SpringSuperBlog SuperBlog

Curățenie inteligentă alături de Kärcher

Atunci când vorbesc de curățenie generală nu mă gândesc doar la curățenia de primăvară și la cea de iarnă, pentru că eu le clasific altfel.

Ca să nu ne mințim, vă spun faptul că eu întorc casa cu fundul în sus o dată la două săptămâni, nu numai pentru că ăsta e stilul meu, ci pentru că îmi place să fie totul bec, o curățenie care contează de fiecare dată.

E drept faptul că nu am nici cel mai mare spațiu de întreținut, însă chiar și un apartament de 44mp îți ocupă timpul atunci când vine vorba despre curățenie. Dar abia atunci când merg acasă la părinți, de Paște, de Crăciun și într-o bucată din vacanța de vară, consider că fac o curățenie WOW, pentru că vorbesc de o casă cu 8 camere plus etaj și de o curte cu grădină. Iar pentru ca totul să iasă așa cum îmi doresc eu, trebuie să folosesc produse, aparate și substanțe de o calitate superioară.

Cum aleg produsele de curățenie

În general încerc să respect categoriile produselor de curățenie și să le utilizez pe obiectele din casă pentru care au fost făcute. Pentru gresie și parchet folosesc detergenți diferiți, nu de alta, dar era să-mi rup gâtul pe propria gresie când am folosit pe ea detergentul de parchet. 😀

Pentru mobilă, fiind de pal, folosesc șervețele umede speciale, iar pentru canapea folosesc mai multe perii, pentru a proteja tapițeria, curățând totuși și părul Shyvanei, pisica mea, lăsat pe canapea.

Ce aparate de curățat inovatoare folosesc

Trebuie să recunosc faptul că mă bucură nespus evoluția tehnologiei și în materie de aparate de curățat.

Aspiratorul fără sac este, probabil, cea mai bune invenție făcută vreodată. În afara faptului că mi se pare mult mai ușor de manevrat față de un aspirator normal, pentru că totul se strânge într-un recipient ușor de curățat. Corpul aspiratorului este unul ușor, deci îl poți muta lejer dintr-o cameră în alta, iar faptul că sunt absorbite și mirosurile neplăcute mă bucură nespus – mai ales pentru faptul că uneori mai aspir și bucăți de nisip pe care Shyvana le lasă prin casă.

Ca să rămânem în sfera aspiratoarelor, vă mărturisesc faptul că a doua minune revoluționară este aspiratorul de geamuri de la Kärcher. Întotdeauna am avut probleme cu spălatul geamurilor, mai ales la apartament, unde nu e prea plăcut să te bălăngăni pe geam de la etajul 3, așa că acest aparat vine cu multe beneficii. Vine cu două lavete și cu mai multe accesorii, cu o baterie puternică, un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de spălatul geamurilor cap-coadă.

sursa foto: kaercher.com/

Sunt sigură că fiecare gospodină și fiecare…gospodin preferă ca geamurile și oglinzile din case să fie impecabile, fără urme de stropi, fără urme de cârpe sau șervețele care se uzează rapid.

Pentru curățenia din curte și pentru a-i reda un aspect frumos la vedere, folosim o mașină de tuns iarbă cu acumulator, pentru că acum coasa nu mai e nici la modă și e și costisitoare din punct de vedere al energiei acumulatorului uman :D. Știți și voi, hâșc hâșc, hâșc și apoi 5 zile cazi lat. Acum, cu o mașină de tuns iarba, totul se face uniform, cu atenție și poate fi folosită și de mine, ca femeie, de mama, de bunicul sau de tata.

sursa foto: kaercher.com

Tot pentru acasă la mama pentru a facilita curățenia de afară avem nevoie de un aparat pentru curățat terasele, căci terasa e acoperită de gresie, mai ales în sezonul ploios avem mereu urme de lăbuțe de la căței și sunt drăguțe, nu zic nu…dar nu când sunt 500 de urme pe o singură bucată de gresie. Pentru că un astfel de aparat de curățat se poate folosi pe mai multe tipuri de suprafețe, îl pot folosi cu ușurință și la foișor, în curte, pentru a curăța placa de beton.

Avantajele folosirii unor aparate bune

În afara faptului că îți reduci cu mult timpul de curățenie atunci când folosești un aparat inovator, trebuie să te gândești la mai multe aspecte.

E oribil să depozitezi instrumentele clasice de curățenie: un mop, o găleată, nu le poți arunca pur și simplu în spatele unei perdele. Aparatele inovatoare în curățenie sunt ușor de depozitat, iar dacă le lași la vedere sunt pur și simplu estetice.

Timpul de curățare se reduce. Vă amintiți de mopurile alea cu cârpă detașabilă pe care trebuia să o spălați de mână de tot praful? Acum nu mai este nevoie de așa ceva. Totul se curăță ușor, fără să necesite ustensile adiacente.

Totul e o plăcere. Știți probabil și voi presiunea aia că vine ziua de curățenie generală. Iar cocoțat pe scaune, iar scuturat saci umpluți de praf de la aspirator, pentru că sacii ăia de îi are aspiratorul tău nu mai există pe piață. Însă cu două-trei aparate must have, totul devine ușor de făcut și cu mare spor.

Voi ați găsit aparatele care să vă transforme curățenia în cea mai plăcută activitate?

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 1 din cadrul competiției Spring SuperBlog!

Denisa

Câteva cuvinte despre această domniță nu sunt chiar ușor de înșirat pe o foaie goală...Denisa Maria a.k.a future Miss Doc e un mic uragan care, odată pornit, nu poate fi oprit până ce această „comandă” nu este dată chiar de ea. O cunosc de mulți ani ca să îmi permit creionarea unei imagini cât de cât fidele a ei.
Ambițioasă, cu o inimă de dimensiuni normale din punct de vedere anatomic, însă cu un suflet capabil să ofere adăpost și sfaturi multor oameni care au nevoie, Denisa va reuși mereu ceea ce își propune.
Long story short, dați-i Denisei câteva (multe...) perechi de tocuri, pixuri colorate, agende cu nemiluita și pisici, iar ea va cuceri inimile tuturor și culmile strălucitoare cu pasiune și multă muncă atent camuflată sub machiajul de 10! - Ștefana <3

2 comentarii

  1. Sincer eu nu știu ce m-aș face fără aparatul cu aburi și aspiratorul de geamuri 😀 Sunt WOW!

  2. […] Curățenie inteligentă alături de Kärcher […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *