Blog

Retrospectiva anului 2020

Pinterest

2020 a fost un an bun

Pentru mine, 2020 a fost un an bun. Am reușit să termin cu bine toate examenele de la facultate. Când a început pandemia și s-a declarat stare de urgență, mi-am făcut băgăjelul și m-am mutat de la Iași, înapoi acasă.

Aici am petrecut timp prețios cu ai mei și totodată am asistat sau reasistat la câteva chestii pe care nu le mai văzusem din copilărie. În grădină avem solar. Am pus roșii, morcovi, ceapă și tot ce se mai ține în grădină, la casa omului.

Am văruit copacii din grădină și m-am relaxat teribil. Am curățat via din spate și am avut totuși recoltă bună, chiar dacă am avut emoții când am curățat-o.

Am avut mai mult timp pentru a-mi relaxa mintea. Cât a fost lockdown total, am stat în casă și în curte. De Paște am fost voluntar la Biserică și am împărțit Lumina și Sfintele Paști. Am reușit astfel să aduc puțină bucurie și altora.

După ce s-a terminat cu statul în casă, mi-am luat tălpășița la propriu. Cu declarația în buzunar, am început să mă plimb, atât prin țară cât și în afara ei. Masca și dezinfectantul nu m-au oprit să călătoresc, nu m-au oprit să îmbrățișez oamenii mei dragi.

Am plecat în Turcia unde, în afara faptului că ne-au luat temperatura la vamă și ne-au scormonit în bagaje infecții de bulgari de parcă aveam eu virusul într-o valiză, totul a fost mai mult decât normal. Cazuri au fost peste tot, numărate mai mult sau mai puțin corect. Însă în Turcia nu am simțit deloc faptul că un virus de doi bani a pus stăpânire pe planetă.

Nu am apucat să citesc foarte mult în 2020, însă am început multe proiecte noi. La fel, am avut mai mult timp de congresele și conferințele medicale care s-au mutat tot în online, așa că pe lângă informațiile primite, am și câteva diplome noi la palmares.

Anul ăsta am reușit să fiu mai chibzuită cu banii. Am cheltuit și în prostie, însă am rămas mereu cu ceva bani în buzunar. Shoppingul online m-a ajutat.

2020 a fost un an rău.

Pinterest

În 2020 am pierdut câțiva oameni dragi mie. Durerea nu e întocmai nouă, însă m-am familiarizat cu ea acum foarte mulți ani. Însă cu toate regulile și protocoalele astea de doi lei, n-am apucat să-mi iau rămas bun așa cum trebuie de la oamenii ăștia. Însă sunt sigură că au plecat Dincolo știind cât de mult îi iubesc și cât de mult mi-au influențat viața.

Anul ăsta mi-am distrus neuronii cu niște profi fără pic de compasiune de la facultate. Din cauza asta am plâns mult. Urăsc când sunt tratată ca ultimul om de pe pământ de un om care a uitat de unde a plecat. Însă am încredere că își va face karma treaba mai devreme sau mai târziu.

Din păcate, anul acesta am (re)descoperit că binele făcut este întotdeauna uitat de un om. Mi-am umplut sufletul de venin pe seama acestor oameni, însă la fel, Karma – și nu e vorba de pisica mea- își va face simțită prezența la un moment dat.

Anul 2020 a băgat panica în unii oameni. Pentru că majoritatea dintre ei îmi sunt dragi, nu pot să le zic vreo două din alea sănătoase cum de altfel mi-aș dori, pentru că știu că în spatele fricilor lor stau niște motive, mai mult sau mai puțin plauzibile. Și de aceea, prefer să las de la mine și să nu mă mai contrazic cu ei, pentru că am obosit și eu să mă contrazic cu cei dragi. În schimb cu ăia paranoici cronic mă duc până în pânzele albe, pentru că n-am ce sentimente să le rănesc.

Pinterest

Anul trecut de revelion mi-am făcut o listă cu 16 lucruri de îndeplinit în 2020. Din ele am dus la bun sfârșit 7, restul au fost oprite de pandemie cu brio. O să încep anul acesta lista cu lucrurile nefăcute anul trecut și o să mai adaug două-trei, pentru că mi-am propus mai mult decât multe pentru 2021.

Dacă nu era anul ăsta turbat, nu eram nici aici cu blogul. Mai amânam puțin trecutul pe domeniu, pentru că mi se părea că nu e momentul încă…după 9 ani. Dar m-a ambiționat un prieten și, după ce m-am gândit puțin, mi-am dat seama că sunt pregătită pentru această schimbare.

Până acum n-a revendicat nimeni anul 2021, așa că îl iau eu acum. Cu bune, cu rele, cu obligații sau cu libertăți călcate în picioare. Cu proiecte multe, cu inima deschisă și cu mintea limpede. Cu tot ce e mai urât și mai frumos.

Anul 2020 a fost unul mișto pentru mine, în linii mari și în câteva linii detaliate. Sper ca 2021 să fie cel puțin la fel de bun și de plin de activități ca ăsta.

Voi ce planuri aveți pentru noul an?

Să aveți o trecere ușoară în noul an, să lăsați greutățile lui 2020 afară, când vă uitați la focul de artificii al vecinilor mai îndrăzneți.

Să găsiți în desaga lui 2021 răbdare, multă sănătate, un psihic puternic și o rezistență mare la minciunile oamenilor cu funcții.

Să îmbrățișez strâns, din inimă.

Aveți grijă de voi și de toți cei dragi!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

5 comentarii

  1. Nedelcu Sebastian spune:

    Pentru 2021 îmi doresc să ne revenim la normal încet încet, să călătoresc din nou, să mă revăd cu prietenii vechi și să-mi duc proiectele până la capăt. Mult succes și ție.

  2. Să ai un An Nou cu împliniri pe toate planurile. Să te bucuri, să iubești și să îl trăiești din plin!

  3. Noi sa fim sanatosi si sa ne revedem voiosi in 2021! La Multi Ani!

  4. Un an nou cu sanatate si multe realizari! 😊

  5. Un an nou infinit mai bun și să realizezi tot ce îți propui, ba chiar mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *