Bună tuturor! Astăzi o să fac un mic inside în telefonul meu și am să vă vorbesc despre câteva aplicații pe care le folosesc și care îmi fac viața mai ușoară. Am găsit ideea la Oana și cred că am și eu câteva aplicații pe care să vi le arăt și care să fie interesante.
Folosesc un iPhone 11 Pro Max, cu el îmi și filmez vlogurile, deci pot spune că l-am ales mai mult pentru cameră. O să încep prin a descrie faptul că îmi place foarte mult aranjarea în pagina a aplicațiilor pe iPhone, mi se pare că ajungi destul de ușor la ele, iar odată ce te obișnuiești cu o ordine, aia rămâne sfântă.
Eu pe ecran am 4 pagini cu aplicații. În principiu prima pagină am lăsat-o pentru majoritatea instrumentelor și aplicațiilor care vin direct din fabrică cu telefonul. Nu mi-am dorit să modific foarte mult această pagină, așa că ea e destul de basic față de cea cu care vine telefonul din fabrică.
Pe bara de jos, am alese 4 aplicații pe care le folosesc frecvent, și anume de la stânga la dreapta:
- Motorul de căutare Safari;
- Aplicația SmartThings unde am conectat Smart TV-ul și atunci când am telecomanda departe de mine și deja sunt cocoțată în vârful patului aleg să folosesc aplicația drept telecomandă;
- Facebook – e la îndemână mai ales pentru postările de pe pagina blogului;
- aplicația Telefon pentru apeluri și toate cele, știți voi.
Pagina 2 – social media
Pe pagina a doua din telefon am mai multe aplicații de social media strânse la un loc. Ori mai bine zis, sunt paginile de comunicare de orice natură – inclusiv cele de la bancă.
Până să vă mai spun ce mai găsiți aici, trebuie să vă mărturisesc faptul că sunt aproape non-stop cu telefonul în mână. De aceea, ca să încetinesc măcar fluxul de pe social media, am ales să îmi pun limitare de timp pe aplicațiile de genul, astfel încât am dreptul la 5 ore pe zi pe social. Tot e mult, însă încerc să nu scrollez continuu în acele 5 ore, ci mai degrabă să fac un research de fotografii și idei de content, să citesc alte bloguri și să găsesc surse de inspirație.
Tot pe pagina 2 îmi țin și jocurile – da, folosesc câteva pentru relaxare, însă nimic interesant cât să vă atragă atenția și vouă. N-o să vă spun despre toate, ci despre cele mai importante de aici.
FaceTime, WhatsApp, Instagram și Messenger stau toate pe același rând, le folosesc zilnic. Pe lângă ele mai folosesc Business Suite pentru pagina de Facebook, și așa cum vă spuneam, le țin laolaltă.
Tot pe această pagină am Pinterest și Shazam, două aplicații de care nu mă pot despărți.
Aici am mai multe foldere organizate, iar în cel de Travel am Avion.ro și eSky pe care găsesc mereu oferte bune pentru biletele de avion și pe care petrec mult timp atunci când pun la cale o călătorie.
Nu lipsește Netflix-ul, bineînțeles, dar sinceră să fiu nu-l găsesc o aplicație fără de care plâng. Pentru mine a fost de ajutor și iPlayMusic, recomand mai ales dacă nu aveți YouTube Premium și vreți să ascultați muzică și cu telefonul blocat.
Aplicațiile de la Revolut și Raiffeisen le folosesc cu interes și mă bucur că sunt ușor de navigat, însă cea de la BRD mă dezamăgește din ce în ce mai tare, însă o țin acolo totuși, la nevoie.
Pagina 3 – un ghiveci cu de toate
Aici am de toate pentru toți, însă doar vreo 6 aplicații sunt lăsate să zburde singure pe pagină. În rest, toate sunt organizate în foldere, să le găsesc mai ușor, cum ar fi cele de la Food (Glovo, Bringo, FoodPanda) sau de la Business în care am Buletinul de Cărturești, Elefantul, OLX și altele asemănătoare.
Pe această pagină am câteva aplicații de interes major și anume:
- WordPress-ul – trebuie să fiu mereu pregătită dacă mă izbește inspirația când nu sunt lângă laptop;
- E-on MyLine – să-i dea Dumnezeu sănătate omului care a inventat aplicația asta, e un vis să nu stai la cozi pe la roboței sau la E-on să-ți plătești facturile. Stau foarte prost la capitolul relații cu publicul cu funcționarii ăia plictisiți de viață cum sunt la E-on (cel puțin la Iași, nu vreau să supăr pe nimeni);
- GMail – folosesc și aplicația Apple pentru mail însă sunt conectată pe două conturi diferite, iar cum cu unii profesori comunicăm doar pe mail și eu sunt șefă de grupă, mă ajută mult să am la îndemână mail-ul;
- Scribd – asta chiar e o aplicație de care nu mă pot descotorosi. Cred că e cel mai bun și benefic abonament pe care îl plătesc, mă bucur de informațiile de aici zilnic;
- Lightroom, Pixaloop, StoryChic la capitolul photos & videos. Iar pentru presets Lightroom folosesc Filtry. Le recomand cu drag, nu-ți prinz degetele în niciuna dintre aplicații;
- Teams – este aplicația pe care noi o folosim pentru orele online, așa că e un must să o am și în telefon. Însă pentru entertainment folosesc Discord și Twitch.
- Flaschscore pentru că da, sunt microbistă și fană F1 și dacă nu prind un meci la TV trebuie să știu evoluția echipelor mele preferate, așa că primesc mereu notificări de la meciuri și e o aplicație pe care eu o folosesc cu drag.
Pagina 4 – tot un ghiveci, dar ceva mai țintit
Spun mai țintit pentru că am puține chestii: Maps, celelalte aplicații preinstalate de Apple și folderul meu preferat despre Health peste care vreau să zăbovim un pic.
Aici am câteva aplicații care mă ajută mult. 30 Day e o aplicație pe care găsești exerciții pe care să le faci în 30 de zile. Pentru o persoană destul de sedentară ca mine, o astfel de aplicație este destul de benefică; la fel sunt și aplicațiile Better Me și Lose Wieght in 30 days. Ce e fain la această ultimă aplicație e faptul că poți alege și pe ce vrei să lucrezi mai mult: cardio, picioare, abdomen, full body și exercițiile sunt decente, se pot face fără efort acasă. Bine, fără efort pentru cei care mai fac mișcare, nu ca mine. 😀
Aici mai am aplicația Calm pe care o folosesc atunci când nu pot dormi. E drăguță, folositoare în special când plec de exemplu într-o excursie.
Aplicația Flo este cea mai bună pentru femei. Aici ții socoteala ciclului menstrual, un subiect pe care o să îl abordă, într-o zi, și totodată primești și câteva informații benefice din când în când.
Ultima aplicație pe care v-o prezint este Lista Medicamentelor Mediately, care m-a ajutat să învăț multe medicamente, fiind un fel de nomenclator. Să recunoaștem, nu toți medicii, ori mai bine zis prea puțini dintre ei știu, la propriu, prospecte peste prospecte la medicamente, iar această aplicație este printre cele mai bune pentru a veni în ajutorul medicilor, a studenților și nu numai.
Sunt foarte curioasă ce aplicații interesante folosiți voi și cum vă gestionați timpul de stat și butonat pe telefon și nu numai.
Până data viitoare, aveți grijă de voi și de toți cei dragi!
Wow, ma bucur ca ai scris si tu drespre aplicatiile pe care le folosesti. Ai cateva, nu gluma. De multe chiar habar nu aveam, dar pe unele le gasesc tare atragatoare si chiar par utile.