Guest Post

Nu uita de tine, nici de sărbători, nici în altă zi!

Bună, eu sunt Diana! Sunt Doamna-eu-fac-tot-răspund-la-orice-apel-indiferent de oră, dar mai sunt cunoscută și drept Mama-tuturor-răniților. Sunt una dintre persoanele pentru care ziua ar trebui să aibă cel puțin 48 de ore, dar cum nu se poate, înghesuie totul în cele 24 pe care le are la dispoziție.

Dar, adevărul e că am clacat! Da, ați citit bine! Fix înainte de sărbători am clacat. 

Organismul meu pur și simplu mi-a dat un semnal că nu mai putem continua așa: nopți nedormite pentru că stăteam să-mi ordonez în minte task-urile, mese luate aiurea sau înlocuite cu ciocolată. Cât să o mai duci așa?

Eram atât de epuizată fizic încât nici nu am reușit să mă ridic din pat, iar psihic… eram un haos.

Apoi, după ce mi-am mai revenit din oboseala cronică am realizat că  uitasem un lucru esențial: uitasem să am grijă de  mine. Prea mult aveam grijă de ceilalți încât uitasem să-mi acord mie atenție.

Așa că am hotărât!

Pinterest

Nu începând din 2021, ci din acel moment m-am așezat pe primul loc între multele mele priorități. Sigur, mai erau task-uri de realizat la job și apropierea Crăciunului cerea o curățenie generală. Însă am avut grijă să-mi aloc și timp pentru mine în fiecare zi. Timp să citesc, timp să-mi fac ritualurile de skincare, timp să scriu, timp să ascult muzică, timp să fac ce-mi place!

Sigur, când iei o astfel de decizie unii se vor supăra. Vor fi dezamăgiți că nu mai pui pe primul loc cerințele lor. Dar, nu aș fi vrut să-mi petrec sărbătorile de iarnă în spital sau urmând vreun tratament medical la domiciliu. Ar fi stricat toată bucuria. Și, de fapt, niciodată problemele medicale nu sunt bine-venite.

Așa că cel mai bine este să înveți să spui „Nu”, clar și răspicat. Vei supăra câțiva oameni, poate îți vei câștiga antipatii și nu vei primi cine-știe ce mărire salarială. Dar, cui îi pasă? Oricum nu te poți bucura de cine știe ce beneficii când stai toată ziua cu nasul în laptop, nu?

Așa că spune „Nu” și acordă-ți zilnic timp pentru tine. Citește o carte. Fă o baie lungă cu spumă sau o plimbare. Fă-ți un abonament la sală sau la spa, ori la ambele. Urmează un curs. Urmărește un serial. Fă-ți o rutină de îngrijire personală. Găsește o cauză și devino voluntar! Meditează. Croșetează. Scrie pe blog. Scrie o carte. The sky is the limit!

Am atât de multe planuri pe care le-am pus pe hold. Dar, gata! Acum e timpul pentru ele!

Tu ce ai de gând să faci?

Pe Diana o cunosc de la SuperBlog. Sper să mă “batcu ea pe trofeu în primăvară, dar sper să îl câștige ea.

Mi-e tare dragă. E organizată – mai mult decât mine sigur, e ambițioasă și simt că emană mereu o energie bună, pe care mi-o transmite cu fiecare gând, cu fiecare postare, cu fiecare mesaj.

Pe Diana o puteți urmări pe blogurile ei, respectiv De-ale Dianei și Illusion’s Street, cel din urmă împlinind 10 ani de activitate! ❤️

Mulțumesc, Diana, pentru tot!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

6 comentarii

  1. Mulțumesc mult pentru găzduire și pentru cuvintele frumoase ❤️ Sper ca articolul să fie de folos cuiva 😁

  2. Din păcate uneori avem nevoie de un astfel de semnal ca să ne repumem prioritățile în ordine iar corpul nostru tinde să spună nu in locul nostru atunci când noi nu o facem. Sper sa te repui pe picioare in curand si sa ai mai multa grija de cea mai importantă persoana din viața ta: tu. te îmbrățișez cu drag,Diana.

    1. Și eu te îmbrățișez, Raluca! Sunt mai bine acum 😀

  3. […] Cu ele sunt un soi de mama eficienței. Sau… cel puțin asta am crezut. Dacă ați citit guest-post-ul meu pentru blogul Denisei, știți deja la ce mă refer. Am […]

  4. […] Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care au acceptat provocarea mea. O să vă las acum cu gândurile și dorințele Dianei, pe care deja o cunoașteți, căci m-a mai vizitat aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *