care să le comand pe mărimea potrivită.

Bunicul meu e cel mai simpatic atunci când vine vorba de cadouri potrivite pentru el. Atunci când e foarte entuziasmat și mulțumit de un lucru, devine tare vesel și laudă acel produs, așa că nu e deloc greu să-ți dai seama că i-ar mai plăcea de exemplu alte două-trei tricouri bărbătești, câtă vreme ele sunt culori diferite. Principiul e mereu același. Alea mai frumoase -aici intră cele colorate- le țin de bune, iar celelalte le folosesc pe acasă la treabă. Cum să nu-i cumperi toate tricourile pe care le vrea?

sursă foto: answear.ro

Totodată, bunicul e atras de geci. Nu vrea sub nicio formă un palton, însă atunci când vine vorba de acele geci de bărbați care sunt izolate cu căptușeasă, care au buzunare folosibile și un fermoar energic. Cum ar spune el, să nu stau să mă rog de fermoar să se închidă.

Pe lângă asta, dacă primește în dar o pungă cu pere din acelea zemoase, nu-i mai trebuie nici fermoar bun, nici tricouri de bune. Uneori lucurile cele mai mici – și mai gustoase – contează cel mai mult.

Eu și mama în ultima vreme nu prea am mai reușit să ne sincronizăm la gusturi, așa că e puțin mai greu să ne alegem cadourile potrivite. Bineînțeles, suntem recunoscători cu toții în primul rând că ne avem unii pe alții, lucrurile materiale trec undeva pe un loc mai jos.

Eu sunt obsedată de papuci așa că tot ce înseamnă încălțăminte de damă este potrivit pentru mine. Anul acesta am optat și pentru mama pentru o pereche de ghetuțe, o combinație din piele întoarsă combinată cu lac, cu toc mic, pentru a-i fi comod să le încalțe și atunci când merge la serviciu. Eu și mama purtăm aceeași mărime așa că atunci când vine vorba de încălțăminte e foarte ușor să ne cumpărăm una alteia.

sursă foto: super-blog.eu

Cât despre mine, tocmai mi-am comandat o rochie de damă tare simpatică astăzi și aleg să o pun sub brad atunci când vine. Anul acesta am primit destule cadouri, Moșul s-a rătăcit de mai multe ori deja pe la mine, probabil din cauza pandemiei, așa că nu-mi doresc decât să aduc un zâmbet pe buzele tuturor celor dragi mie. Eu am primit multe costume chirurgicale anul acesta, un stetoscop nou și multe alte lucruri mărunte de care să mă bucur zilnic.

Câtă vreme primesc pijamale și șosete de Crăciun, ceva cât de cât cozy, eu sunt cea mai fericită persoană din lume!

Am și câteva cadouri surpriză, pe care le-am pregătit cu ocazia unor extrageri pentru Secret Santa! Despre ele nu vă pot da foarte multe detalii, căci cine știe ce alți spiriduși curioși trag cu ochiul pe aici și-mi strică surprizele!

Fug la cumpărat hârtie de împachetat și mă pun pe decorat cadourile. Lista e lungă, Moșul are nevoie de ajutor în această perioadă, așa că mă pun pe treabă!

Voi ce magii puneți în cadouri anul acesta?

sursă foto: super-blog.eu

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 25 din cadrul competiției SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

1 comentariu

  1. Dintre toate, costumele pentru pisici sunt cele mai tari cadouri 😀 Și eu am făcut niște alegeri speciale despre care am scris pe blog 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *