Blog

Strunga Winery – din rodul pământului, pentru suflet

Am crescut cu podgoria asta.

Nu știu să vă spun a ce buchet special miroase vinul sau de câte ori să-l învârtiți în pahar înainte de a-l gusta. Nu sunt o expertă și clar nici nu știu să dau indicații de specialitate în materie de vinuri. Însă cu siguranță pot să vă spun de ce am ales titlul din rodul pământului, pentru suflet, iar acest lucru o să vă facă și pe voi să căutați acest vin – slavă Domnului, aveți din ce sortimente să alegeți – și să îl savurați pe îndelete, pentru suflet.

Am crescut cu podgoria asta. Și când spun asta, mă refer la faptul că eram eu pitică atunci când butucii de vie de pe Dealul Pârjolita erau la fel de mici ca mine. Pe atunci veneam în Târgul Iașilor ca să fac ore de canto și treceam săptămânal pe lângă podgoria de la Pârjolita.

Am vizitat mai multe podgorii de-a lungul timpului, unele dintre ele fiind numele grele ale viniculturii. Însă până la Strunga, nu am întâlnit niciuna care să-mi provoace atâta plăcere doar privind-o din mașină.

Podgoria de aici mi se pare cea mai îngrijită, cea mai perfectă, cea mai iubită de pământ, de Dumnezeu și de toți oamenii care îi poartă de grijă. Cred că e o linie subțire între un produs bun și un brand cunoscut, însă Strunga Winery vine cu un produs excelent și egalează cu brio și, pe alocuri, chiar depășește cramele concurente de pe piață.

Există și o legendă a locului, care spune că Pământul a făcut un legământ cu oamenii de aici, iar în schimbul muncii la câmp, Pământul a oferit an de an roade bogate, pe care oamenii le culeg și astăzi și, aici, le fac vin.

Din 2018 încoace Strunga Winery primește și premii la competiții naționale și internaționale pentru soiurile de vin pe care le au în grijă, căci sunt destule: Merlot, Busuioacă de Bohotin, Fetească Regală, Neagră ori Albă, Muscat Ottonel (mmmm ce bun), Cabernet Sauvignon și multe altele, pe care vă las să le descoperiți chiar pe site-ul lor.

Am crescut cu podgoria asta. Și odată cu mine s-a ridicat și vița de vie atât de frumos, iar acum în curbele de la Strunga nu poți decât să admiri cum niște mâini de oameni muncitori au transformat atât de frumos natura.

Când s-a pus sigla pe magazinul de la Strunga și pe clădirea de pe Dealul Pârjolita am plâns. Am plâns de drag, pentru că oamenii aceștia au reușit. Am plâns pentru că rodul pământului avea să fie cunoscut de toată lumea, iar multora urma să le aline sufletul.

Am plâns de bucurie pentru că, să fim serioși, suntem pe unul dintre cele mai fertile pământuri din Moldova.

Iar aici, rodul pământului e în echilibru perfect! Aici e Strunga Winery.

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

15 comentarii

 1. Felicitări lor! Imi place vinul de calitate, asa ca daca voi avea ocazia, îl voi incerca

 2. Nu sunt mare amatoare de vinuri, dar de exemplu noua ne place cel rosu. Cu siguranta il vom incerca si pe acesta pe viitor.

 3. Pare un vin bun , de calitate. Trebuie să îl încerc.

  1. Irina spune:

   Felicitări. Ne plac vinurile de calitate, trebuie sa îl încercam și noi.

 4. Ce loc minuna! La fel si fatul ca munca si implicarea au fost rasplatite. Sper sa ajung si eu odata acolo.

 5. * Faptul

 6. Eu nu beau alcool de câțiva ani și rar adaug vin în mâncare.
  Din păcate, multe vinuri nu sunt vegane din cauza metodei de filtrare.

 7. Nu sunt eu mare consumatoare de vin, însă când am poftă de un pahar, îl prefer roșu. Așa că mi-aș dori să îl degust, de curiozitate, și pe acesta.

 8. Felicitări lor. Inseamna ca sunt super bune daca sunt recunoscuti si international.

 9. M-ai facut curioasa si m-am uitat pe harta unde este amplasata crama. E departe de mine, dar oricand pot degusta din licorile ei.

 10. Un vin bun nu as refuza niciodata, nici de savurat, nici de adaugat la colectie.

 11. Un vin de calitate va fi mereu apreciat. Felicitari lor!

 12. Trebuie sa recunosc ca nu sunt cea mai priceputa bautoare de vinuri, dar am momente cand sunt si eu in cautarea unui vin bun si am sa merg pe mana ta daca are asa o poveste frumoasa

 13. ce frumos ai scris! tare as vrea sa reusesc sa vizitez domeniul acesta, imi plac vinurile, mai ales rosii!

 14. Imi plac aromele deosebite ale vinului cu toate ca nu pot sa beau mult odata. Sunt super curioasa de aceste vinuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *